Instant Vietnamese Pho To Go

23 februari 2016 Lunch en Diner 0

Homemade Instant Vietnamese Pho met Rosbief in Mason Jar To Go

Hallo mede food-lovers! De afgelopen dagen ben ik alleen maar bezig geweest met studeren. Je hebt misschien wel het tekort aan recepten/posts opgemerkt en mijn afwezigheid op Facebook. Echter, ik ben trots om jullie te melden dat ik de toets gehaald heb! Anyway, wat hebben jullie de laatste tijd gedaan?

Vandaag kom ik terug met één van de meest geweldige recepten die ik tot nu toe gedeeld heb. Mijn vader zal mij waarschijnlijk onterven, maar ik ben zo blij dat ik dit met jullie kan delen! Het is makkelijk, super lekker en je kunt het ook nog eens to go meenemen! Ik heb het over INSTANT Vietnamese Runder Pho! Yup, dat lees je goed, PHO!! Vietnamese noodle soep. Wist je dat ik helemaal gek ben op noodles? Instant noodles, zelfgemaakte udon, heerlijke soba roerbak, cheat curry noodle soep…. Noem maar op. Ik lust het. Maak dit recept vooruit in een mason jar en je kunt ook nog eens op werk genieten van een warme zelfgemaakte noodle soep! PHO op werk! Mijn leven is compleet!

Hoe maak je de Pho to-go?

Om de potjes met instant pho te maken, hoef je eigenlijk alleen maar alle ingrediënten in de pot te doen. Als je dit thuis wilt eten, kun je de ingrediënten in een willekeurige volgorde in een kom doen. Echter, wil je dit “to-go” meenemen, dan raad ik aan om de saus en smaakjes onderin de pot/bak te doen om er zeker van te zijn dat niks in je tas komt. Doe daarna de noodles erin, omdat de noodles volledig ondergedompeld moeten worden in water om te weken. Als je de noodles als laatste zou toevoegen, dan zou je veel meer water moeten toevoegen om de noodles volledig onder te dompelen, wat de smaak van je soep sterk zal verdunnen. Niet echt lekker.

Hoe bereid je Pho to-go op werk?

Als je klaar bent om de noodles te eten, hoef je alleen maar kokend water toe te voegen aan de pot/bak/kom. Laat de noodles ongeveer 4 minuten weken of tot de noodles zacht zijn. Roer het geheel daarna goed door om alle soep-ingrediënten op de bodem met het water te mengen. Daarna hoef je alleen nog maar te GENIETEN. 😉 Eet smakelijk!

Noodlesoep meenemen naar werk

Om dit recept “to-go” te maken, heb je een mason jar (weckpot) of een hittebestendig afsluitbaar bakje nodig. Je kunt ook speciale noodle soup bakjes gebruiken als je die hebt. Ik zag deze super schattige soep bakjes van Sistema een tijdje geleden bij de V&D (RIP). Maar je hoeft echt niet speciaal die bakjes aan te schaffen voor dit recept. Elk hittebestendig bakje is prima. Het bakje hoeft ook niet 100% lek-bestendig te zijn, omdat je pas water toevoegt wanneer je het gaat eten. Dus maak je geen zorgen over uitgesmeerde pho in je tas. Als je dit gerecht thuis wil eten: elk afsluitbare hittebestendige kom is prima.

Instant Vietnamese Runder Pho (TO GO)

Een makkelijke instant EN to-go versie van Vietnamese Runder Pho (noodle soep). Volledige controle over zout-gehalte en verse ingrediënten. Beste keus als je zin hebt in een geweldige noodle soep, maar te lui bent om veel tijd in de keuken door te brengen. Heerlijk om me te nemen naar werk als lunch.
Maaltijd Dinner, Lunch
Keuken Vietnamees
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 4 minuten
Totale Tijd 9 minuten
Porties 1

Ingrediënten

 • 4-8 plakjes rosbief
 • 1 portie gedroogde rijstnoodles
 • 2 El hoi sin saus
 • 2 steranijs
 • ½ tl runderbouillon poeder
 • ¼ tl kaneel
 • ¼ tl uienpoeder
 • witte peper
 • bosui *gewassen
 • koriander *gewassen
 • taugé gewassen
 • 1 partje citroen/limoen
 • kokend water

Instructies

 1. Doe de hoi sin saus, runderbouillon, kaneel, uienpoeder, peper en ster anijs in een pot/bakje.**

 2. Leg de gedroogde noodles er bovenop.
 3. Voeg de rest van de ingrediënten toe, sluit het potje/bakje af en neem het mee (to-go).
 4. Wanneer je klaar bent om het te eten, verwijder de citroen, voeg kokend water toe tot de noodles volledig ondergedompeld zijn en pers de citroensap erbij. Laat het geheel 4 minuten weken om de noodles zacht te maken, voordat je het op eet.

Notities

* Officieel zijn de kruiden die gebruikt worden "Mexicaanse koriander" en "Thaise basilicum". Deze zijn alleen bij Aziatische supermarkten of op de markt verkrijgbaar.

** Als je dit thuis wil eten, kun je gewoon alle ingrediënten willekeurig in een kom doen zonder de citroen. Voeg dan water en de citroensap toe. Laat het 4 minuten staan voor je het op eet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.