Broccoli met Biefstuk (beter dan afhaalchinees)

17 augustus 2016 Lunch en Diner 0

Biefstuk met Broccoli (Chinees Afhaal Gerecht) in Kom met Witte Rijst en Eetstokjes erbij

Eten kan mijn dag echt maken. Zelfs als ik een slechte dag heb, kan een goed gerecht altijd een lach op mijn gezicht toveren. Een van de gerechten die hier altijd in slaagt is broccoli met biefstuk. (Okay, eerlijk gezegd wil ik liever Pho, maar ik heb die geweldige skills van mijn vader nog niet geleerd.) Wisten jullie trouwens dat broccoli een van mijn favoriete groenten is? Zou er emmers vol van kunnen eten.

Broccoli met biefstuk is een super makkelijk gerecht (echt waar!) dat ook nog eens heel lekker smaakt. Je hebt slechts een paar Aziatische basis ingrediënten nodig. Én het is lekkerder dan afhaal. Beloofd. Zodra je deze homemade versie geproefd hebt, zul je dit gerecht nooit meer afhalen. Geweldige smaak zonder MSG. Je zult het echt niet missen.

Biefstuk met Broccoli (Chinees Afhaal Gerecht) op bord met Kom Witte Rijst

Biefstuk met Broccoli (Chinees Afhaal Gerecht) op Bord (Bovenaanzicht)

Om dit gerecht te maken, gebruik ik ossenhaas. Je kunt ook een ander stuk rundvlees gebruiken, maar zorg ervoor dat je een mals stukje hebt. Het is de bedoeling dat de stukjes beef als boter op de tong smelten. Als ik geen tijd heb om naar de groothandel te gaan, koop ik voor dit gerecht vaak AH Excellent Biefstuk.

Wat betreft de broccoli, de bereiding hiervan zal je ook nauwelijks tijd kosten. Kook een pan met water, doe er wat olie in en blancheer de broccoli. Blancheren doe je door de broccoli kort in heet water te “koken” (max. 30 seconden) en vervolgens goed met koud water af te spoelen. Zo heb je maximale broccoli smaak met een heerlijke krokante beet. Yum. Doe mij hier maar een pan vol van.

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de twee dingen met elkaar te mengen en de saus toe te voegen. Et voilá, zelfgemaakte broccoli met biefstuk. Was dat niet makkelijk en snel? De eerste keer dat ik dit gerecht leerde maken, kon ik ook niet geloven hoe makkelijk het was. Zo simpel en makkelijk, maar toch ZO lekker. Denk eraan om dit gerecht met witte rijst te serveren! Dat is de beste combinatie. Zilvervliesrijst geeft gewoon niet hetzelfde gevoel.

Broccoli Met Biefstuk (Chinees Afhaalgerecht)

Klassiek Chinees afhaal gerecht uit jouw eigen keuken! Net zo makkelijk als afhalen, maar nóg lekkerder. Geen toegevoegde MSG dus extra gezond. 

Maaltijd Dinner
Keuken Chinese
Voorbereiding 2 minutes
Kooktijd 5 minutes
Totale Tijd 15 minutes
Porties 2

Ingrediënten

  • 200 gr ossenhaas (of ander malse stuk rundvlees) in dunne plakken gesneden
  • 1 broccoli gesneden
  • 4-5 cm gember geschild en gesneden
  • water om mee te koken
  • olie om mee te bakken

Marinade

  • 1 El maïzena
  • ½ El soja saus
  • 1 tl Chinese rijstwijn of sherry
  • ¼ tl sesamolie
  • peper naar smaak

Saus

  • 1 tl maïzena
  • 2 tl soja saus
  • 2 tl oestersaus
  • ¼ tl suiker
  • ¼ tl sesamolie
  • 4 El water

Instructies

  1. Meng in een kom het rundvlees en de ingrediënten voor de marinade. Zet opzij om te marineren (ongeveer 15 min, voer in de tussentijd de volgende stappen uit).
  2. Meng in een klein kommetje de ingrediënten voor de saus. Zet opzij.
  3. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een paar druppels olie toe.
  4. Kook de broccoli in kokend water (10-20s) en spoel daarna meteen af met koud water. Zet opzij.

  5. Verhit ongeveer 1 eetlepel olie in een wok (hete pan).
  6. Doe het gemarineerde vlees in de pan en bak tot bijna gaar. Haal het vlees uit de pan.
  7. Voeg (indien nodig) nog wat olie toe aan de pan en bak de gember tot goudbruin.
  8. Voeg de broccoli, het vlees en de saus toe. Roer de saus goed door alvorens aan de pan toe te voegen.
  9. Roer tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en laat het doorkoken tot de saus dik is.
  10. Serveer onmiddelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.