Aardbei Slagroom Verjaardagstaart

17 mei 2017 Taarten 0

Aardbei Slagroomtaart

Maak kennis met mijn aardbei slagroom verjaardagstaart. Okay, eigenlijk is het overbodig om dit een verjaardagstaart te noemen, omdat alle taarten een verjaardagtaart kunnen zijn. Echter, omdat deze taart mij aan mijn verjaardag doet denken, noem ik het een “verjaardags” taart. Dit is een van mijn favoriete taarten: Een luchtige biscuitbodem met romige, luchtige slagroom. Heerlijk, slagroom. Botercrème is gewoon niet mijn ding.

Waarom is aardbei slagroomtaart zo lekker?

De reden dat ik gek ben op deze taart is dat de bodem (biscuit bodem) maar een paar ingrediënten nodig heeft! Er zitten geen chemische rijsmiddelen in. Nul komma nul. De eieren zijn verantwoordelijk voor deze luchtige biscuit bodem. Je kunt hier meer info over de biscuit bodem vinden. Het is mijn favoriete basis voor taarten. Als je wil, kun je er ook een scheut vanilla pasta aan toevoegen voor extra smaak.

Punt Aardbei Slagroomtaart

Waar versier je deze slagroomtaart mee?

Om de taart te versieren, heb je Chantilly room, aardbeien, aardbeien jam (optioneel) en geroosterde amandel schaafsel nodig. Wees niet bang voor de Chantilly room; het is gewoon een fancy naam voor gezoete, vanille slagroom. Er is niks eng of moeilijk aan dus maak je geen zorgen. Je maakt het net zoals gewone slagroom, maar voegt er een flinke scheut vanilla pasta aan toe. De zoete vanille smaak zal de slagroom naar een heel ander niveau brengen. Zó lekker. Als je nooit eerder slagroom gemaakt hebt, zorg er dan voor dat je mijn “How To: Hoe klop je slagroom op?” doorneemt.

De kans is groot dat je in de supermarkt waarschijnlijk alleen ongeroosterde amandelschaafsel kunt vinden. Dat is niet erg. Je kunt de ongeroosterde amandschaafsel op een bakplaat doen, zoveel mogelijk uitspreiden en vervolgens zo’n 5-8 minuten (of tot goudbruin) in de oven doen. Als jouw oven een grill-stand heeft, kun je die ook gebruiken. De grill-stand werkt vaak sneller.

Hoe versier je de slagroomtaart?

Snijd de bodem in tweeën met een taartzaag of een mes. Je kunt de taart ook in drieën snijden als je dat wil. De cake tot slagroom verhouding zal dan minder zijn (meer slagroom per stukje cake). Maar aangezien ik gek, gek, GEK ben op biscuit bodem, zijn dikke lagen cake hélémaal mijn ding. Doe wat jij het lekkerst vindt. Spreid dan de slagroom tussen de lagen en doe er ook wat stukjes aardbei bij. Smeer vervolgens de hele cake in met slagroom en maak de versieringen af met jouw favoriete spuitmondje (die van mij is een spuitmondje van Sostrene Grene die op de Wilton 31 lijkt). Strooi tenslotte de geroosterde amandelen over de zijkant en maak af met halve aardbeien op de bovenkant ter versiering.

Aardbei Slagroom Verjaardagstaart

Zachte simpele biscuit bodem met heel veel Chantilly room (zoete vanille slagroom) en verse zoete aardbeien. Perfect als verjaardagstaart. Voor het beste resultaat maak je deze taart tijdens aardbeienseizoen.

Maaltijd Dessert
Voorbereiding 1 uur 30 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale Tijd 2 uur 30 minuten
Porties 8 puntjes

Ingrediënten

Biscuitbodem

 • 5 eieren (L)
 • 185 gr kristalsuiker
 • 40 mL zonnebloemolie
 • 185 gr patent tarwebloem

Chantilly room

 • 500 mL slagroom koud
 • 2-3 El poedersuiker
 • 1 tl vanille pasta

Overig

 • 2-3 El aardbeienjam
 • 200 gr aardbeien verdeeld
 • 50 gr amandelschaafsel geroosterd

Instructies

Voor biscuitbodem

 1. Verwarm de oven voor op 180C en bekleed een 20cm ronde bakpan (7,5 cm hoog) met bakpapier. Zet aan de kant.

 2. Klop in een grote kom de eieren op hoge snelheid. Voeg tijdens het kloppen langzaam de suiker toe. Blijf kloppen tot een lichtgeel en luchtig geheel.

 3. Spatel de olie door het beslag.

 4. Zeef en spatel in 3-4 delen de bloem bij het beslag.

 5. iet het beslag in de bakvorm en tik de bodem een paar keer tegen een plat oppervlak aan om grote luchtbellen te verwijderen.

 6. Bak de bodem 40-45 minuten op 180C of tot een cake tester schoon uit de biscuitbodem komt.

 7. Laat de biscuitbodem volledig afkoelen alvorens te versieren.

Om te versieren

 1. Klop de slagroom met de poedersuiker en vanille pasta tot stijf. Snijd de bodem in tweeën met een taartzaag of mes. 

 2. Spuit een dam op de rand van één helft van de biscuitbodem. Smeer binnen de dam aardbeienjam uit. En vul de taart met nog meer slagroom. Voeg wat plakjes aardbeien toe en doe de andere helft van de biscuitbodem er weer bovenop. 

 3. Gebruik de rest van de slagroom om de buitenkant van de taart te besmeren en bestrooi de zijkanten met geroosterde amandel schaafsel. Versier verder naar smaak.

Notities

* Lees mijn artikel over slagroom kloppen als je er niet bekend mee was.

** Als je geen geroosterde amandel schaafsel kunt vinden, doe dan gewone amandel schaafsel op een bakplaat, spreid het gelijkmatig uit en rooster zo'n 5-8 minuten in een hete oven (200C) of gebruik de grill-stand.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.