Foodspot: Baker’s Dough in Rotterdam

30 april 2018 Foodspots 1
Baker's Dough Rotterdam Logo Muur

Toen mijn zus een tijdje geleden vroeg of ik zin had om Baker’s Dough in Rotterdam te proberen, zei ik volmondig “ja”. Baker’s dough is een foodspot in Rotterdam dat rauw (koekjes)deeg verkoopt, een trend die uit Amerika is overgevlogen naar Nederland. Ze noemen het zelf ook wel “het nieuwe winter-ijs”. Het deeg wordt dagelijks vers gemaakt en wordt bereid met gepasteuriseerde eieren en verhitte bloem; geen last van die nare bacteriën dus! Bovendien verkoopt Baker’s Dough ook vegan én glutenvrije varianten. Klinkt haast te mooi om waar te zijn hè? Let the review begin.

Eten

In plaats van creatief een eigen combinatie samen te stellen, ging ik voor de kleine portieVegan Doughtox“, een chocolade koekjesdeeg met Oreo’s en stukjes brownie. Het deeg werd getopped met chocolade stukjes, hazelnoten, frambozen en een caramel-achtige saus. Ik had er ook nog een bolletje mango ijs bij kunnen krijgen, maar die heb ik over geslagen. De combinatie die ik had, vond ik heel erg lekker! De frisse frambozen en knapperige hazelnoten pasten goed bij de zoete smaak. De saus had er voor mij niet bij gehoeven, want die maakte het geheel net wat té zoet. Het deeg zelf was smeuïg en bevatte geen grove korrels suikers, zoals bij sommige cookie dough bars het geval kan zijn.

Baker’s Dough verkoopt ook andere dingen zoals homemade koekjes en slowjuices, maar die heb ik niet geprobeerd.

Vegan Doughtox van Baker's Dough met Chocolade Chips en Frambozen

Chocowocodoughdaa van Baker's Dough met Kinder Bueno en M&M's

Sfeer

Baker’s Dough ligt vlakbij de Rotterdamse Markthal en heeft een frisse uitstraling. De cookie dough bar is hip ingericht (cactus plantjes, rustieke decoraties) en heeft zowel binnen als buiten leuke zitplekjes. De sfeer is informeel en je kunt er lekker met vriendinnen kletsen onder het genot van een zoete guilty pleasure.

Interieur Baker's Dough met Pot Mini Marshmallows

Service

De service heb ik als uitstekend ervaren. We werden met een glimlach begroet en toen de rij wat langer werd, werd er direct iemand bij geroepen. De medewerkster die mij hielp, vroeg expliciet naar allergieën omdat ik een vegan variant had gekozen. Ook bij het afrekenen word je oprecht vriendelijk geholpen. Soms krijg je in winkels van die gedwongen neppe lachjes, maar dat was hier niet het geval. Bovendien liep een medewerkster na een tijdje gauw even langs om te vragen of wij de gekozen smaken lekker vonden. Kortom, een plek waar je met plezier geholpen wordt.

Hygiëne

Het werkblad waarop de dames aan het werk waren zag er heel schoon uit. Ook de producten (fruit, snoepgoed) dat open lag, zag er fris en vers uit. De medewerksters werkten met handschoenen aan en deze werden uit gedaan toen ze bij de kassa met ons afrekenden. De ruimte waarin het deeg zelf werd gemaakt was een open ruimte, die er goed verzorgd uitzag. Wat mij betreft geen opmerkingen over de hygiëne.

Prijs

Hoewel ik rauw deeg een heel leuk concept vind, en mij goed besef dat er voor de ondernemer flink wat kosten bij betrokken zijn, scoor ik dit onderdeel toch een stuk lager dan de rest. Een klein bakje dough kan namelijk al gauw oplopen tot ruim € 5. Mijn Vegan Doughtox was € 5,95 en voor de Chocowocodoughdaa met cookie dough ijs van mijn zus betaalden we € 5,45. Omdat dit soort bedragen niet voor iedereen een betaalbare prijs voor een zoet tussendoortje is, scoor ik dit onderdeel 3 van de 5.

Menu Bord van Baker's Dough met Opties

Eindoordeel

Eten: 4/5
Sfeer: 4/5
Service: 5/5
Hygiëne: 5/5
Prijs: 3/5

Je kunt op de site van Baker’s Dough het menu bekijken. Ik denk dat ik de volgende keer Cake Batter ga proberen. Wat lijkt jou lekker?

Waar vind je Baker’s Dough?
Pannekoekstraat 82A
3011 LK ROTTERDAM
info@bakersdough.nl
www.bakersdough.nl

 

Één reactie

  1. Deb schreef:

    Het ziet er allemaal heerlijk en fotogeniek uit! Fijn dat je er ook oprecht vriendelijk werd geholpen. De prijs is inderdaad aan de hoge kant, maar alles bij elkaar opgeteld (plus het feit dat je het niet elke dag zal doen; alleen al niet vanwege de afstand voor jou 😉 maar ook de lijn *kuch*) zou ik het er zelf wel voor over hebben. Ik kende deze foodspot nog niet en zal er ook niet snel naartoe gaan want ook voor mij is het een flink stuk rijden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.