Zacht Pindakaas Koekje voor Een

22 februari 2017 Kleine porties Koekjes 0

Pindakaas Koekje voor Een Persoon met Glas Melk

Hullooo! Ik ben er weer. En wederom is het tijd voor een eenpersoons recept! Dit keer is het een eenpersoons koekje. Ik vind het zó leuk om eenpersoons recepten te maken. Met eenpersoonsrecepten kan je van heerlijk eten genieten zonder te veel te eten. In eerste instantie wilde ik een simpel chocolade chip koekje maken maar uiteindelijk besloot ik voor een -bijzonder- pindakaas koekje te gaan.. want wie houdt er nou niet van pindakaas?!

Dit koekje is zacht en gevuld met gehakte pinda’s. Het recept is super makkelijk en je hebt slechts 6 simpele ingrediënten nodig. Dus zet een glas melk klaar, tover jouw favoriete boek tevoorschijn en geniet volop van dit geweldige, overheerlijke koekje.

Pindakaas Koekje voor Een Persoon op Glas Melk

Pindakaas Koekje voor Een Persoon met Glas Melk

Zo maak je een pindakaas koekje voor één

De belangrijkste stap in dit recept is het verhitten van de boter, pindakaas en suiker. Je hebt hier alleen een magnetron voor nodig. Denk erom dat je het mengsel niet te lang verhit omdat de suiker zal verbranden. Ik zet mijn magnetron op 850 Watt en laat het telkens 10 seconden lopen totdat de boter gesmolten is en de suiker opgelost. Sla het verhitten niet over, want het is essentieel: Ik heb geprobeerd het koekje te maken zonder de suiker en boter te smelten, maar de suiker loste niet goed op waardoor de structuur van het koekje korrelig was. Doe daarna de rest van de ingrediënten erbij en bak het koekje af in de oven.

Kun je ook een vegan pindakaas koekje voor één maken?

Mocht je het koekje vegan willen maken, ruil de roomboter dan in voor vegan boter. Gebruik in plaats van melk ongezoete sojamelk of amandelmelk. Omdat pindakaas van nature vegan is, hoef je dit niet door iets anders te vervangen.

Pindakaas Koekje voor Een Persoon met Glas Melk

Zacht Pindakaas Koekje voor Een

Zacht pindakaas koekje met echte stukken pinda. Dit recept maakt precies 1 koekje.
Maaltijd Snack
Voorbereiding 5 minutes
Kooktijd 16 minutes
Totale Tijd 31 minutes
Porties 1 koekje

Ingrediënten

  • 5 gr roomboter ongezouten
  • 10 gr pindakaas
  • 5 gr bruine basterdsuiker
  • 10 gr patent tarwebloem
  • 1/8 tl bakpoeder
  • snufje zout optioneel
  • 1 tl sojamelk ongezoet
  • pinda's grof gehak, optioneel

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet aan de kant.
  2. Verhit in een kommetje de boter, pindakaas en suiker 10 seconden in een magnetron op hoge stand (850W). Meng tot glad.
  3. Voeg de bloem, bakpoeder en melk toe. Roer tot gelijk gemengd.
  4. Roer de gehakte pinda's door het deeg.
  5. Schep alle deeg uit de kom en rol het tot een balletje. Leg het balletje op de bakplaat en druk het plat to ongeveer 1 cm dik. Indien gewenst, kun je nog wat pinda's bovenop het deeg drukken.
  6. Bak het koekje 16 minuten op 180C of tot een goudbruine rand.
  7. Laat het koekje tenminste 15 minuten afkoelen alvorens naar een koelrek te verplaatsen.

Op zoek naar meer eenpersoons recepten?

  1. Appel Kruimel
  2. Vanille Cupcake met Aardbeien Glazuur
  3. Vegan lava cake

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.