Snelle Cheat Curry Laksa

26 oktober 2015 Lunch en Diner 0

Cheat Curry Laksa met Garnalen, Fishcake, Tofu en Ei in Aziatische Kom

Noodle soep is een maaltijd die ik zowel voor ontbijt, lunch én diner zou kunnen eten. Er is gewoon iets magisch aan de combinatie van carby eggy noodles en een heerlijke soep… Gosh, alleen de gedachte alleen al laat mij kwijlen. #verslaafd Een van mijn favoriete noodle soep gerechten is Curry Laksa. Curry laksa is een Maleisisch gerecht en is eigenlijk *gewoon* een curry-kokos noodle soep. De soep is licht pittig en is gevuld met fish cake, fish balls and garnalen.

Traditioneel is curry laksa vrij arbeidsintensief: je moet een curry-paste maken, een soep koken en dan ook nog alles samenvoegen. Echter, soms is het leven te druk om dingen volgens de traditionele manier te doen. En aangezien we in Nederland geen Aziatische streetfood kraampjes hebben voor een quick fix, kan ik niet anders dan cheat-style te gaan. Yup, dat lees je goed: Ik heb vals gespeeld met het traditionele Curry Laksa recept. Net zoals ik dat deed met deze Oreo Mini Roomvlaaitjes en PizzaYou know you love it 😉

Cheat Curry Laksa met Garnalen, Fishcake, Tofu en Ei in Aziatische Kom, Noodles met Stokjes

Hoe maak je snel soep voor curry laksa?

Om vals te spelen met het traditionele laksa recept, zullen we instant yellow curry paste en blokjes kip/groente bouillon gebruiken. We voegen ook nog wat citroengras, kaffir limoenblaadjes, kokosmelk en kerriepoeder.

Voor de kaffir limoenblaadjes kun je zowel de verse als de gevroren blaadjes gebruiken. Aangezien kaffir limoenblaadjes vrij duur zijn, koop ik vaak de gevroren soort en neem ik een aantal uit de vriezer als ik ze nodig ben. Echter, als je geluk hebt en de real deal in huis hebt, voeg dan vooral die prachtige bladeren aan je heerlijke soep toe.

Wat betreft de kerriepoeder, gebruik de gele kerriepoeder die je in huis hebt. Ik heb Masala kerriepoeder gebruikt om wat pit toe te voegen aan de niet-scherpe curry paste die ik gebruik. Mocht je niet van scherp eten houden, gebruik dan een milde curry paste en niet-scherpe kerriepoeder voor je soep. Hoewel ik wel moet zeggen dat een beetje pit deze laksa wel extra lekker maakt.

Cheat Curry Laksa met Garnalen, Fishcake, Tofu en Ei in Aziatische Kom

Zo stel je de cheat curry laksa samen

Zodra je de soep hebt, hoef je alleen nog alles samen te voegen: Doe wat noodles in een kom, giet er soep overheen en verdeel de rest van de ingrediënten over de kom. Voor deze lakse voegde ik plakjes fish cake, een paar fish balls, wat garnalen, een ei en taugé toe. Jij hebt de leiding over jouw cheat curry laksa dus voeg ingrediënten toe of haal ze weg naar smaak. Serveer de noodle soep meteen en doe er een stukje limoen naast voor wat extra frisheid. Enjoy!

Snelle Cheat Curry Laksa

Zalige curry-kokos noodle soep (curry laksa) cheat style. Snel en makkelijk, maar overheerlijk.
Maaltijd Dinner
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

 • 4 porties gele noodles gekookt en afgegoten
 • 12-16 garnalen schoongemaakt en gekookt
 • 3 eieren gekookt en gepeld
 • 200 gr visballetjes gekookt
 • 1 fishcake gekookt en in plakjes
 • taugé
 • koriander
 • 1 limoen in partjes gesneden (optioneel)

Soep

 • 2 El olie
 • 100 gr instant curry paste
 • 1 L water
 • 1-2 blokjes kip-/groentebouillon voor ½ L
 • 8 kaffir limoenblaadjes
 • 2 stengels citroengras fijngesneden
 • 6-8 tofu puffs gehalveerd
 • 4 aardappels geschild en in 4 gesneden
 • 340 mL kokosmelk (2 kleine blikjes)
 • 1-2 El Masala kerriepoeder

Instructies

 1. Verhit de olie in een grote pan op midden-hoog vuur.
 2. Voeg de curry paste toe en bak al roerend totdat de paste geurig is.
 3. Voeg het water en de bouillonblokjes toe aan de pan. Roer tot alles goed gemengd is.
 4. Voeg de limoenblaadjes, citroengras, tofu puffs en aardappelen toe.
 5. Breng de soep aan de kook en zet daarna het vuur op laag om de soep zachtjes door te laten koken.
 6. Voeg de kokosmelk en kerriepoeder toe. Proef de soep en pas het aan naar smaak.
 7. Houd de soep op een laag vuur totdat de aardappels gaar zijn.
 8. Doe de noodles, garnalen, eieren, fish balls, fish cake en taugé in de kommen.
 9. Giet de soep over de kommen en doe wat koriander erbij.
 10. Serveer meteen met een klein stukje limoen ernaast.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.