Kruidnoten Slagroomtaart met Chocolade Hagelslag

16 november 2017 Sinterklaas Taarten 2

Kruidnoten Slagroomtaart met Chocolade Hagelslag voor Sinterklaas

Eeeen we zijn alweer bij Sinterklaas taart nummer 3 aangekomen! Het recept van vandaag is echt super simpel. Vooral vergeleken met de kruidnoten cake vlaai en de kruidnoten appel cake bars. Het Sinterklaas recept dat ik vandaag met jullie deel is een kruidnoten slagroomtaart en het bestaat uit vier simpele componenten:

 1. Biscuit bodem
 2. Slagroom
 3. Kruidnoten
 4. Chocolade hagelslag

Yup, chocolade hagelslag!

Over de biscuit bodem

Een tijdje geleden deelde ik mijn biscuit bodem recept met jullie. Het is mijn go-to recept. Ik gebruik nooit een ander biscuit recept. Het is het ultieme biscuit recept als je het mij vraagt: Deze biscuit bodem is licht, luchtige en perfect voor welke smaak taart je ook maar wil maken. Bovendien is dit recept ook nog eens super simpel. Ik wil je echt aanraden dit recept een keer te proberen. Er smaakt niks beter dan huisgemaakt. Je kunt deze biscuit bodem zelfs een dag van te voren maken en in een luchtige doos bewaren. Zorg er dan wel voor dat je de bodem pas in lagen snijdt als je gaat beginnen met vullen en decoreren. Als je de bodem namelijk een dag vooruit snijdt, droogt het sneller uit. Als je geen tijd hebt om zelf een biscuit bodem te maken dan kun je ook een mix gebruiken.

Kruidnoten Slagroomtaart met Chocolade Hagelslag voor Sinterklaas

Versieringen

Laten we het eerst over de slagroom hebben. Als je het mij vraagt is slagroom echt het lekkerste ingrediënt om een taart mee te versieren. De licht, luchtige structuur verslaat elke botercrème taart. Bovendien is het niet alleen heerlijk, maar het is ook nog eens heel makkelijk om zelf slagroom te maken. De eerste keer zelf slagroom kloppen is misschien wat intimiderend, maar ik heb een volledig artikel met tips om de perfecte slagroom te maken om je op weg te helpen.

Dan zijn er nog de kruidnoten en chocolade hagelslag. Zoals ik eerder genoemd heb, zijn kruidnoten van de Albert Heijn mijn favoriet (niet gesponsord). Wat betreft de chocolade hagelslag: je kunt het makkelijk door iets anders vervangen als je hagelslag niet lekker vindt. Je kunt bijvoorbeeld geroosterde amandelschaafsel, nougatine of (als je écht kruidnootjes fan bent) kruidnoten kruimels gebruiken.

Kruidnoten Slagroomtaart met Chocolade Hagelslag voor Sinterklaas

Kruidnoten Slagroomtaart met Chocolade Hagelslag voor Sinterklaas
5 van 1 stem
Printen

Kruidnoten Slagroomtaart

Kruidnoten Slagroomtaart voor Sinterklaas. Deze taart is licht, luchtig, en versierd met slagroom, kruidnoten en chocolade hagelslag! Probeer deze taart ook eens met koffieleutjes.

Voorbereiding 2 uur
Totale Tijd 2 uur 30 minuten
Porties 8 porties

Ingrediënten

 • 1 20 cm biscuit bodem *
 • 600 mL slagroom min 30% vet, koud
 • 4-6 El poedersuiker
 • 250 gr kruidnoten vermalen tot een fijn poeder (+hele kruidnoten voor decoratie)
 • chocolade hagelslag voor decoratie

Instructies

 1. Klop in een beslagkom de slagroom tot het begint te schuimen.
 2. Voeg al kloppend poedersuiker toe. Voeg de poedersuiker naar smaak toe.
 3. Klop de slagroom tot stijf. Zet aan de kant.
 4. Snijd de biscuit bodem in drie plakken.
 5. Verdeel tussen elke laag een laag slagroom en kruidnoten poeder.
 6. Gebruik de rest van de slagroom om de buitenkant van de taart te bestrijken.
 7. Versier de zijkanten van de taart met chocolade hagelslag en maak de cake af met meer kruidnoten en toefjes slagroom.

Notities

* Genoemde voorbereidingstijd is inclusief een zelfgemaakte biscuit bodem.

** Check mijn artikel over slagroom kloppen voor tips voor de perfecte slagroom.

 

2 Reacties

 1. Noa schreef:

  5 sterren
  Hallo, voor de biscuitbodem hanteer je voor de olie de ene keer 40 gram olie en de andere keer 40 ml olie?? Wat is de exacte inhoudaanduiding?

  Alvast veel dank!
  Noa

  • My Linh schreef:

   Hoi Noa, als je het precies wil doen is het 40gram olie. Soms vind ik het makkelijker om gewoon een maatlepel te gebruiken (van 4x10mL). In dat geval doe ik 40mL. 40gram olie is niet precies 40mL olie, maar het resultaat verschilt nauwelijks. Je kunt dus kijken wat jou beter uit komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.