Vegan Chocolade Taart Voor Twee

5 oktober 2017 Kleine porties Taarten Vegan 0

Vegan Chocolade Taart voor Twee met Chocolade Saus

Ben ik vegan geworden? Nee, dat ben ik niet. Maar probeer eens deze chocolade taart en misschien word jij het wel. Er is geen kruimel in deze taart dat vegan smaakt! Het is compact en heel smeuïg. Ik maakte deze taart af met een vegan chocolade ganache, maar het is ook au naturel lekker. Zelfs non-vegans zullen deze taart lekker vinden. Nou ja.. tenminste, als ze chocoholics zijn. Als je niet van chocolade houdt, moet je ver uit de buurt blijven. Elke kruimel in deze cake schreeuwt namelijk chocolade. Laat mij dit super makkelijke (echt waar) recept voor jou uitschrijven.

Ingrediënten voor de vegan chocolade taart

Een van de redenen dat ik van vegan bakken houd, is dat je vaak maar weinig ingrediënten nodig hebt. Bovendien zijn het vaak standaard ingrediënten die je al in huis hebt. Voor deze geweldige chocolade taart heb je het volgende nodig: bloem, cacao poeder, espresso poeder, bakpoeder, zout, kokosbloesemsuiker, plantaardige melk (amandelmelk heeft mijn voorkeur) en kokosolie. De espresso poeder is optioneel. Het versterkt de chocolade smaak, maar is niet onmisbaar.

Voor de cacaopoeder gebruik ik graag gealkaliseerde cacaopoeder voor een extra donkere kleur. Gealkaliseerde cacaopoeder is de cacao die je standaard in supermarkten kunt krijgen. Als je rauwe cacaopoeder wil gebruiken, moet je er aan denken om een zuur toe te voegen aan het beslag om een metalen nasmaak te vermijden.

Net zoals bij de Vegan Groene Thee Cupcakes Voor Twee, gebruik ik in dit recept kokosbloesemsuiker. Je kan dit vervangen door (geraffineerde) witte suiker of ruwe rietsuiker.

Vegan Chocolade Taart voor Twee met Chocolade Saus op Bordje

Muffin methode?

Om deze chocolade cake compact en smeuïg te maken, is het belangrijk dat je het beslag niet over-mixt. Daarom gebruik ik de muffin methode om dit beslag te maken. Begin door alle droge ingrediënten (bloem, cacao, espresso, bakpoeder en zout) in een beslagkom met elkaar te mengen. Neem vervolgens een ander (klein) kommetje en verhit hierin de kokossuiker en melk in de magnetron tot alle suiker opgelost is. Denk erom dat je tussendoor roert. Zodra alle suiker opgelost is, kun je de olie (kokosvet) er doorheen mengen. Roer net zo lang tot alle olie gesmolten is. Doe tenslotte het melk mengsel bij de droge ingrediënten en roer tot je een glad beslag hebt. Let op dat je niet over-mixt, omdat de cake dan taai en droog wordt.

Hoe maak je vegan chocolade drip frosting?

Deze vegan ganache frosting is bijna hetzelfde als de frosting die ik voor mijn vegan Groene Thee Cupcakes Voor Twee gebruikte. Echter, ik paste de verhouding chocolade:kokosmelk aan om een meer vloeibare frosting te krijgen. Bovendien gebruik ik voor deze ganache geen extra pure chocolade, omdat de zoetere smaak van gewone pure chocolade beter bij de taart past. Als je wil kun je zelfs vegan witte chocolade gebruiken. Hoewel sommige mensen vinden dat witte chocolade geen echte chocolade is, vind ik dat je lekker moet doen wat bij jouw smaak past.

Vegan Chocolade Taart - Voor Twee

Chocolade taart met ganache drip frosting. Compact en smeuïg. Deze chocolade taart is een ware traktatie. Bovendien is de taart vegan en bevat het geen soja producten. Het recept is voor een kleine 10cm taart wat genoeg is voor 2-3 personen. Geen zorgen dat je teveel eet!
Maaltijd Dessert
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale Tijd 50 minuten
Porties 2 porties

Ingrediënten

Chocolade taart

 • 75 gr patent tarwebloem
 • 30 gr gealkaliseerde cacaopoeder
 • ½ tl espresso poeder optioneel
 • ½ tl bakpoeder
 • 1/8 tl zout
 • 90 gr kokosbloesemsuiker
 • 100 mL plantaardige melk ongezoet
 • 45 gr kokosolie

Chocolade Ganache

 • 70 gr pure chocolade 50%, in stukjes
 • 100 mL kokosmelk

Instructies

 1. Verwarm de oven voor op 160C en bekleed een 10cm ronde bakpan met bakpapier. Zet aan de kant.
 2. Meng in een beslagkom de bloem, cacaopoeder, espresso poeder, bakpoeder en zout. Zet aan de kant.
 3. Meng de kokosbloesemsuiker en kokosolie in een hittebestendige kom. Verhit dit mengsel in de magnetron en roer het mengsel tussen het opwarmen door. Blijf verwarmen tot alle suiker opgelost is.
 4. Voeg het melk mengsel al roerend aan de droge ingrediënten toe.
 5. Mix het beslag tot glad. Pas op dat je niet over-mixt.
 6. Giet het beslag in de bakpan en bak de taart 40-45 minuten op 160C of tot een satéprikker schoon uit de taart komt. Laat de taart volledig afkoelen.
 7. Meng de pure chocolade en kokosmelk in een hittebestendige kom. Verhit het mengsel telkens 10-20 seconden in de magnetron en roer tussendoor. Blijf verhitten en roeren tot alle chocolade smolten is.
 8. Laat de ganache 10 minuten afkoelen alvorens in een spuitzak te gieten en spuit het vervolgens langs de rand van de taart. Verdeel ook een laag ganache over de bovenkant van de taart. Snijd de taart aan als de ganache een beetje opgestijfd is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.