Vegan Tofu Brownies

21 oktober 2016 Brownies en Vierkantjes Vegan 0

Vegan Tofu Brownies op een Wit Plateau

Hallo chocoholics! Hoe gaat ’t met jullie? Ik heb een beetje een down-day, maar dat komt allemaal wel weer goed 🙂 Vandaag deel ik de BESTE brownies OOIT met jullie. Deze brownies zijn vegan, lactose vrij én je kunt het beslag in één kom maken. Is dat niet geweldig? Ik weet het. Ik vind het zo leuk om dit recept met jullie te delen. Serieus. Ik was al enthousiast vanaf het moment dat ik de geslaagde batch uit de oven trok! Eten maakt mij zó blij.

Tofu Brownies Testproces

Het maken van dit recept kostte mij een aantal pogingen: De eerste batch stolde niet (vloeibare chocolade brownies; soort van dikke chocolademelk. Ik moest de gesmolten chocolade uit het recept halen. De tweede batch.. laten we het erop houden dat het noch brownie, noch cake noch wat dan ook te noemen was haha… Een paar batches later had ik eindelijk de goede verhoudingen te pakken! Ik denk dat ik zelfs op en neer aan het springen was toen ik deze brownies proefde. Mijn vriend moest er om lachen lol.

Zo maak je brownies van tofu

Je zult het niet geloven, maar ik in twee stappen kun je een brownie recept omtoveren om tot een vegan brownie recept:

 1. Ruil de eieren in voor silken tofu. Nu denk je vast ” ew, tofu”. Maar maak je geen zorgen: je zult de tofu niet proeven. Het omwisselen was trouwens nog best een bevalling. Het bleek namelijk dat je eieren niet één op één kunt vervangen door tofu.
 2. Gebruik in plaats van melk, soja melk. Je kunt ook een andere plantaardige melk gebruiken als je dat wil. Denk er wel aan dat kokosmelk de smaak zal veranderen. Amandelmelk en rijstmelk zijn ook goede opties.

Dat was het. Makkelijk toch? Deze brownies zijn zonder twijfel één van de beste dingen die ik ooit gebakken heb. Geloof mij, deze brownies moet je gewoon maken dit weekend. En als je op dieet bent: Doe maar gewoon alsof deze brownies gezond zijn, omdat het vegan is lol.

Vegan Tofu Brownies

Beste fudgy, maar stevige, brownies ter wereld. Je hebt slechts één kom nodig. Tevens geschikt voor vegans en 100% zuivel vrij. Zelfs non-vegans zullen deze brownies te gek vinden. Je zult nooit meer een andere brownie willen.
Maaltijd Dessert
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Porties 9 brownies

Ingrediënten

 • 90 gr tofu de silken soort
 • 160 mL sojamelk ongezoet*
 • 125 mL zonnebloemolie
 • 200 gr rietsuiker
 • 140 gr patent tarwebloem
 • 60 gr cacaopoeder
 • ½ tl bakpoeder
 • ½ tl zout
 • 1 vanilleboon alleen de zaadjes

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 150C en bekleed een vierkante bakpan (ongeveer 23x23cm) met bakpapier. Zet aan de kant.
 2. Meng in een keukenmachine alle ingrediënten tot een glad beslag.
 3. Doe het beslag in de bakpan.
 4. Bak de brownies ongeveer 25-30 minuten op 150C of tot de bovenkant niet meer nat is.
 5. Laat de brownies tenminste 20 minuten afkoelen alvorens in stukken te snijden.

Notities

* Of een andere plantaardige melk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.