Beste Vegan Bananenbrood met Walnoten en Rozijnen

9 november 2016 Brood Cake Vegan 0

Plakken Vegan Bananenbrood met Bakpapier Tussen op Snijplank

Overrijpe bananen zijn geweldig

Ik ben gek op lichtgroene bananen. Ik weet het, raar. Maar zodra een banaan ook maar iets bruin begint te worden, vind ik bananen veel te zoet en sterk van smaak worden. Heeft iemand van jullie dit ook? (Ik weet dat mijn vriendin Liss ’t hier niet mee eens is lol.) Als ik dus bananen koop, zorg ik er altijd voor dat ik er maar een paar koop en dat ze groen zijn. Desondanks kunnen we helaas niet altijd alle bananen opeten voor ze bruin beginnen te worden. Ik zet ze dan helemaal aan de kant om ze volledig bruin te laten worden. Bruin tot ze bijna zwart zijn, zodat ik ze om kan toveren in een overheerlijke bananen brood!

Plakken Vegan Bananenbrood op Snijplank met Mes

Dit moet je weten om bananenbrood te maken

  1. Gebruik altijd, ALTIJD, rijpe bananen.
  2. Een “lijnzaad ei” is gebroken lijnzaad gemengd met water. Als je dit een poosje laat staan wordt het een beetje dik als eiwit.
  3. In plaats van soja melk kun je ook elk ander plantaardige melk gebruiken die je wil. Denk er wel aan dat kokosmelk de smaak verandert.
  4. Als je geen gewone (geraffineerde) suiker eet, kun je ook biologische rietsuiker of kokossuiker gebruiken.

P.S.: Probeer ook eens een plak geroosterd/getoaste bananenbrood met wat (vegan) boter. Yum!

Plak Bananenbrood met Boter en Mes op Snijplank

Beste Vegan Bananenbrood

Super moist vegan bananenbrood. Gevuld met dikke rozijnen en stukjes walnoot. Je zult er niet vanaf kunnen blijven. Geen eieren en geen zuivel.

Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 1 hour 10 minutes
Totale Tijd 1 hour 20 minutes

Ingrediënten

  • El gebroken lijnzaad
  • 6 El kraanwater
  • 220 gr patent tarwebloem
  • 1 El koekkruiden*
  • 1 tl baksoda (zuiveringszout)
  • ¼ tl zout
  • 3 bananen overrijp, geprakt
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 120 mL zonnebloemolie
  • 60 mL sojamelk ongezoet
  • 100 gr rozijnen geweekt en uitgelekt
  • 70 gr walnoten grof gehakt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160C en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Meng in een kommetje de gebroken lijnzaad en water. Zet aan de kant voor 5 minuten.
  3. Meng in de tussentijd in een kom de bloem, koekkruiden, baksoda en zout.
  4. Neem een eetlepel van het bloemmengsel en meng het met de rozijnen en walnoten. Zet aan de kant.
  5. Prak in een beslagkom de bananen tot fijn. Meng het met de suiker, zonnebloemolie en sojamelk.
  6. Voeg het lijnzaad mengsel toe en meng.
  7. Spatel het bloemmengsel door het beslag. Spatel ook het rozijn-walnoten mengsel door het beslag.
  8. Giet het beslag in de cakevorm. Verdeel eventueel nog wat walnoten over de bovenkant.
  9. Bak het bananenbrood ongeveer 1 uur en 10 minuten op 160C of tot een satéprikker schoon uit het brood komt.

Notities

*of: 2 tl kaneelpoeder, ½ tl gemberpoeder en ¼ tl gemalen kruidnagel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.