Makkelijke Nasi Goreng

4 maart 2015 Lunch en Diner 0

Nasi Goreng in Kom met Koriander en Gebakken Ui

Hoe vaak haal jij eten af bij de Chinees? En hoe vaak bestel je daar nasi goreng? Ik ga jullie vandaag laten zien hoe je super makkelijk zélf nasi goreng kan maken. Je hebt voor nasi maar een paar ingrediënten nodig en het is super snel klaar. Deze homemade nasi kun je compleet naar eigen smaak bereiden én het smaakt lekkerder dan van de afhaal Chinees.

Oude rijst gebruiken voor nasi

Wanneer je nasi wil maken, kun je hiervoor het beste rijst gebruiken dat een dag oud is. Waarom? Omdat oude rijst droger is dan vers gekookte rijst wordt de nasi niet klef. Ik maak daarom alleen nasi, wanneer we leftover rijst hebt. Als je geen oude rijst hebt, kun je ook wel vers gekookte rijst gebruiken maar de nasi kan dus wel wat klef zijn.

Nasi Goreng in Pan met Groente en Sojasaus

Wat kun je aan nasi toevoegen?

In dit recept gebruik ik maïs korrels, doperwten en ei. Dit is mijn basis nasi. Echter, nasi is helemaal aan te passen naar jouw smaak. Je kunt er bijvoorbeeld kip aan toevoegen of extra groente. Mijn vader maakt vaak nasi met Chinese worst. Als je vegetarisch bent, kun je ook stukken tofu of vegetarisch gehakt gebruiken. Wat jij maar lekker vindt!

Nasi Goreng

Basis recept voor nasi goreng met maïs en doperwten. Je kunt aan dit recept andere ingrediënten toevoegen om het extra lekker te maken. Bij ons thuis wordt vaak Chinese worst (Lap Cheung) toegevoegd.

Maaltijd Dinner
Keuken Chinese
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale Tijd 20 minutes
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 El sesamolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 100 gr diepvries doperwten
  • 100 gr maïskorrels uit blik
  • 2 eieren losgeklopt
  • 2 kopjes gekookte rijst *
  • 1-2 El sojasaus naar smaak

Instructies

  1. Doe de sesamolie in een pan op midden-hoog vuur.

  2. Fruit de uien tot goudbruin.

  3. Voeg de doperwten en maïs toe en bak 1-2 minuten.

  4. Schuif de ingrediënten naar de ene helft van de pan en voeg het losgeklopt ei aan de andere helft van de pan toe. Roer door de eieren heen tot ze gaar zijn. Meng het roerei met de rest van de ingrediënten.

  5. Voeg de rijst toe en meng.

  6. Voeg de sojasaus toe en meng. Voeg eventueel meer sojasaus toe.

Notities

* Bij voorkeur oude rijst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *