Citroen Kruimel Vierkantjes

27 april 2016 Brownies en Vierkantjes 0

Citroen kruimel vierkantjes zijn zoete lekkernijen die ook nog eens romig én krokant zijn. Alles in één! Ik houd van zoete gerechten met een zuurtje. Bovendien zijn deze vierkantjes ook nog eens makkelijk om uit het vuistje te eten. Lekker makkelijk en perfect voor een feestje. Je hoeft er eigenlijk niet eens bordjes voor uit de kast te trekken. Serveer het op mooie servetjes en je bent klaar. Deze vierkantjes zijn ook nog eens super makkelijk te maken. Ik ga het je laten zien.

Dit heb je nodig voor citroen kruimel vierkantjes

Om de vierkantjes te maken heb je slechts twee delen nodig: het deeg (je maakt hier de bodem én de kruimels mee) en de romige citroenlaag. Het deeg bestaat uit boter, bloem, poedersuiker en zout. Meng dit tot een kruimelig mengsel het deeg is klaar. Druk ongeveer 3/4 van dit deeg in de bodem van een vierkante bakvorm en bewaar de rest om later als kruimels te gebruiken.

Voor de citroenlaag heb je alleen gecondenseerde melk en citroen nodig. Gebruik zowel citroensap en citroenrasp voor maximale citroensmaak. Meng beide ingrediënten tot goed gemengd en giet het dan in de bakvorm.

Verdeel de kruimels tenslotte over de citroenlaag heen en het geheel kan in de oven. Omdat we de bakvorm met bakpapier bekleden is het super makkelijk om de vierkantjes na het bakken uit de bakvorm te krijgen. Je ziet het: dit recept is gevaarlijk makkelijk. En geloof mij, niemand zal proeven dat het makkelijk was. Weinig moeite, veel smaak. Perfect.

Citroen Kruimel Vierkantjes

Romige citroen vierkantjes met een heerlijke krokante topping. Dit recept kost bijna geen moeite en je hebt slechts zes ingrediënten nodig!

Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale Tijd 50 minuten
Porties 9

Ingrediënten

  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk
  • 130 mL citroensap ongeveer drie citroenen
  • citroenrasp van de citroenen
  • 240 gr patent tarwebloem
  • 200 gr ongezouten roomboter koud
  • 15 gr poedersuiker
  • ¼ tl zout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een vierkante (brownie) bakpan met bakpapier. Zet aan de kant.

  2. Meng in een kom de gecondenseerde melk, citroensap en citroenrasp tot goed verdeeld. Zet aan de kant.

  3. Gebruik je vingertoppen om de boter, suiker en zout tot een kruimelig deeg te mengen.

  4. Druk ongeveer 3/4 van het deeg in de bodem van de bakpan.

  5. Giet het melkmengsel over de bodem.

  6. Verkruimel de rest van het deeg over de citroenlaag.

  7. Bak de kruimel vierkantjes 40-50 minuten op 180C of tot de kruimels goudbruin van kleur zijn.

  8. Laat het geheel volledig afkoelen alvorens in vierkantjes te snijden en uit de bakvorm te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.