Vanille Cupcake met Aardbei Glazuur voor Een

18 januari 2017 Cupcakes Kleine porties 0

Vanille Cupcake met Aardbei Glazuur voor één Persoon

Een nieuwe mijlpaal!

We zijn alweer halverwege januari! How gaat het met jullie goede voornemens? Hebben jullie Blue Monday overleefd? (Ik had niet het idee dat blue monday anders was dan andere maandagen.) Anyway, hoewel we pas halverwege de eerste maand van het jaar zijn, heb ik nu al een nieuwe mijlpaal als blogger bereikt: ik ben geïnterviewd door Deb van Beautygoddess! Een paar dagen nadat we het nieuwe jaar ingeluid hadden, ontving ik een email van haar met de vraag of ik misschien aan een interview wilde meewerken. Natuurlijk zei ik ja! Ze vroeg mij bovendien ook om wat leuke foto’s voor het interview te sturen, waarop ik besloot om een Beautygoddess cupcake (scroll naar beneden voor de foto!) te maken. En om ook nog eens twee vliegen in één klap te slaan, besloot ik de Beautygoddess cupcake te maken als een eenpersoons recept. Vorige week deelde ik al een eenpersoons recept voor appel kruimel met jullie. Deze week is het CUPCAKEtijd! Cupcake MÉT glazuur.

Vanille Cupcake met Aardbei Glazuur voor één Persoon

Dit heb je nodig voor een eenpersoons cupcake

Voor dit recept paste ik mijn very vanilla cupcakes recept aan. Omdat de hoeveelheid beslag voor één cupcake zó klein is, heb je voor dit recept ook geen ei nodig. Perfect dus als je allergisch voor eieren bent! Toevallige bonus. Wat je wel nodig hebt zijn: boter, suiker, bloem, bakpoeder, melk en vanille. Je kunt ook een plantaardige melk gebruiken als je dat wil.

Zo maak je de lekkerste glazuur voor één persoon

Wat betreft de glazuur heb ik een simpel mengsel van boter, roomkaas en poedersuiker gebruikt. Het is belangrijk om poedersuiker te gebruiken, omdat gewone suiker niet goed met de boter en roomkaas mengt. Voor de smaak voeg ik aardbeienjam toe, maar je kunt ook een andere jam gebruiken. Blauwe bessen- of kersenjam zullen ook heerlijk smaken.

Vanille Cupcake met Aardbei Glazuur voor één Persoon - Beautygoddess versie

Vanille Cupcake met Aardbei Glazuur voor Een

Makkelijke vanille cupcake met een zoete aardbeien-roomkaas glazuur. Recept voor één persoon.
Maaltijd Dessert
Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 12 minutes
Totale Tijd 22 minutes
Porties 1 cupcake

Ingrediënten

Cupcake

  • 6 gr roomboter ongezouten, kamertemperatuur
  • 10 gr kristalsuiker
  • 15 gr patent tarwebloem
  • 1/8 tl bakpoeder
  • 10 mL melk
  • 1/4 tl vanille extract

Glazuur

  • 20 gr roomboter ongezouten, kamertemperatuur
  • 20 gr roomkaas kamertemperatuur
  • 2 tl poedersuiker
  • 1 tl aardbeienjam
  • suikerparels optioneel

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180C en zet een cupcake vormpje klaar.
  2. Meng in een kom met een vork de boter en suiker.
  3. Voeg de bloem, bakpoeder, melk en vanille toe. Meng tot je een beslag hebt.
  4. Doe al het beslag in één cupcake vormpje.
  5. Bak de cupcake 11-14 minuten op 180C of tot een satéprikker schoon uit de cupcake komt. Zet aan de kant om af te koelen.
  6. Meng, terwijl de cupcake aan het bakken is, de boter, roomkaas en poedersuiker met een vork.
  7. Voeg de aardbeien jam toe. Meng met een theelepel tot een glad geheel.
  8. Laat het glazuur wat opstijven in de koelkast tot de cupcake helemaal afgekoeld is.
  9. Spuit het glazuur op de cupcake en versier met suikerparels.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *