Gezonde Paprika Kip Wraps – Lunch Idee

22 maart 2018 Lunch en Diner 2

Paprika Kip Wraps met Spinazie, Opengesneden

Hartig lunch idee!

Een tijdje geleden deed ik een poll op Instagram in mijn stories met de vraag of jullie liever hartige of zoete recepten zien. Bijna de helft koos voor zoet en de andere helft voor hartig. Omdat ik vaak zoete recepten met jullie deel, wil ik nu vaker hartige recepten voor jullie maken. Vandaag is de eerste stap naar meer hartige recepten: Makkelijke, gezonde paprika kip wraps.

Vulling voor gezonde wraps

Wanneer je gezonde wraps wil maken is er één gouden regel die je moet volgen: veel kleur. (Nee, kleurstof telt niet.) Ik deed, naast de kip, daarom de volgende ingrediënten in deze heerlijke wraps:

 • prachtig gele maïskorrels
 • sappige blokjes rode tomaat
 • romige groene avocado
 • vullende rode kidney bonen
 • en heel veel groene baby spinazie

Taste the rainbow. Je kunt elk van deze ingrediënten vervangen door iets anders als je dat wil. De bonen kunnen bijvoorbeeld ook zwarte bonen zijn. En als je niet van spinazie houdt, kies dan voor veldsla of een andere leafy green. Lekker veelzijdig.

 

Paprika Kip Wraps met Spinazie, Opengesneden in Lunch Bakje

Zo maak je paprika kip

Voor de kip maak ik gebruik van kippendij reepjes. Ik verwijder vaak nog het overtollige vet van de kippendijen, omdat ik die dikke vetranden niet lekker vind. Als je niet van kippendij houdt, kun je ook kipfilet gebruiken. Dit is natuurlijk gezonder, maar let erop dat kipfilet ook wat droger is dan kippendij.

Om de kip op smaak te brengen, meng je het met gerookte paprika poeder, milde paprika poeder, knoflook poeder, uien poeder en zout. Je hebt geen olie of iets dergelijks nodig, omdat de kippendij al vrij genoeg vet bevat. Als je van een kick houdt, kun je nog chili poeder (nog pittiger: cayenne) toevoegen.

Kies jouw tortilla wrap

Als het op tortilla wraps aankomt, ben ik best kieskeurig. Sommige merken vind ik te dik of te droog. Voor de video heb ik de volkoren tortilla wraps van Santa Maria (medium grootte) gebruikt. De volkoren variant vind ik lekkerder dan de “gewone” (niet volkoren) wraps. Verder zijn deze gezonde kip wraps ook heel lekker (en meer kleurrijk) met de groente wraps van No Fairytales. De wraps van No Fairytales vind ik eigenlijk het lekkerst, maar die had ik op moment van filmen niet in huis.

Paprika Kip Wraps met Spinazie, Opengesneden
5 van 1 stem
Printen

Gezonde Paprika Kip Wraps met Groente

Gezonde paprika kip wraps met baby spinazie. Deze wraps zijn volgestopt met gezonde ingrediënten en zijn ook nog eens makkelijk te maken. Je kunt deze wraps vooruit maken, zodat je de volgende dag een heerlijke lunch hebt.

Maaltijd Dinner, Lunch
Keuken Mexican
Voorbereiding 40 minuten
Kooktijd 7 minuten
Totale Tijd 47 minuten
Porties 8 wraps

Ingrediënten

Paprika Kip

 • 330 gr kippendij filet vet verwijderd en in reepjes
 • ½ tl gerookte paprika poeder
 • ½ tl milde paprika poeder
 • ¼ tl knoflook poeder
 • ¼ tl uien poeder
 • ¼ tl zout of naar smaak
 • 1 ui in halve maantjes gesneden
 • 2 tl olijfolie om mee te bakken

Wrap Ingrediënten

 • 8 tortilla wraps medium groot
 • 100 gr baby spinazie
 • 1 tomaat in blokjes, zonder zaadjes
 • ½ avocado in blokjes
 • 90 gr maïs korrels uit blik, uitgelekt
 • 80 gr rode kidneybonen uit blik, uitgelekt

Instructies

 1. Verhit de olie in een pan op midden-hoog vuur.

 2. Meng ondertussen de kippendij reepjes met de paprika poeders, knoflook poeder, uien poeder en zout. Zet aan de kant.

 3. Fruit de uien in de hete pan tot goudbruin.

 4. Voeg de kippendij toe en bak dit tot goudbruin en gaar. Zet aan de kant.

 5. Neem een tortilla wrap en vul deze met maïs, bonen, avocado, tomaat, kip en spinazie.

 6. Rol de wraps vervolgens stevig op. Als je de wraps de volgende dag wil opeten, kun je ze het beste stevig in huishoudfolie inpakken of in een afsluitbaar bakje doen. Bewaar de wraps in de koelkast.

 

2 Reacties

 1. Deb schreef:

  5 stars
  Wat een heerlijk en kleurrijk recept weer! De wraps zijn enorm fotogeniek ook 👌🏻Ik ben blij dat je meer hartige recepten gaat plaatsen want ik had ook gestemd op “team hartig” 😉. Jouw vorige lunchrecept was al een succes en ik denk dat deze dat weer gaat worden voor mij. Ik denk persoonlijk dat deze nog makkelijker is om mee naar werk te nemen. 8 wraps vind ik wel wat veel voor de lunch. Hoeveel eet je per persoon? Ik denk een stuk of 2? En wat voor touwtjes heb je gebruikt om ze mee te binden?

  • My Linh schreef:

   Aaahh wat lief! Dank je wel. De wraps zijn vanwege de prachtige kleuren inderdaad erg fotogeniek! Team hartig probeer ik dit jaar meer erbij te betrekken. Deze wraps zijn inderdaad heel makkelijk. Bijna alles is “rauw”. Je hoeft alleen de kip te bakken. Bovendien kun je zelf de ingrediënten variëren. Wat betreft de porties: Wij zijn zelf vrij grote eters en eten er zo’n 3/4 voor lunch (best veel, i know haha….) Voor een normale eter zijn 2 wraps denk ik wel genoeg. Ik heb voor de wraps “keukentouw” gebruikt. Dit kun je o.a. bij de Blokker kopen. Het wordt vaak gebruikt bij gebraden vlees, maar omdat het voedsel-geschikt is, heb ik het voor de wraps gebruikt. Ik heb deze gekocht: https://www.blokker.nl/p/keukentouw-in-houder/1110465 (maar die zijn online uitverkocht). Deze hebben ze nog wel bij Blokker: https://www.blokker.nl/p/blokker-keukentouw-40-m/1569445. Hetzelfde idee, maar een andere kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.