Gehakt Burrito’s met Rijst en Gesmolten Kaas

4 december 2015 Lunch en Diner 0

Chipotle Burrito Copycat

Afgelopen woensdag deelde ik mijn recept voor koriander en limoen tomatenrijst met jullie. Vandaag laat ik zien hoe je de rijst kunt omtoveren tot een OVERHEERLIJKE gehakt en rijst burrito. Dit recept is geïnspireerd door de burrito van Chipotle. En jullie moeten het echt proberen. Het is geweldig. Je zult nooit meer een andere burrito willen. Deze burrito zit stampvol met een heerlijk gehakt en groente mengsel, en is afgemaakt met een heerlijke laag oey-goey-gesmolten kaas. Het is een stukje hemel uit eigen keuken. Perfect voor een goed simpel diner met vrienden (of als cheat lunch. Ja, burritos kunnen ook als lunch 😉 )

Dit heb je nodig voor de burrito vulling

Voor de vulling gebruik ik gehakt en een paar standaard Mexicaanse groenten: mais, prei, paprika en witte kool. Natuurlijk heb ik de bekende kidneybonen niet weggelaten. De meeste supermarkten verkopen deze groenten ook al in een mix-zak. Mijn voorkeur gaat uit naar de Mexicaanse groente mix van de Albert Heijn. Als ik weinig tijd heb (wat vaak zo is) ga ik voor zo’n voorgesneden zak groente. Alles om het leven wat makkelijker te maken, toch? 🙂 Voel je niet verplicht om precies dezelfde groenten te gebruiken. Als je andere groentes lekkerder vindt, kun je dit prima vervangen. Het is allemaal aan jou 😀

Op smaak met kruiden

Wat betreft de kruiden: Dit kruidenmengsel is licht pittig als je het combineert met de andere ingrediënten voor de burrito. Echter, als je niet van pittig houdt of dit ook voor kinderen maakt, doe dan geen chili poeder erbij. Dat kan prima. En als je het mengsel extra pittig wilt hebben, kun je nog eens ½-1 theelepel chili poeder toevoegen. Doe dit wel beetje bij beetje en blijf proeven, omdat chili poeder al gauw té scherp kan worden.

Laatste stappen voor de perfecte burrito

Als de vulling klaar is, hoef je alles alleen nog maar samen te stellen. Ik vind het erg lekker om de burrito’s dan ook nog eens een paar minuten in de oven te doen om de kaas heerlijk te laten smelten. Ik zou haast zeggen dat deze laatste stap verplicht is. Nee, wacht. Weet je wat? Ik ga het ook gewoon zeggen: de oven-stap is verplicht. Burrito’s kunnen niet zonder gesmolten kaas. Je weet dat ik gelijk hebt. 😛 Zodra je de burrito’s uit de oven haalt, kun je er nog een handjevol sla aan toevoegen en de burrito dicht vouwen. Serveer de burrito’s zoals ze zijn of doe er wat zure room bij.

Gehakt & Rijst Burrito’s met Gesmolten Kaas

Romige burrito’s met gesmolten kaas en gevuld met frisse Mexicaanse rijst en een mild pittige gehakt-bonen mengsel. Geïnspireerd door Chipotle. Beste zelfgemaakte Mexicaanse fastfood ever.
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

Gehaktvulling

  • 300 gr magere gehakt
  • 70 gr sperziebonen gesneden, gewassen en uitgelekt
  • 3 blaadjes witte kool in strips gesneden, gewassen en uitgelekt
  • 1 blikje mais 100 g, gewassen en uitgelekt
  • ¼ blik kidneybonen 50 g, gewassen en uitgelekt
  • 1 kleine rode paprika gesneden, gewassen en uitgelekt
  • ½ prei gesneden, gewassen en uitgelekt
  • 1 El olie om mee te koken
  • 2 tl paprika poeder
  • tl chilipoeder
  • tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ¼-½ tl zout naar smaak

Ingrediënten voor de burrito’s

  • 8 zachte tortilla’s
  • 1 Mexicaanse Rijst *
  • 150 gr geraspte kaas
  • 100 gr ijsbergsla fijn gesneden, gewassen en uitgelekt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Bak het gehakt tot rul in een pan met anti-aanbaklaag op midden-hoog vuur. Doe het gehakt in een zeef.
  3. Verhit in dezelfde pan 1 eetlepel olie op midden-hoog vuur.
  4. Doe de sperziebonen in de pan en kook het 2-4 minuten, voordat je de kool, mais, bonen, paprika en prei toevoegt. Kook de groentes door tot ze net gaar zijn.
  5. Voeg het gehakt en de kruiden toe. Voeg het zout naar smaak toe. Roer tot alles gelijk gemengd is en verwijder de pan van het vuur. Laat het gehaktmengsel eventjes afkoelen.
  6. Maak de burritos: Verdeel een laag rijst over het midden van de tortilla. Doe wat van het gehaktmengsel en de kaas er bovenop.
  7. Doe de tortilla in de oven en bak het 3-5 minuten of tot de kaas helemaal gesmolten is.
  8. Verwijder de tortilla van de oven, doe er sla bij en vouw het op tot een burrito. Herhaal de stappen voor de andere tortilla’s.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.