Luchtige Groene Thee Taart voor Twee

19 april 2017 Kleine porties Taarten 0

Luchtige groene thee taart met slagroom

Ben je weleens in Japan geweest? In Japan hebben ze echt werkelijk alles in matcha (groene thee) smaak. Matcha is een smaak waar je fan van moet zijn; niet iedereen vind het lekker. Ik? Ik ben er gek op. En daarom maakte ik deze luchtige cake op basis van een biscuit met matcha. Matcha heeft een bittere smaak, maar als je het combineert met suiker en room is het werkelijk perfect. Als je net zoveel van matcha houdt, dan is deze cake perfect voor jou! Zelfs mijn vriend, die niet zo’n fan van matcha is, vond deze cake lekker.

Door een biscuit bodem te gebruiken, is deze cake super luchtig. Ik maak een kleine cake, omdat mijn vriend en ik vaak alleen eten. Zo hoeven we niet teveel te eten, verspillen we geen eten, maar genieten we wel van een heerlijke groene thee cake. Bovendien ziet deze cake er ook nog eens schattig uit. Dit is de lekkerste cake voor groene thee liefhebbers.

Luchtige groene thee taart met slagroom

Luchtige groene thee taart met slagroom

Hoe maak je een mini groene thee slagroomtaart?

Voor de biscuit bodem heb ik mijn standaard biscuit bodem recept gebruikt en de hoeveelheden verlaagd naar een 10 cm cake. Niks bijzonders. Wat betreft de groene thee slagroom: Je hebt slagroom, poedersuiker en matcha poeder nodig. Dat is ‘t. Zorg ervoor dat je de matcha poeder zeeft, omdat het vaak klontjes bevat. Geloof mij, je wilt echt geen bittere matcha klontjes door je slagroom. Vergeet trouwens niet mijn tips voor slagroom kloppen te lezen als je wat aanwijzingen wil voor de perfecte slagroom. Deze matcha slagroom is zó lekker. Het heeft een intense matcha smaak gecombineerd met een romige en zoete smaak. Je kunt het ook op een matcha latte gebruiken voor éxtra groene thee smaak.

Groene thee slagroomtaart versieren

Om de taart te versieren, snijd je de biscuit bodem met een taartzaag door midden en smeer je matcha slagroom tussen de twee lagen. Verdeel nog wat matcha slagroom over de buitenkant van de taart met behulp van een spatel en maak de versiering af met behulp van een mooie spuitmond. Ik gebruikte ook chocolade decoratie en meer matcha poeder om de cake een extra luxe uitstraling te geven.

Luchtige groene thee taart met slagroom

Kleine Luchtige Groene Thee Cake

Luchtige vanille cake (biscuit), versierd met lichte en luchtige matcha slagroom. Deze slagroom is de perfecte balans tussen bitter en zoet. Geschikt voor alles matcha liefhebbers.
Maaltijd Dessert
Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 17 minutes
Totale Tijd 50 minutes
Porties 2 porties

Ingrediënten

Biscuitbodem

  • 1 ei
  • 30 gr kristalsuiker
  • ½ tl vanille pasta
  • 10 mL zonnebloemolie
  • 30 gr patent tarwebloem

Matcha slagroom

  • 100 mL slagroom koud*
  • ½ El matcha poeder gezeefd
  • 1-2 El poedersuiker

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een 10cm ronde bakpan met bakpapier. Zet aan de kant.
  2. Klop in een kom het ei. Voeg tijdens het kloppen langzaam de suiker toe en blijf kloppen tot het geheel licht geel en luchtig is.
  3. Spatel de vanille pasta, zonnebloemolie en bloem door het beslag.
  4. Giet het beslag in de bakpan. Tik de bakpan een paar keer tegen een vlakke bodem om grote luchtbellen te verwijderen.
  5. Bak de cake 17-18 minuten op 180C of tot een satéprikker schoon uit de cake komt.
  6. Laat de cake volledig afkoelen alvorens te versieren.
  7. Voor de slagroom: Klop de slagroom met de matcha poeder. Voeg al kloppend de poedersuiker toe en klop tot de slagroom stijf is.
  8. Versier de cake naar smaak met matcha slagroom.

Notities

* Let top: In de video maakte ik matcha slagroom van 200 mL room. Echter, je hebt maar 100 mL voor deze cake nodig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *