Very Vanilla Cupcakes

30 september 2016 Cupcakes 0

Doorgesneden vanille cupcake met vanille boon

Ik houd van simpel eten. Het eten moet natuurlijk wel heerlijk smaken, maar ik heb geen specialeingrediënten nodig om van een gerecht te houden. Sterker nog, ik word vaak het meest enthousiast van simpele gerechten. Simpel, net zoals deze vanille cupcakes. Deze cupcakes zijn een superlatief van vanille.

Vanille is waarschijnlijk de meest voorkomende, “gewone” -en voor sommige van jullie meest saaie- smaak. Maar oordeel alsjeblieft niet over deze cupcakes tot je ze geprobeerd hebt. Ik beloof je: deze cupcakes zijn alles behalve gewoon (en saai). Vooral wanneer je ze combineert met een roomkaas glazuur.

Om deze cupcakes super vanille te maken, gebruikte ik zowel vanille zaadjes als vanille extract. Je mag de vanille extract ook vervangen door vanille pasta. De vanille zaadjes zijn echter een must. Ik heb deze cupcakes namelijk ook zonder geprobeerd en ze smaakten nogal ei-achtig in plaats van de aromatische, zoete vanille geur die ik wilde. Dus stop een beetje extra moeite in het halen van een vanilleboon, want het is hét ingredient die deze gewone cupcakes naar vanilla heaven brengt. Het is het helemaal waard.

Vanille Cupcake Beslag in Beslagkom

Een andere belangrijk punt om te onthouden is om de boter en suiker lang genoeg te kloppen om er een super romig geheel van te maken. Dit zorgt ervoor dat de cupcake lekker licht en luchtig wordt. Je zult waarschijnlijk in de verleiding komen om je hier doorheen te haasten, maar wees geduldig. Het kost je slechts een paar minuten extra en je zult er de meest luchtige cupcakes voor terug krijgen. Let erop dat de boter op kamertemperatuur moet zijn.

Maak deze cupcakes af met jouw favoriete frosting. Je kunt een cream cheese of gewoon simpel geklopte slagroom proberen. Volgende week zal ik een overheerlijke blauwe bessen frosting delen. Ik ga je er nog niks over vertellen, maar ik heb het gevoel dat het misschien een nieuwe favoriet van jullie kan worden… 😉

Super Vanille Cupcakes

Super vanille cupcakes. Luchtig, romig en licht. Deze cupcakes bevatten zowel vanille zaadjes als vanille extract. Het beslag is klaar in minder dan 10 minuten en de cupcakes passen bij elke type frosting.

Maaltijd Dessert
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 17 minuten
Totale Tijd 27 minuten
Porties 14 cupcakes

Ingrediënten

 • 120 mL melk mager, op kamertemperatuur
 • 5 mL witte azijn
 • 190 gr patent tarwebloem
 • ½ tl bakpoeder
 • ¼ tl baksoda
 • ¼ tl zout
 • 90 gr roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
 • 150 gr kristalsuiker
 • 1 ei M, op kamertemperatuur
 • 1 tl vanille extract
 • 1 vanilleboon alleen de zaadjes

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 180C en leg cupcake papiertjes in een muffin pan. Zet aan de kant.
 2. Meng in een kop de melk en azijn. Zet aan de kant. De melk kan er geschift uit gaan zien.
 3. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baksoda en zout. Zet aan de kant.
 4. Klop in een beslagkom de boter en suiker tot een romig geheel. Klop tenminste 5 minuten.

 5. Klop de vanille zaadjes, het ei en vanille extract door het beslag tot goed gemengd.

 6. Voeg het bloemmengsel en melkmengsel toe. Mix tot net gemengd. Gebruik een spatel om de laatste restjes aan de rand van de kom door het beslag te mengen.
 7. Verdeel het beslag met een ijslepel over de cupcake vormpjes.

 8. Bak de cupcakes 17-20 minuten op 180 C of tot een satéprikker schoon uit de cupcakes komt.
 9. Laat de cupcakes volledig afkoelen alvorens te decoreren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.