Chocolade Cake uit de Pan Voor Een

1 maart 2017 Cake Kleine porties Vegan Zonder Oven 0

Vorige week daagde ik mijzelf weer uit om een eenpersoons recept te maken. Bovendien wilde ik het zonder oven maken. En ik slaagde! Als je van één van mijn vorige eenpersoons recepten genoten hebt dan zul je deze chocolade cake uit de pan ook te gek vinden. Dit is hoe je een heerlijke:

  • eenpersoons
  • geen-oven
  • olie-vrije
  • vegan (optioneel)

chocolade cake maakt. Als toetje of een zoete snack.

Chocolade Cake uit de Pan Voor Een

Luchtige en rijke chocolade cake afgemaakt met een flinke toef (vegan) slagroom. Geen oven nodig EN eenpersoons. Deze cake wordt op het fornuis gemaakt. Het ziet er luxe uit, maar kost minder dan 20 minuten.

Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 7 minuten
Totale Tijd 12 minuten
Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 60 mL sojamelk ongezoet
  • 2 El cacao poeder
  • 40 gr patent tarwebloem
  • ¼ tl bakpoeder
  • 20 gr fijne kristalsuiker
  • tl witte azijn
  • slagroom optioneel, eventueel vegan
  • chocolade decoratie optioneel, eventueel vegan

Instructies

  1. Bekleed de binnenkant van een kookring met bakpapier. Zet aan de kant.
  2. Doe de melk in een kom en verhit het ongeveer 20 seconden in de magnetron of tot het heet is.*
  3. Voeg de cacao poeder toe en roer tot een glad papje. Zet aan de kant.
  4. Meng in een kommetje de bloem, bakpoeder en suiker.
  5. Voeg het cacao mengsel en de azijn toe. Roer tot een glad beslag.
  6. Leg de kookring in een pan op midden-laag vuur.
  7. Giet het beslag in de kookring en dek af met een deksel. Bak de cake ongeveer 3-4 minuten.
  8. Draai de cake om en bak het nog eens 3 minuten (of tot gaar) zonder deksel.
  9. Serveer de cake onmiddellijk met slagroom en chocolade decoratie.

Notities

* Tijd kan verschillen afhankelijk van magnetron.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.