4 x No-Bake Cheesecake/Vlaai Bodems

22 januari 2018 Bak Tips en Trucs How To Zonder Oven 0

4 makkelijke, no-bake cheesecake/vlaai bodems

Vandaag wil ik vier van mijn no-bake cheesecake/vlaai bodems met jullie delen. No bake bodems zijn super lekker en kosten totaal geen moeite (behalve de arm training voor het verkruimelen van de koekjes misschien :P). Deze bodems variëren van 2 tot en met 4 ingrediënten. Het enige wat je voor deze bodems moet doen is de koekjes verkruimelen, het met de rest van de ingrediënten mengen, in een bakvorm drukken en een uur in de koelkast hard laten worden. Een kind kan de was doen.

Onderstaande hoeveelheden zijn voor een dikke bodem in een 20 cm ronde bakvorm.

1. Digestive Bodem

Een klassieker én makkelijk. Past bij praktisch elke cheesecake/vlaai smaak. Vegan kokos cheesecake is één van de vele mogelijkheden. Wat heb je voor deze bodem nodig?

 • 150 g digestive biscuits, verkruimeld
 • 75 g (ongezouten) boter, gesmolten
 • 35 g bruine suiker

Digestive Biscuit Cheesecake Bodem

2. Oreo Bodem

Omdat iedereen van Oreos houdt, mag dit simpele recept niet ontbreken. Deze bodem met chocolade smaak smaakt het lekkerst met romige of fruitige vullingen. Ik gebruikte het bijvoorbeeld voor mijn Oreo Roomvlaaitjes, maar een aardbeien cheesecake zal ook heerlijk smaken. Slechts twee ingrediënten voor deze bodem:

 • 150 g Oreo’s, verkruimeld
 • 50 g (ongezouten) boter, gesmolten

Oreo Cheesecake Bodem

3. Speculoos Bodem

Iedereen heeft toch wel eens speculoos geprobeerd? Zo niet, dan mis je echt wat in het leven. Deze bodem is vrij zoet en heeft een sterke smaak. Het past goed bij romige smaken. Net zoals bij de Oreo bodem: slechts twee ingrediënten.

 • 150 g Speculoos koekjes, verkruimeld
 • 75 g (ongezouten) boter, gesmolten

Speculoos cheesecake bodem

4. Kaneel Bodem

En tenslotte de laatste (maar zeker niet de minst lekkere!): Een kaneel bodem. Ik gebruik voor deze bodem Maria biscuitjes in plaats van digestive biscuitjes. Maria biscuitjes hebben namelijk niet zo’n sterke smaak als digestive biscuitjes, waardoor de kaneel smaak extra naar voren komt. Inspiratie voor bij deze kaneel bodem? Appeltaart Cheesecake. Recept:

 • 150 g Maria biscuitjes, verkruimeld
 • 75 g (ongezouten) boter, gesmolten
 • 35 g bruine suiker
 • 2 tl kaneel

Cheesecakebodem met Kaneel en Maria Biscuits

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.