Prachtige Appeltaart Cheesecake

22 januari 2018 Cheesecake en Vlaaien 0

Appeltaart Cheesecake met Bloem Motief

Ik ben altijd enthousiast als ik een recept met jullie kan delen. Als ik namelijk een recept deel, betekent dat dat ik ervan genoten heb om het te eten. Soms ontwikkel ik ook recepten waar ik gewoonweg extatisch van wordt. Het recept van vandaag is daar één van: Appeltaart.Cheesecake. Ik weet wat je denkt: AMAZEBALLS(!!). Okay, misschien dacht ik dat vooral… Maar zodra je dit geprobeerd hebt, weet ik zeker dat je dat ook zult denken. Appeltaart én cheesecake in één. Serieus, het wordt niet beter dan dit. Het is als een stukje hemel op je tong.

Wat zit er in deze appeltaart cheesecake?

Er zijn drie ingrediënten die deze saaie cheesecake omtoveren tot appeltaart heaven:

  • kaneel
  • appelmoes
  • appels

Ten eerste kaneel, want duh… appeltaart kan niet zonder kaneel. Nooit. Geen discussie mogelijk. Wat betreft de appelmoes, het voegt de smaak van appel maximaal toe zonder de zachte en romige structuur van cheesecake te verpesten met grote stukken appel. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben echt een fan van structuurtjes in mijn eten, maar cheesecake moet gewoon glad en romig zijn. Gebruik voor dit recept biologische, ongezoete appelmoes; zo krijg je beste appelsmaak en kun je zelf de zoetheid bepalen. Ja, ik weet ‘t, cheesecake is sowieso niet gezond, maar het zou toch zonde zijn om onnodig extra suiker toe te voegen? Zelfgemaakte appelmoes zou trouwens perfect zijn, maar… wie heeft daar nou tijd voor?! Ik heb gewoon een potje bij de Appie opgehaald. Don’t judge.

En de appels bovenop? Je kunt eigenlijk alle soorten appels gebruiken die je wil. Echter, ik raad je aan om een friszure appelsoort te gebruiken. Aangezien de cheesecake namelijk al zoet er romig is, zal het zure van de appel perfect bij de zoete cheesecake passen. Ik gebruik Elstar appels; lekker friszuur en niet te duur.

Prachtige Appeltaart Cheesecake

Klassieke appeltaart smaakt gebakken in een cheesecake. Friszure appels gecombineerd met kaneel en romige cheesecake. Mogelijk de mooiste en lekkerste cheesecake die je ooit zult proeven.
Maaltijd Dessert
Voorbereiding 20 minutes
Kooktijd 35 minutes
Totale Tijd 6 hours 55 minutes
Porties 8 puntjes

Ingrediënten

Koekjesbodem

  • 150 gr Maria biscuits verkruimeld
  • 35 gr bruine suiker
  • 2 tl kaneel
  • 75 gr ongezouten roomboter gesmolten

Cheesecake

  • 500 gr roomkaas op kamertemperatuur
  • 125 gr zure room op kamertemperatuur
  • 165 gr kristalsuiker
  • 2 eieren (L), op kamertemperatuur
  • 200 gr appelmoes ongezoet
  • 30 gr patent tarwebloem
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl zout

Topping

  • 3 appels middelgroot, geschild en in plakjes
  • 2 El bruine suiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 El ongezouten roomboter
  • citoensap van een halve citroen

Instructies

Voor de bodem

  1. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een cheesecake vorm met bakpapier. Zet aan de kant.
  2. Meng in een kom de biscuit kruimels, suiker, kaneel en gesmolten boter tot gelijk gemengd.
  3. Druk het biscuit mengsel stevig aan op de bodem van de cheesecake vorm.
  4. Bak de bodem 10 minuten op 180C en laat het kort afkoelen.

Voor het cheesecake mengsel

  1. Verlaag de temperatuur van de oven naar 160C en zet een waterbad klaar.
  2. Klop in een beslagkom de roomkaas, zure room en suiker tot gemengd.
  3. Meng één voor één de eieren door het beslag. Klop tot nét gemengd.
  4. Spatel de appelmoes, bloem, kaneel en zout door het beslag.
  5. Giet het cheesecake beslag bovenop de biscuit bodem.
  6. Wikkel de bodem van de cheesecake vorm in aluminium folie en plaats de vorm in een waterbad.
  7. Bak de cheesecake 35-45 min op 160C. Het midden van de cheesecake zou nog wat moeten wiebelen. Laat de cheesecake volledig afkoelen.

Voor de appel versiering

  1. Bereid ondertussen de topping: Meng in een pan op middenhoog vuur de appels, suiker, kaneel, boter en citroensap. Blijft roeren tot de appels zacht zijn en de saus plakkerig is. (Ongeveer 5 minuten).
  2. Laat de topping licht afkoelen, voordat je de cheesecake ermee versiert.
  3. Koel de cheesecake nog eens 6 uur (bij voorkeur overnacht) in de koelkast.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.