Kokos Makronen (Madam Cocos Copycat)

5 juli 2017 Koekjes 0

Madam Cocos Kokosmakronen

Een paar weken geleden kocht mijn schoonbroer een zak makronen van “Madame Cocos”. Madame Cocos maakt verse huisgemaakte kokosmakronen. Ze hebben ook emmertjes met deeg/beslag om thuis zelf makronen te maken. De winkel (Amstelveen) was heel schattig (lees: klein) en ze verkochten verschillende smaken kokos makronen: naturel, pure chocolade, witte chocolade en rum met rozijnen. Heerlijk. Ik weet niet precies hoeveel hij voor de vers gebakken makronen betaald had, maar ik toen ik op hun website zag dat de emmertje deeg/beslag € 5,50 per stuk waren, viel mijn mond open! En dus besloot ik (zoals altijd) mijn eigen recept te maken.

Homemade kokosmakronen: drie ingrediënten

Kokos makronen zijn namelijk super makkelijk te maken. Echt waar. Een kind kan de was doen; het is alleen een kwestie van roeren. Bovendien heb je ook maar drie ingrediënten nodig! Drie! Dus als jij een kokosliefhebber bent, mag je het recept voor deze makkelijke lekkernij echt niet overslaan. Dit recept maakt ongeveer 10 grote makronen en de ingrediënten kosten ongeveer € 3,50.

Makronen met chocolade of rum/rozijnen

Als je deze makronen met chocolade wil maken: voeg een handjevol chocolade stukjes (puur of wit) toe. Je kunt de makronen ook naturel maken en na het bakken in gesmolten chocolade dippen. Laat de chocolade na het dippen op een stuk bakpapier stollen en je hebt heerlijke chocolade makronen. Wil je de variant met rum en rozijnen: voeg een beetje rum aroma toe aan het beslag en doe er ook een handjevol (gewelde) rozijnen bij. Ik weet het: het is echt belachelijk makkelijk!

Kokos Makronen Met 3 Ingrediënten

Kokos makronen met slechts 3 ingrediënten! Gebruik gezoete gecondenseerde kokosmelk voor een lactose-vrije variant. Deze makronen zijn tevens glutenvrij!
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 23 minuten
Totale Tijd 28 minuten
Porties 10

Ingrediënten

  • 200 gr gemalen kokos
  • 200 gr gezoete gecondenseerde kokosmelk
  • 1 eiwit

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet aan de kant.
  2. Meng in een kom de gemalen kokos en de gecondenseerde kokosmelk. Zet aan de kant.
  3. Klop in een andere kom het eiwit tot stijf.
  4. Spatel het eiwit door het kokosmengsel.
  5. Schep met een ijsschep balletje beslag en plaats deze op de bakplaat.
  6. Bak de makronen 23-25 minuten op 160C of tot goudbruin.
  7. Laat de makronen tenminste 20 minuten afkoelen alvorens naar een koelrek te verplaatsen.

Notities

Lees het artikel hierboven voor smaak variaties.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.