Groene Thee Koekje voor Een

29 maart 2017 Kleine porties Koekjes 0

Matcha Koekje met Witte Chocolade Stukjes voor Een Persoon

Ben jij een matcha (groene thee) lover? Ik wel! Ik ben gek op de licht bittere smaak van matcha. Matcha is een hele populaire smaak in Azië. Toen we afgelopen zomer in Tokyo waren, was er geen winkel waar je geen eten met matcha smaak kon vinden. Zo’n beetje alles was in matcha te vinden: lattes, koekjes, cakejes… noem maar op! Mijn vriend is niet zo’n liefhebber van groene thee, maar ik ben dat zeker. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik een recept voor een eenpersoons matcha koekje heb gemaakt. Matcha is de perfecte smaak voor eenpersoons recepten, omdat niet veel mensen van matcha houden.

Matcha Koekje met Witte Chocolade Stukjes voor Een Persoon

Wat heb je nodig voor eenpersoons matcha koekje?

Om dit koekje te maken, heb je basis koekjes ingrediënten nodig: boter, suiker, bloem, bakpoeder, zout en melk. Daarnaast heb je ook nog matcha poeder (groene thee poeder) en chocolade stukjes nodig. Ik heb witte chocolade stukjes gebruikt, omdat ik de romige en zoete smaakt perfect bij de bittere smaak van matcha vind passen. Van de matcha poeder heb je ½ theelepel nodig. Het zal je meer dan genoeg smaak geven; matcha is een sterke smaak. Als je wil, kun je wel meer matcha toevoegen maar het koekje zal dan nog bitterder worden. Te bitter als je het mij vraagt.

Matcha Koekje met Witte Chocolade Stukjes voor Een Persoon

Op zoek naar meer eenpersoons recepten?

  1. Appelkruimel
  2. Vanille Cupcake met Aardbeien Glazuur
  3. Vegan lava cake
  4. Pindakaas koekje
  5. Chocolade Cake Dessert
  6. Chocolade Chip Koekje

Eenpersoons Matcha Koekje

Voor de singles die van matcha houden: Eenpersoons matcha koekje met romige witte chocolade stukjes. Dit koekje is zacht en een beetje chewy.
Maaltijd Snack
Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 11 minutes
Totale Tijd 21 minutes
Porties 1 portie

Ingrediënten

  • 8 gr roomboter ongezouten
  • 5 gr bruine basterdsuiker
  • 12 gr patent tarwebloem
  • ½ tl matcha poeder
  • ¼ tl bakpoeder
  • snufje zout optioneel
  • 1 tl melk naar keus
  • 20 stukjes chocolade chips of minder

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een bakplaat met een siliconen bakmat. Zet aan de kant.
  2. Doe de boter en suiker in een kleine kom. Verhit het ongeveer 10-15 seconden in de magnetron. De boter zou niet gesmolten moeten zijn.
  3. Voeg de bloem, matcha poeder, bakpoeder, zout (optioneel) en melk toe. Meng tot een koekjesdeeg gevormd is.
  4. Meng de chocolade stukjes door het deeg.
  5. Rol al het deeg tot een balletje, leg het op de bakmat en druk het plat.
  6. Bak het koekje 11-13 minuten op 180C. Verwijder het koekje uit de oven en druk nog een paar chocolade stukjes in de bovenkant (optioneel).
  7. Laat het koekje volledig afkoelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *