Mini Oreo Roomvlaaitjes

23 januari 2018 Cheesecake en Vlaaien Kleine porties 0

Mini Oreo Roomvlaaitje met kant-en-klare ingrediënten

Een paar weken geleden wat het de verjaardag van mijn vriend. Zoals gewoonlijk, mag hij als onderdeel van zijn cadeau een verjaardagstaart uitkiezen die ik dan voor hem maak. Dit jaar wilde hij niet echt een specifieke taart. Echter, omdat hij helemaal gék is op slagroom, was zijn verzoek om iets simpels te maken met veel (slag)room.

Als ik denk aan room dan zijn er twee perfecte combinaties: cookies&cream en strawberries&cream. Aangezien ik een tijdje geleden al een aardbei-slagroomtaart maakte, besloot ik voor de eerste combinatie te gaan. En omdat we ook geen eten weg wilden gooien, ging ik ook nog eens voor mini-stijl en maakte een recept voor twee.

Mini Oreo Roomvlaaitje met kant-en-klare ingrediënten

Wat heb je nodig voor mini Oreo roomvlaaitjes?

Deze mini oreo roomvlaaitjes zijn zo simpel dat ze uit slechts drie componenten bestaan:

  1. Krokante Oreo bodem
  2. Vanille Zwitserse room
  3. Zoete slagroom

Bovendien zijn alle drie componenten ook nog eens super makkelijk te maken. Immers, dit recept is cheat-style. Er is zelfs een no-bake optie als je dat wilt! 😀

Hoe maak je mini Oreo vlaai schelpjes?

Om de bodem te maken heb je Oreo’s en boter nodig. Doe de Oreo’s in een keukenmachine, verwerk het tot kruimels en voeg gesmolten boter toe om het geheel tot een bodem-mix te mengen. Als je de bodem-mix hebt, hoef je het alleen nog in twee tartelettes vormpjes van 10 cm te drukken. Om het af te maken kun je er voor kiezen om de bodem uit te laten harden in de koelkast of in de oven:

  • Koelkast methode: Laat de bodems 30-60 minuten in de koelkast te laten, voordat je ze vult met room.
  • Bak methode: Bak de bodems 7 minuten in een voorverwarmde oven van 160C. De bodempjes zullen wat bol worden, maar je kunt dit makkelijk met een lepeltje weer aandrukken nadat je ze uit de oven hebt gehaald. Nadat je de bodempjes gebakken hebt, zul je ze volledig moeten laten afkoelen, voordat je ze vult met room.

Mini Oreo Roomvlaaitje met kant-en-klare ingrediënten

De mini Oreo vlaai vulling!

Om de vulling te maken, heb je instant banketbakkersroom poeder, slagroom en een beetje suiker, om de slagroom zoet te maken, nodig. Ik heb dr Oetker’s Mix Voor Banketbakkersroom gebruikt om ongeveer een half kopje banketbakkersroom te maken (35 g + 100 mL water). Als je wil kun je zelfgemaakte banketbakkersroom maken, maar dat vind ik teveel werk voor een tweepersoonsgerecht. Om de banketbakkersroom vervolgens om te toveren in Zwitserse room, moet je er nog een half kopje geklopte slagroom doorheen spatelen. Met deze truc wordt de banketbakkersroom een stukje lichter en luchtiger. Gebruik de rest van de geslagen slagroom om bovenop de vlaaitjes te spuiten en maak het geheel af met wat extra Oreo’s als decoratie.

Mini Oreo Roomvlaaitjes

Super makkelijk en snel recept voor mini oreo roomvlaaitjes. Krokante Oreo bodem gevuld met rijke Zwitserse room en afgemaakt met een lichte slagroom. Perfect als dessert voor twee.

Maaltijd Dessert
Voorbereiding 10 minutes
Kooktijd 5 minutes
Totale Tijd 40 minutes
Porties 2

Ingrediënten

Oreo Bodem

  • 10 Oreo's +extra voor decoratie
  • 25 gr roomboter ongezouten

Vlaai Vulling

  • 35 gr mix voor banketbakkersroom bijv Dr. Oetker
  • 100 mL water
  • 200 mL slagroom koud
  • 1 1/2 El kristalsuiker

Instructies

Voor de bodem

  1. Verwarm de oven voor op 160 C en zet twee tartelette vormpjes (10cm) klaar.*

  2. Verwerk de Oreo's in een keukenmachine tot fijne kruimels.

  3. Voeg de gesmolten boter toe aan de kruimels en verwerk tot alles gelijk gemengd is.

  4. Druk het koekjes mengsel in de tartelette vormpjes en bak 7 minuten op 160C.

  5. Neem de bodempjes uit de oven, druk het koekjes mengsel nog eens aan met een lepel en laat de bodempjes volledig afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Zet aan de kant.

Voor de vulling

  1. Meng de mix voor banketbakkersroom met water tot een glad en dik papje. Zet aan de kant.

  2. Klop de koude slagroom met de suiker in een beslagkom tot licht en luchtig.

  3. Neem ongeveer een half kopje van de geslagen slagroom en meng het voorzichtig met de banketbakkersroom.

Voor het samenstellen

  1. Verdeel de room over de Oreo bodempjes.

  2. Spuit de rest van de slagroom bovenop de vlaaitjes.

  3. Decoreer met wat extra Oreo koekjes en serveer direct.

Notities

*Of kies voor de koelkast-methode en laat de koelkast 30-60 minuten in de koelkast. Zie artikel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *