Blauwe Bessen Roomkaas Glazuur voor Cake

5 oktober 2016 Sauzen, dips etc. 0

Blauwe Bessen Roomkaas Glazuur op Cupcakes

Waarom dit blauwe bessen roomkaas glazuur?

Vandaag deel ik mijn all time favorite frosting met jullie. Eerlijk waar, ik denk dat dit mijn beste frosting tot nu toe is. Er zijn drie dingen die ik helemaal geweldig aan dit glazuur vind. Okay, misschien wat meer dan drie, maar ik zal mij voor de bondigheid tot drie beperken:

 1. De PRACHTIGE paarse kleur
 2. Puur natuur, geen smaakstoffen. Alleen blauwe bessen.
 3. Geen keiharde frosting als je deze in de koelkast bewaard hebt.

Ik ben voornamelijk fan van het laatste. Ik houd namelijk niet zo van botercrème. Waarom? Omdat je het nooit in de koelkast kunt bewaren zonder dat het keihard wordt. En als ik cupcakes of taarten maak, doe ik dit bijna altijd een dag van te voren en dus moet ik het altijd in de koelkast bewaren. Bovendien moet je er dan ook weer aan denken dat je het gebak tenminste een uur voor serveren uit de koelkast haalt, zodat je geen cake met toefjes harde zoete boter serveert. Botercrème is ook niet meer zo licht en luchtig nadat je het in de koelkast bewaard hebt. Daarom houd ik niet van botercrème. Dat, en omdat ik botercrème een beetje te boterig/vettig vind. Mocht je er net zo over denken als ik, dan is het glazuur van vandaag echt PERFECT voor jou.

Verhouding in deze blauwe bessen roomkaas glazuur

Om ervoor te zorgen dat mijn glazuur eetbaar is als het net uit de koelkast komt (m.a.w: zacht genoeg), gebruik ik een combinatie van roomkaas en boter in een 1:1 verhouding. Op zichzelf levert een 1:1 verhouding nog steeds een stevige/harde glazuur op. Echter, omdat wij ook nog een zelfgemaakte blauwe bessen “jam” (semi-vloeibaar) zullen toevoegen, zal het zachter worden. Zo zal deze blauwe bessen roomkaas glazuur nog steeds romig en een crème zijn bij koelkast temperatuur.

Blauwe Bessen Roomkaas Glazuur in een Kom met Spatel

Blauwe Bessen Roomkaas Glazuur op een Cupcake Gespoten

Blauwe Bessen Roomkaas Glazuur

Romige, luchtige blauwe bessen frosting gemaakt van roomkaas. Mét ECHTE blauwe bessen. Geen geur of smaakstoffen. Deze frosting wordt niet hard in de koelkast zoals een botercrème, waardoor je de cupcakes of taart recht uit de koelkast kunt serveren. Één batch is perfect voor 12 à 14 cupcakes.

Voorbereiding 10 minuten
Totale Tijd 40 minuten

Ingrediënten

 • 200 gr blauwe bessen gevroren
 • 40 gr kristalsuiker
 • 15 gr maïzena
 • 150 gr roomkaas (Monchou), kamertemperatuur
 • 150 gr roomboter ongezouten
 • 75 gr poedersuiker

Instructies

 1. Meng in een steelpan de blauwe bessen, kristalsuiker en maïzena.

 2. Breng al roerend aan de kook.

 3. Laat het kort afkoelen en doe het mengsel daarna kort in een blender tot je een gladde "jam" krijgt. Zet aan de kant om volledig af te koelen.

 4. Mix in een beslagkom de roomkaas en boter tot gemengd.

 5. Doe beetje bij beetje de poedersuiker erbij en mix tot een luchtig geheel.

 6. Mix het afgekoelde jam mengsel door de crème.

 7. Laat de crème ongeveer een half uur in de koelkast om wat stijver te worden. De crème is genoeg voor ongeveer 12-14 cupcakes.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.