Kruidcake met Walnoten en Rozijnen

1 juni 2016 Cake 0

Kruidcake met Walnoten en Rozijnen Gesneden in Plakjes

Een paar weken geleden besloot ik weer eens de collega’s van mijn vriend te trakteren. Hij werkt bij een vrij groot bedrijf, wat betekent dat ik super veel mag bakken als ik/hij trakteert (wat een zwaar leven hè? 😉 ). Altijd als ik voor een grote groep bak, probeer ik zoveel mogelijk verschillende gebakjes te maken zodat er voor ieder wat wils is. Een van de dingen die ik áltijd erbij probeer te doen is iets dat niet té zoet is. Gebak is vaak vrij zoet, maar er zijn altijd een paar mensen die een voorkeur hebben voor net iets minder zoet gebak (inclusief mijzelf). En dat is hoe ik tot het recept van vandaag kwam: Een walnoten rozijnen cake gevuld met kruiden.

Waarom je een cake moet maken

Cake is super makkelijk te maken en het smaakt altijd alsof je uren in de keuken hebt doorgebracht om het te maken. Nu is mijn basis recept voor cake vrij zoet, maar door een paar theelepels kruiden toe te voegen aan het recept wordt deze walnoten en rozijnen kruidcake net wat minder zoet. Heerlijk voor mensen die op zoek zijn naar een zoet-maar niet te zoet-gebakje als vieruurtje. Deze cake smaakt nóg lekkerder als er een kop koffie of thee bij gedronken wordt. Alhoewel… smaakt elke cake niet lekkerder met een warm drankje erbij? 😉

Kruidcake met Walnoten en Rozijnen Gesneden in Plakjes

 

Kruidcake met Walnoten en Rozijnen Gesneden in Plakjes

Kruidcake met Walnoten en Rozijnen

Houd je niet van mierzoete cakejes? Dan is dit recept voor jou! Walnoten, rozijnen en kruiden gebakken tot een lichte en luchtige cake. De geur van deze cake is héérlijk.
Maaltijd Snack
Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 50 minutes
Totale Tijd 1 hour
Porties 14 plakken

Ingrediënten

  • 200 gr patent tarwebloem
  • 2 tl kaneel gemalen
  • ¼ tl kruidnagel gemalen
  • ¼ tl gemberpoeder
  • ¼ tl bakpoeder
  • 1/8 tl baksoda
  • ¼ tl zout
  • 115 gr roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
  • 200 gr kristalsuiker
  • 3 eieren L, op kamertemperatuur
  • 125 gr zure room op kamertemperatuur
  • 80 gr walnoten grof gehakt
  • 70 gr rozijnen geweld en uitgelekt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een cake vorm met bakpapier (of spray met bakspray). Zet aan de kant.
  2. Meng in een kom de bloem, kaneel, kruidnagel, gember, bakpoeder, baksoda en zout.
  3. Neem 1 eetlepel van het bloem-mengsel en meng het met de walnoten en rozijnen. Zet aan de kant.
  4. Klop in een beslagkom de boter en suiker tot een licht en romig geheel.
  5. Meng één voor één de eieren er doorheen. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig gemengd is.
  6. Meng de zure room door het beslag tot goed gemengd.
  7. Spatel het bloem-mengsel door het beslag tot alles net gemengd is. Let erop dat je niet teveel mixt.
  8. Spatel de walnoten en rozijnen door het beslag tot net gemengd.
  9. Giet het beslag in de cake vorm en bak de cake 50-60 minuten op 180C of tot een satéprikker schoon uit de cake komt.
  10. Laat de cake 5-10 minuten afkoelen, voordat je het op een koelrek uitstort.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.