Blauwe Bessen Roomboter Cake

18 juni 2014 Cake 0

Blauwe Bessen Roomboter Cake

Roomboter cakes zijn de makkelijkste en lekkerste cakes die je kunt maken. Ze zijn niet alleen lekker, maar zien er ook nog eens heel ambachtelijk uit. Een luchtige roomboter cake heb je in een handomdraai op tafel gezet. Vandaag laat ik jullie zien hoe je een ambachtelijke roomboter cake met heerlijke blauwe bessen maakt. Snijd deze cake in dikke plakken en serveer het met hete thee voor het perfecte thee momentje.

Een roomboter cake met blauwe bessen maken

Om deze cake the maken heb je alleen een handmixer nodig. Je kunt ook een garde gebruiken, maar dan heb je wel een hele sterke arm nodig. Het geheim tot deze super luchtige roomboter cake is namelijk het kloppen van de boter en suiker. Door de boter en suiker goed te kloppen, creëer je luchtbellen in de boter die de cake heerlijk luchtig maken.

Nadat je de boter en suiker geklopt hebt, voeg je één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig opgenomen is. Voeg dan de zure room en vanille toe. Het is belangrijk dat de eieren en zure room op kamertemperatuur zijn, zodat de boter lekker luchtig blijft. Spatel vervolgens de rest van de ingrediënten door het beslag (let op: niet overmixen!) en bak de cake 50-60 minuten op 180°C.

Zure room maak cake extra vochtig

Zure room is het geheime ingrediënt in deze cake die het lekker vochtig houdt. Iedereen zou dit geheime ingrediënt moeten kennen! Wanneer je zure room aan een cake recept toevoegt, wordt het automatisch meer moist. Let op dat zure room wel de werking van bepaalde rijsmiddelen veranderd, waardoor je de ingrediënten van jouw recept misschien moet aanpassen.

Blauwe Bessen Roomboter Cake in Plakjes

Roomboter Cake met Blauwe Bessen

Romige, zachte vanilla roomboter cake gevuld met blauwe bessen. Deze cake is heerlijk vochtig. De zurige blauwe bessen passen perfect bij de zoete cake. Koop dus nooit meer een cake-mix en gooi dit recept in jouw oven!

Maaltijd Snack
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 50 minuten
Afkoeltijd 10 minuten
Totale Tijd 1 uur 10 minuten
Porties 14 plakken

Ingrediënten

 • 115 gr roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
 • 200 gr kristalsuiker fijn
 • 3 eieren op kamertemperatuur
 • 125 gr zure room op kamertemperatuur
 • 2 tl vanille extract
 • 200 gr patent tarwebloem
 • ¼ tl bakpoeder
 • 1/8 tl baksoda
 • ¼ tl zout
 • 200 gr blauwe bessen

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 180C. Vet een cakevorm in met boter, bestrooi het met een beetje bloem en bekleed de bodem met een stukje bakpapier.

 2. Doe in een kom de bloem, bakpoeder, baksoda en zout. Meng.

 3. Klop in een grote kom de boter en suiker tot licht en luchtig.

 4. Klop één voor één de eieren door het boter mengsel.

 5. Klop de zure room en vanille extract door het beslag.

 6. Neem één eetlepel van het bloemmengsel en meng het met de blauwe bessen. Zet aan de kant.

 7. Spatel de rest van het bloemmengsel door het beslag.

 8. Spatel de blauwe bessen door het beslag.

 9. Giet het beslag in de cakevorm. Bak de cake 50-60 minuten op 180C of tot een satéprikker schoon uit de cake komt.

 10. Laat de cake tenminste 10 minuten afkoelen alvorens naar een koelrek te verplaatsen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.