Roomboter Vanillekransjes

29 juli 2015 Koekjes 0

Ken je nog die blauwe koekblikken waar “Danish Buttercookies” op stonden? Dat blik met een assortiment aan koekjes, waarvan altijd dezelfde koekjes als eerste op waren en dezelfde koekjes het langst bleven liggen? Nou, van dat blik waren de kransjes mijn favoriet. Okay, eerlijk, ik kon vaak niet kiezen tussen die rechthoekige met suikerkorrels en de kransjes. Maar vandaag deel ik het recept voor de kransjes.

Roomboter Vanillekransjes

Heerlijke Deense boterkoekjes. Deze koekjes zijn een beetje krokant en oh zo romig. Past in elk koekjes-dieet 😉

Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Porties 40 koekjes

Ingrediënten

  • 200 gr roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
  • 180 gr poedersuiker
  • 1 ei (L) licht geklopt
  • 2 El vanille extract
  • 330 gr patent tarwebloem
  • ½ tl zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C* en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de boter en suiker tot een licht en luchtig geheel in een grote kom.
  3. Voeg al mixend, het ei en de vanille extract toe. Klop tot alles gemengd is.
  4. Vouw de bloem en zout er doorheen tot je een dik beslag/deeg krijgt.
  5. Doe het beslag in een spuitzak met ster-tip en spuit de koekjes in een ring vorm op de bakplaat.
  6. Bak de koekjes 7-9 minuten op 200 C* of tot goudbruin van kleur.
  7. Laat de koekjes 5-10 minuten afkoelen, voordat je ze naar een koelrek verplaatst.

Notities

* Om de koekjes zo mooi mogelijk bruin te laten worden is het beter om een hetelucht oven te gebruiken en die op 180 C te zetten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.