Appel Kaneel Mug Cake Voor Een

2 november 2015 Cake Kleine porties Vegan Zonder Oven 0

Het weer wordt maar kouder en kouder hier in Nederland. Als je een beetje op mij lijkt dan ben je een echte kou-kleum en houd je de waterkoker 24/7 aan het werk om voldoende kopjes gloeiend hete thee te maken om je handen warm te houden. Maar wist je dat er ook nog een andere optie is om je handen warm te houden? Overheerlijke appel kaneel mug cake. Dat gaan we vandaag maken.

Herfst uit de magnetron

Deze mug cake is een kopje gevuld met pure herfst. Zacht, smeuïg, vol met kaneel smaak, goed gevuld met warme zachte appels en klaar binnen 5 minuten. Je hebt geen oven nodig, alleen een magnetron. Ik maak geen grapje. En er is zelfs de mogelijkheid om dit recept veganistisch te maken! Je weet gewoon dat je dit moet maken 😉

Appel-Kaneel Cake in een Mok

Super zachte en smeuïge appel-kaneel cake in een mok. Er is geen taai stukje te vinden in deze mug cake. Het is ook nog eens klaar in 5 minuten! Serveer met een bolletje van jouw favoriete ijs en je bent klaar.

Voorbereiding 2 minuten
Kooktijd 2 minuten
Totale Tijd 4 minuten
Porties 1 cake

Ingrediënten

  • 3 El patent tarwebloem
  • 1 El fijne kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • ¼ tl gemberpoeder
  • 1/8 tl kruidnagelpoeder
  • 1/8 tl bakpoeder
  • 1/8 tl zout
  • 3 El magere melk *
  • ½ El vanille extract
  • 1/8 tl witte azijn
  • ½ appel in blokjes
  • 1 bolletje ijs optioneel

Instructies

  1. Meng in een kleine kom de droge ingrediënten (bloem, suiker, kaneel, gember, kruidnagel, bakpoeder en zout). Zet opzij.
  2. Meng in een andere kleine kom de natte ingrediënten (melk, vanille extract en azijn).
  3. Gebruik een garde om de natte ingrediënten met de droge ingrediënten te mengen.
  4. Meng de appel door het beslag.
  5. Giet het beslag in een kopje (250 mL) en doe het 105 seconden op 850 W in de magnetron**.
  6. Laat de cake eventjes afkoelen, voordat je een bolletje van je favoriete ijs toevoegt. Serveer meteen.

Notities

* Gebruik ongezoete amandelmelk of sojamelk als veganistische optie.

** Pas de tijd aan naar de sterkte (Watt) van je magnetron.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.