Makkelijke Kip Soba Roerbak Noodles

25 november 2015 Lunch en Diner 0

Soba Kip Roerbak Noodles op een Bord

Ik ben een noodles gek. Serieus, ik zou noodles elke dag voor de rest van mijn leven kunnen eten. Ontbijt, lunch, diner. Zelfgemaakt of uit een pakje. Het maakt mij niet uit. Noodles zijn geweldig. En ze zijn ook nog eens heel veelzijdig! Elk land in Azië heeft oneindige variaties op noodles. Vlees, kip, vegetarisch. Noem maar op. Vietnamese “Pho” is mijn absolute favoriete noodle soep. Mijn vader maakt de beste. Het kost veel tijd om de soep te koken, maar man.. Als de hemel in een kommetje zou zitten…. Dat is misschien zelfs een understatement.

Hoewel ik echt DOL ben op ingewikkelde noodles, heb ik soms gewoon geen tijd om een hele dag in de keuken te staan voor noodles (soep). En ja, soms heb ik de tijd wel maar ben ik gewoon super lui en wil ik toch iets lekkers dat snel en makkelijk is. En als dat “iets” noodles is, dan maak ik deze makkelijke soba roerbak noodles (of cheat curry laksa)

Soba Kip Roerbak Noodles in een Wokpan

Deze ingrediënten heb je nodig voor soba roerbak noodles

Voor deze roerbak noodles gebruik ik kip, Chinese kool, paprika, eieren en wortels. Echter, voel je absoluut vrij om deze ingrediënten te vervangen door iets anders wat je lekker vindt. De keuken is je speeltuin. Vind je kip niet lekker? Gebruik dunne plakjes biefstuk. Geen vlees liefhebber? Ga full on veggie en voeg stevige tofu toe. De opties zijn eindeloos. Alles wat jou laat kwijlen is eigenlijk geschikt 😉 Ik vind het heerlijk om dit met restjes te maken om mijn koelkast te legen zonder eten weg te gooien. Ik heb echt een hekel aan eten verspillen. Jullie ook?

Dit is de saus

Voor de saus gebruik ik rijstazijn, soja saus, Shaoxing wijn en suiker. Aangezien ik echt dol ben op de zure smaak van rijstazijn, voeg ik meestal maar 2 theelepels suiker toe. Echter, als je de noodles lekkerder vindt als ze wat minder zuur zijn, voeg dan nog wat extra suiker toe om het zure volledig uit te balanceren. Zorg er voor dat de smaak precies zo is als jij het lekker vindt! Meer instructies dan dat zijn er niet. Zo makkelijk. Geniet er gewoon lekker van 😉

Soba Kip Roerbak Noodles op een Bord

Makkelijke Kip Soba Roerbak Noodles

Snelle en makkelijke soba roerbak voor noodles liefhebbers. Dit recept is enorm veelzijdig. Verwerk restjes groente uit de koelkast door dit recept om voedselverspilling te voorkomen. Heerlijk als lunch of diner.
Maaltijd Dinner, Lunch
Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 10 minutes
Totale Tijd 20 minutes
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 porties soba noodles
  • 500 gr kipfilet reepjes
  • 4 eieren licht geklopt met een beetje zout
  • 5 blaadjes Chinese cool gewassen, uitgelekt en gesneden
  • 75 gr wortels julienne
  • 1 paprika gewassen, uitgelekt en gesneden
  • 1 ui in halve ringen
  • gebakken uien optioneel

Marinade

  • 2 tl lichte soja saus
  • ½ El maiszetmeel

Saus

  • 100 mL lichte soja saus
  • 100 mL rijstazijn
  • 2 tl Shaoxing wijn
  • 2 El olie om mee te roerbakken
  • 2 tl suiker

Instructies

  1. Meng de kipfilet met de soja saus en maiszetmeel (marinade). Zet aan de kant.

  2. Kook je soba noodles volges de instructies op de verpakking. Was en lek de noodles goed uit* na het koken. Zet aan de kant.

  3. Meng de soja saus, rijstazijn, Shaoxing wijn en suiker in een klein kommetje. Zet aan de kant.

  4. Verhit 1 eetlepel olie in een pan met anti-aanbak laag op midden-hoog vuur.
  5. Bak de kip tot licht goudbruin. Verwijder de kip van de pan en zet aan de kant.
  6. Verhit 1 eetlepel olie in dezelfde pan op midden-hoog vuur.
  7. Fruit de uien tot glazig. Schuif de uien in de pan aan de kant.

  8. Giet de eieren in de pan en bak tot roer ei.
  9. Voeg de groentes toe en bak tot de groentes gaar zijn.**
  10. Voeg de noodles en saus toe. Meng en bak nog eens 2-4 minuten door of tot de kip helemaal gaar is.

  11. Verwijder de pan van het vuur en serveer. Strooi voor het serveren nog wat gebakken uien over de noodles.

Notities

* Overtollig water van de noodles kunnen ervoor zorgen dat je roerbak noodles nat worden. Daarom laat ik de noodles vaak tijdens het bereiden van de andere ingrediënten van het gerecht in een zeef.

** Ik vind mijn groentes lekker als ze nog een beetje een bite hebben. Dit duurt slechts een paar minuten. Echter, kook de groente zoals jij het lekker vindt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.