Valentijn Aardbei Lava Chocolade Cake

18 januari 2016 Cake Kleine porties 0

De perfecte Valentijnsdag cake

Over een aantal weken is het alweer Valentijnsdag. Als je dit viert (of gewoon zin hebt in een overheerlijk toetje) heb ik vandaag het perfecte recept: aardbei LAVA chocolade cake. Weten we allemaal wel dat chocolade + aardbeien de perfecte combinatie voor Valentijnsdag is. Door deze combinatie om te toveren in een lava cake, maken we een recept dat meer dan perfect voor Valentijnsdag is! En weet je, het is ook nog eens super makkelijk.

Zo maak je aardbei lava

Om de aarbei lava te maken, vries je aardbeien jam in. Het is een simpele truc, maar het voegt net dat extra speciale gevoel aan dit toetje toe. Je kunt hiervoor elke jam gebruiken die je maar wilt. Light of vol met suiker. Je kunt zelfs een andere smaak nemen als je niet van aardbeien houdt. Mijn voorkeur gaat uit naar een merk waarvan de jam vrij dik is. Doe de jam in twee (siliconen) mini-cupcake vormpjes en vries het tenminste 2 uur. Vul de vormpjes helemaal tot aan de rand om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk aardbei lava in de cake komt.

Het beslag voor de chocolade cake voor twee

Deze chocolade cake is super smeuïg en je hebt er alleen chocolade, boter, een ei, suiker, bloem en zout voor nodig. Simpele ingrediënten. Om het beslag te maken, moet je eerst de chocolade en boter tot een glad geheel smelten. Dan klop je het ei en de suiker tot het licht en luchtig is. Het ei-mengsel zal licht geel van kleur zijn. Tenslotte meng je er de bloem en zout doorheen. Dat is het.

De chocolade lava cake samenstellen

Giet het beslag in de bakvormpjes, druk er een gevroren aardbeien jam in en doe de cakejes in de oven. Zodra de cakejes gebakken zijn, moet je ze nog eens 5 minuten laten afkoelen zodat de chocolade iets steviger wordt. Op deze manier houden de cakejes hun prachtige vorm. Serveer de lava cakejes met wat verse aardbeien en je hebt het best Valentijnstoetje ever! Geniet, tortelduifjes!

Valentijnsdag Aardbei Lava Chocolade Cake

Super smeuïge chocolade cake met vloeiende aardbei-chocolade lava. Super makkelijk, slechts een paar simpele ingrediënten en in 15 minuten gaar! Iedereen kan dit maken.
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Porties 2 porties

Ingrediënten

  • 70 g pure chocolade 72%
  • 40 g ongezouten boter +extra om de ramekins in te vetten
  • 1 ei
  • 35 g suiker
  • 15 g bloem +extra om de gevroren jam mee te bedekken
  • ¼ tl zout
  • 2-3 El aardbei jam

Instructies

  1. Verdeel de aardbei jam over 2 mini-cupcake vormpjes. Doe de vormpjes minimaal 2 uur in de vriezer.
  2. Verwarm de oven voor op 175 C en vet de twee ramekins in. Zet aan de kant.
  3. Smelt in een kleine kom de chocolade en boter au bain marie en roer tot het glad is. Verwijder de kom van het vuur en laat het even afkoelen.
  4. Mix in een mengkom het ei en de suiker tot licht en luchtig. Dit duurt ongeveer 2 minuten met een handmixer op de middelste stand.
  5. Roer langzaam het chocolade mengsel er doorheen.
  6. Meng de bloem en zout, en voeg het aan het chocolade beslag toe. Roer tot gelijk verdeeld.
  7. Verdeel het beslag gelijk over de ramekins.
  8. Bedek de gevroren aardbei jam met wat bloem, druk ze in het beslag en bedek de bovenkant met nog wat beslag.
  9. Bak de cakejes 15 minuten op 175 C.
  10. Haal de lava cakejes uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen.
  11. Keer de lava cakejes om op twee bordjes en decoreer zoals gewenst. Serveer meteen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.