Red Velvet Cupcakes Voor Twee

18 februari 2015 Cupcakes Kleine porties 0

Red Velvet Cupcake voor Twee met Roomkaas Glazuur

Ik houd van bakken en ik houd van eten. Mijn vriend ook. Nou ja, hij houdt alleen van eten. Ik ken hem nu al een tijdje en heb hem nog maar twee keer wat zien bakken. Maar hoeveel wij ook van eten houden, soms overstijgt mijn drang om te bakken de hoeveelheid die wij kunnen eten. Mijn vriezer is o.a. volgestouwd met drie soorten muffins. Dus toen ik zin had om red velvet cupcakes te maken, besloot ik te experimenteren met red velvet cupcakes voor twee. Ik noem ze ook wel: Red velvet cupcakes zonder schuldgevoel ­čśÇ Geen┬áleftovers om dik van te worden en ook niet zoveel over dat je wat moet weggooien. Beter wordt het niet hoor!

Dit heb je nodig voor red velvet cupcakes voor twee

Je hebt voor deze cupcakes slechts een paar ingredi├źnten nodig. Eieren staan er niet tussen dus daar hoef je al geen zorgen over te maken. Je hebt de basis┬áred velvet ingredi├źnten nodig: bloem, suiker, cacao en vanille. Bovendien heb je nog wat olie, melk, azijn en baksoda nodig. Dat is het. Zorg ervoor dat je een smaakloze olie zoals zonnebloemolie gebruikt.

Red Velvet Cupcake voor Twee met Roomkaas Glazuur - Doorsnee met Vork

Het red velvet cupcakes voor twee beslag

Om het beslag te maken hoef je alleen de natte ingredi├źnten met de droge ingredi├źnten te mengen. Zorg ervoor dat alles gemengd is, maar meng niet te lang omdat hierdoor de cupcakes taai kunnen worden. Het beslag maken kost je denk ik zo’n vijf minuten. Daarna verdeel je het beslag gelijkmatig over twee cupcake vormpjes om ze vervolgens in twintig minuten tot prachtige cupcakes te bakken.

Roomkaas glazuur voor red velvet cupcakes

Voor de glazuur heb je ook maar een paar minuten nodig. Dat is trouwens exclusief de tijd dat de boter en roomkaas op kamertemperatuur moeten komen. Doe dit vooraf om tijd te besparen. Klop dan de boter en roomkaas met poedersuiker tot een stevig en goed gemengd glazuur. Het glazuur kun je meteen op de afgekoelde cakejes spuiten. Super makkelijk.

Red Velvet Cupcake voor Twee met Roomkaas Glazuur

Red Velvet Cupcakes Voor Twee

Heerlijk luchtige red velvet cupcakes met romige roomkaas glazuur! De cupcakes zijn zonder ei en zijn perfect voor twee personen. Geen leftovers.

Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale Tijd 30 minutes
Porties 2 cupcakes

Ingredi├źnten

Cupcakes

  • 15 gr zonnebloemolie
  • 2 El kristalsuiker
  • 1 El melk
  • 1 tl witte azijn
  • ┬╝ tl vanille pasta
  • rode voedselkleurstof optioneel
  • 3 El + ┬ż tl patent tarwebloem
  • 2┬╝ tl cacaopoeder
  • 1/8 tl baksoda

Roomkaas Glazuur

  • 90 gr poedersuiker gezeefd
  • 15 gr roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
  • 40 gr roomkaas (Monchou), op kamertemperatuur
  • ┬Ż tl vanille extract
  • citroensap

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170C en doe twee papieren cupcake vormpjes in een muffin vorm.

  2. Meng in een kom de olie, suiker, melk, azijn en vanille pasta. Voeg een druppel rode kleurstof toe als je dat wil. Zet aan de kant.

  3. Meng in een kleine kom de bloem, cacao en baksoda.

  4. Voeg het bloem mengsel aan het olie mengsel toe en spatel het tot een glad beslag.

  5. Verdeel het beslag gelijk over de cupcake vormpjes.

  6. Bak de cupcakes 18-20 minuten op 170C of tot een sat├ęprikker schoon uit de cake komt. Laat de cupcakes volledig afkoelen alvorens te versieren met glazuur.

  7. Klop voor de glazuur alle ingredi├źnten tot het goed gemengd is. Breng het mengsel over in een spuitzak en versier de cupcakes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.