Mini Regenboogtaart met Roomkaas Glazuur

1 maart 2018 Kleine porties Taarten 2

Mini Regenboogtaart met Toefjes Roomkaas Glazuur van Bovenkant

Op verzoek van…

Deb! Deb, nagellak koningin op Beautygoddess.nl, vroeg mij een tijdje geleden het volgende:

“Sinds kort ben ik helemaal in de ban van de regenboog cake. Ik zag deze laatst voorbij komen op Instagram (ze zijn ook zo fotogeniek, zucht) en was helemaal verkocht en onder de indruk. Helaas heb ik er nog niet echt een foolproof recept van gevonden. Heb jij daar misschien ideeën over? Natuurlijk heb ik o.a. op de site van Dr. Oetker gekeken, maar ook daar kwam ik alleen op vrij bewerkelijke recepten uit.”

De regenboogtaart heb ik al heel vaak voorbij zien komen op social en het klopt inderdaad dat de taart vrij bewerkelijk is. Dit komt namelijk doordat je meerdere verschillende kleuren taartbodems maakt, die je niet tegelijk kunt bakken. Je hebt er veel bakpannen voor nodig en moet ze ook nog eens één voor één bakken. Ik dacht mee met Deb, zodat ze deze feestelijke taart met haar prachtige dochter kan maken. De oplossing voor haar noodkreet? Mini.

Gekleurde Beslag voor Mini Regenboogtaart

Voordelen van mijn mini regenboogtaart

Door mini te gaan, kun je flink wat slagen maken in het recept voor een regenboogtaart. Hoewel ik je vast niet hoef over te halen, zet ik hier even op een rijtje waarom je toch echt voor mini moet gaan:

 1. Je hoeft geen hele taart op te eten (hardlooprondje skippen!!)
 2. Het ziet er veel schattiger uit (alles mini is schattiger)
 3. Je hebt maar één bakpan nodig
 4. En dus hoef je maar één keer te bakken (ipv 6 lagen te bakken)

Uiteraard blijf je de stappen behouden om verschillende kleuren beslag te maken. Maar als je echt een regenboogtaart wil, kun je die dus niet overslaan.

Hoe maak je de bodem voor een mini regenboogtaart?

Voor de bodem gebruik ik een simpel recept voor een botercake. De belangrijkste stap hierbij is om de boter en suiker tot luchtig te kloppen. Mocht je hier geen ervaring mee hebben of tips bij willen dan kun je mijn how to hierover doornemen. Voor de rest heb je alleen nog wat bloem, bakpoeder en zout nodig. Ik vind het ook lekker om vanille pasta toe te voegen. Vanille extract mag ook.

Om de bodems te kleuren gebruik ik kleurstof dat voor voedingsmiddelen geschikt is. Mijn kleurstof komt van de Aziatische supermarkt, maar je kunt bijvoorbeeld ook die van dr. Oetker gebruiken. Online is ook veel te vinden. Zonder kleurstof kun je dit recept niet tot een regenboogtaart maken. Ik ben nog aan het experimenteren met natuurlijke kleurstoffen, maar tot nu toe heb ik nog geen mooi resultaat gehad.

Mini Regenboog Taart Stuk

En zo maak je de roomkaas glazuur

Als glazuur heb ik gekozen voor een roomkaas (Monchou) glazuur. Dit is mijn favoriete glazuur als het aankomt op taarten decoreren. Botercrème wordt ook vaak voor taarten gebruikt, maar ik vind botercrème zelf niet zo lekker..

Om de glazuur te maken moet je ervoor zorgen dat de roomkaas en boter goed zacht (maar niet gesmolten!) is. Als de boter en roomkaas nog koud zijn dan kun je het nauwelijks opkloppen tot een luchtige crème. Voeg vervolgens zoveel of weinig poedersuiker toe als je wil. Ik vind het lekker als de glazuur nog een zuurtje heeft en voeg daarom meestal maar 3 tot 4 eetlepels poedersuiker toe. Ben je een echte zoetekauw dan kun je natuurlijk meer toevoegen!

Waarom maak je een kruimellaag?

Je kunt de taart natuurlijk decoreren zoals jij wil. Echter, als je het volgens de real deal wil decorereren, dan zul je eerst een kruimellaag moeten aanbrengen op de taart. Doe hiervoor een kwart van de glazuur in een aparte kom, zodat er geen kruimels in de rest van de glazuur terecht komt. Doe dan die glazuur tussen alle lagen en stapel de lagen op elkaar. Vervolgens breng je een dunne laag glazuur aan op de bovenkant en zijkanten van de taart. Dit hoeft niet netjes, maar alles moet wel bedekt zijn. Door de taart vervolgens minimaal een half uur in de koelkast te zetten, wordt de glazuur hard en houdt die de kruimels. Zo kun je de taart verder versieren met prachtig witte glazuur zonder dat er kruimels in terecht komen.

Mini Regenboogtaart Heel op Bord

Mini Regenboogtaart op Bordje met Vorkjesn Flatlay
5 van 1 stem
Printen

Mini Regenboogtaart

Mini regenboogtaart recept waar je maar één bakvorm voor nodig hebt. Deze taart is perfect voor een kleine groep en ziet er feestelijk uit. Je hoeft maar één laag te bakken. De mini regenboogtaart is afgemaakt met een heerlijke roomkaas glazuur.

Maaltijd Dessert
Voorbereiding 1 uur 30 minuten
Kooktijd 20 minuten
Afkoeltijd 1 uur
Totale Tijd 1 uur 50 minuten
Porties 8 punten

Ingrediënten

Taartbodems

 • 250 gr roomboter ongezouten, kamertemperatuur
 • 250 gr kristalsuiker fijn
 • 3 eieren middelgroot
 • 1 tl vanille pasta of vanille extract (optioneel)
 • 250 gr patent tarwebloem
 • tl bakpoeder
 • snufje zout
 • kleurstof rood, blauw en geel

Roomkaas glazuur

 • 200 gr roomkaas (Monchou)
 • 150 gr roomboter ongezouten
 • poedersuiker naar smaak
 • 1 tl vanille pasta of vanille extract (optioneel)

Instructies

Voor de cake

 1. Verwarm de oven voor op 170C en bekleed een rechthoekige bakplaat (36x24cm) met bakpapier.

 2. Klop in een beslagkom de boter en suiker tot licht en luchtig.

 3. Klop één voor één de eieren door het beslag. Voeg ook de vanille pasta toe.

 4. Doe de bloem, bakpoeder en zout bij het beslag.

 5. Klop tot de droge bestanddelen zijn opgenomen. Schraap nog met een spatel langs de rand van de kom om alles goed te mengen

 6. Verdeel het beslag in 5 porties (ongeveer 180 gram per portie).

 7. Voeg in elke kom een andere kleurstof toe: rood, rood en blauw (paars), blauw, blauw en geel (groen), geel. Ik voegde van elke kleur ongeveer 8 druppels toe. Dit is afhankelijk van de sterkte van de kleurstof die jij gebruikt.

 8. Verdeel de verschillende kleuren beslag gelijk over de bakpan en smeer het voorzichtige uit tot een laag van ongeveer 0,5-1cm. De lagen mogen elkaar wel aanraken, maar mag niet mengen.

 9. Bak de cake zo'n 16-20 minuten op 170C of tot een satéprikker schoon uit de cake komt. Laat de cake volledig afkoelen alvorens in rondjes te snijden.

Voor de glazuur

 1. Klop de boter en roomkaas tot licht en luchtig. 

 2. Voeg al kloppend poedersuiker naar smaak toe en voeg er ook wat vanille pasta aan toe.

De taart samenstellen

 1. Snijd uit elke kleur cake een rondje van ongeveer 10cm.* Gebruik hiervoor de bodem van een bakvorm of een kommetje.

 2. Doe tussen elke cakelaag een laag roomkaas glazuur en stapel de lagen op elkaar.

 3. Decoreer de taart naar smaak.**

Notities

* Gebruik de restjes voor een kleurrijke trifle

** Zie info over kruimellaag in tekst hierboven.

 

 

2 Reacties

 1. Deb schreef:

  5 sterren
  Ahhh wat superlief dat je dit voor mij hebt gedaan, ik voel me vereerd! Hij ziet er prachtig en tegelijk yummie uit 🌈 🦄 😋!!Alexia heb ik het ook laten lezen en zij vond het ook een prachtige taart en was helemaal aan het glimlachen door wat je over haar schreef 😊. Helaas loopt het filmpje vast (ligt volgens mij aan YT) dus die ga ik later bekijken. Het ziet er nog wel complex uit en zelfs nu nog vragen, maar wie weet zijn die na het zien van jouw filmpje beantwoord. Heb nu wel zoiets van dat ik het ook écht moet proberen 😉 Nogmaals heel erg bedankt, heel lief van je 💕!!

  • My Linh schreef:

   Ahh dat maakt mij helemaal blij!! Wat lief dat Alexia het ook leuk vond.❤❤ Mocht je de video niet kunnen zien dan hoor ik het heel graag. En als je vragen hebt: at your service. Ik hoop dat de drempel nu wat lager is om een regenboogtaart te maken 😉😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.