Red Velvet & Oreo Cheesecake Cupcakes

10 juni 2015 Cheesecake en Vlaaien Cupcakes 0

Cupcakes, oreo’s, red velvet cake EN cheesecake zijn gerechten die je in mijn top 10 van verslavende zoetigheden vindt. Waarom? Cupcakes zijn eigenlijk gewoon mini cakejes en alles wat mini is, is awesome. Oreo’s, moet ik dat nog uitleggen? Red velvet cake is een mengsel van vanille en chocolade. Combineer die smaken in zachte luchtige cake en je hebt een winnaar. En ik ben gewoon een sucker voor cheesecake. Romig, zoet, licht zuur.. Heb ik al romig gezegd? ♥_♥ Ik kwijl al terwijl ik dit typ. SO GOOD. Vandaag heb ik een recept met alle vier in één! Yup, dat is mogelijk. Val niet flauw. Deze Red Velvet en Oreo Cheesecake Cupcakes zijn ZO lekker!

De Componenten van Red Velvet Oreo Cheesecake Cupcakes

De cupcakes bestaan uit drie componenten:

 1. red velvet beslag
 2. cheesecake beslag
 3. oreo koekjes

Het red velvet beslag is gemaakt van een simpele cake ingrediënten. Super simpel en lekker. Voor het cheesecake beslag heb je roomkaas, suiker, maïzena, een ei en vanille nodig. Vaak bevat cheesecake ook citroen rasp, maar omdat ik het niet in huis had, heb ik het weggelaten. Het smaakte nog steeds heerlijk. Voel je vrij om citroen rasp toe te voegen als je het hebt 🙂 Het voegt wel wat extra zinggg toe aan de cupcakes.

Zo stel je de cupcakes samen

Om de cupcakes samen te stellen, doe je eerst een oreo koekje in de cupcake vormpjes. Voeg dan 1 afgestreken eetlepel red velvet beslag bovenop. Je wil niet teveel red velvet beslag toevoegen, omdat het beslag rijst tijdens het bakken het cheesecake beslag kan verdringen. Zodra je de cupcake vormpjes gevuld hebt met red velvet, doe je ongeveer 1,5 eetlepel cheesecake er bovenop. Je wil zo’n dik mogelijke laag cheesecake bovenop zonder de cupcakevormpjes te laten overstromen.

Bak de cupcakes ongeveer 25-30 minuten op 160 C. Zorg ervoor dat je de deze cupcakes niet te lang bakt, zodat de red velvet zacht blijft en de cheesecake glad en romig. Decoreer de cupcakes met nog wat meer oreo koekjes voordat je ze serveert. Doe de Oreo’s er trouwens pas op als je de cupcakes bijna gaat serveren om te voorkomen dat de koekjes zompig worden.

Red Velvet en Oreo Cheesecake Cupcakes

Zachte, rijke red velvet cupcakes met een dikke laag romige vanille cheesecake EN een OREO bodem. Deze cupcakes zullen je cupcake-ervaringen naar een nieuw niveau brengen. De grootte van deze cupcakes maakt ze perfect voor high tea.

Ingrediënten

Ingrediënten voor de cheesecake

 • 200 g roomkaas op kamertemperatuur
 • 105 g suiker
 • ½ tl maïszetmeel
 • ½ tl vanille extract
 • 1 ei L

Ingrediënten voor de cupcakes

 • 160 g cakemeel gezeefd
 • 1 El cacao poeder
 • ½ tl bakpoeder
 • ½ tl baksoda
 • ¼ tl zout
 • 110 mL melk
 • 1 El witte azijn
 • 60 g ongezouten boter op kamertemperatuur
 • 150 g suiker
 • 1 ei L
 • 1 tl vanille extract
 • rode kleurstof

Andere ingrediënten

 • 18 Oreo’s plus extra voor decoratie

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 160 C. Vul een muffinpan met cupcake vormpjes en doe een oreo in elk cupcake vormpje.

Voor de cheesecake

 1. Meng in een kom de roomkaas en suiker to goed gemengd en romig.
 2. Voeg de maïszetmeel en vanille extract toe. Meng tot het glad is.
 3. Voeg het ei toe en meng tot alles net gemengd is. Zet opzij.
 4. Voor de red velvet cupcakes
 5. Meng in een kom de cakemeel, bakpoeder, baksoda, cacao poeder en zout. Zet aan de kant.
 6. Meng in een kopje de melk en azijn. Zet aan de kant.
 7. Mix in een kom de boter en suiker tot licht en luchtig.
 8. Voeg het ei en de vanille extract toe. Meng tot volledig gemengd.
 9. Spatel het meel mengsel en melk mengsel door het beslag tot je een glad beslag hebt.
 10. Voor de hele cupcakes
 11. Doe 1 afgestreken eetlepel red velvet beslag in elk cupcake vormpje en strijk het uit.
 12. Doe 1,5-2 eetlepels cheesecake beslag bovenop de red velvet beslag en strijk het uit.
 13. Bak de cupcakes 25-30 minuten op 160 C of tot een satéprikker schoon uit de cupcake komt.
 14. Decoreer de cupcakes naar wens en serveer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.