Nutella Lava Koekjes met Hazelnoten

11 november 2016 Koekjes 0

Nutella Lava Koekjes met Hazelnoten

Nutella liefhebbers: opgelet!

Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die Nutella niet lekker vinden. Tenminste, er zijn niet veel in mijn sociale kring die Nutella niet lekker vinden. Alleen mijn vader is er misschien geen fan van. Hij houdt vooral van hartig eten. Hartig en goed gezouten 😉 Het recept van vandaag is niet voor mensen zoals mijn vader. Nee, vandaag is speciaal voor alle overige mensen! Nutella lovers, chocolade liefhebbers, zoetekauwers, koekie monsters.. Jullie zullen dit allemaal lekker vinden. Want vandaag deel ik het ULTIEME koekje met jullie. Serieus, mijn smaakpanel vond deze koekjes helemaal te gek. Een van hun heeft zelfs haar geen-zoetigheden-dieet speciaal voor mijn koekjes voor één dag opzij gezet! (Sorry dat ik je dieet verpest hebt trouwens.) De beste reactie die ik kreeg? “Er zit een heerlijke verassing verstopt in elk koekje.

Pot Nutella met Lepel

Kom met koekjesdeeg voor Nutella koekjes met hazelnoten

Nutella Lava in Koekjes

Uiteraard is het lekkerste aan deze koekjes de Nutella vulling; een smeuïge vulling dat vloeibaar blijft zelfs na het afkoelen. Ik vergelijk het graag met een lava cake. Misschien denk je dat het moeilijk is om zo’n vulling te maken, maar dat is het echt niet. Het enige wat je doet is de Nutella invriezen. Dat is het. Ik gebruikte een siliconen mini-cupcake vorm voor perfecte gelijk-vormige Nutella schijfjes, maar je kunt ook gewoon een flink theelepel Nutella op een stuk bakpapier laten vallen en dat invriezen.  Eenmaal bevroren hoef je de Nutella schijfjes alleen nog maar in wat koekjesdeeg rollen en je bent klaar. Geen rusttijd alleen direct afbakken.

Nutella Lava Koekjes in een bewaardoos

Nutella Lava Koekjes met Hazelnoten

Nutella Gevulde Koekjes

Zachte hazelnoot koekjes met een lichte chocolade smaak en gevuld met NUTELLA. Super makkelijk, zonder rusttijd en heerlijk smeuïg aan de binnenkant.
Maaltijd Dessert
Voorbereiding 1 hour 5 minutes
Kooktijd 12 minutes
Totale Tijd 1 hour 17 minutes
Porties 11 koekjes

Ingrediënten

  • 11 tl Nutella
  • 200 gr patent tarwebloem
  • 10 gr cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • ¼ tl baksoda
  • ¼ tl zout
  • 80 gr roomboter ongezouten, gesmolten
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 El vanille extract optioneel
  • 80 gr hazelnoten grof gehakt

Instructies

  1. Laat volle theelepels Nutella op een stuk bakpapier vallen of doe het in een mini cupcake vorm. Bevries tot hard (30-60min*)
  2. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een bakplaat met een siliconen bakmat.
  3. Meng in een kom de boem, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en zout. Zet aan de kant.
  4. Klop in een beslagkom de gesmolten boter, suiker, ei en vanille tot glad.
  5. Roer het bloemmengsel en de hazelnoten er doorheen tot een koekjesdeeg.
  6. Neem ongeveer 2 eetlepels koekjesdeeg en rol het tot een balletje met een gevroren stuk Nutella in het midden. Herhaal voor de rest van het deeg.
  7. Plaats de koekjes een paar centimeter uit elkaar op de bakmat en druk ze wat plat.
  8. Bak de koekjes 12 minuten op 180C. Laat de koekjes ongeveer 5 minuten afkoelen alvorens naar een koelrek te verplaatsen.

Notities

* De Nutella's hoeven niet keihard te zijn, alleen vast genoeg om in een balletje deeg te kunnen rollen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.