How To: Frambozen Glazuur zonder Smaakstof

23 april 2018 Bak Tips en Trucs How To Sauzen, dips etc. 0

Frambozen Glazuur zonder Kleurstof

Na een aantal hartige recepten met jullie gedeeld te hebben (vegan shoarma en kleurrijke lunch wraps), leek het mij weer eens tijd om aan de slag te gaan met zoete recepten. Om jullie er langzaam in te laten komen, beginnen we met een simpel basisrecept. Vandaag deel ik een heerlijk stevige frambozen glazuur/crème met jullie. Je hebt voor dit glazuur alleen ECHTE frambozen nodig; dit recept bevat geen geur- of kleurstoffen. Bovendien is dit glazuur stevig genoeg om taarten mee te decoreren zonder dat ik er boter aan toe voeg (ik ben geen fan van botercème). Sterker nog, je hebt slechts vier simpele ingrediënten nodig: diepvries frambozen, mascarpone, slagroom en poedersuiker.

Waarom diepvries frambozen

Wanneer ik échte fruitsmaak aan glazuur of beslag wil toevoegen, probeer ik altijd voor diepvries fruit te gaan. Waarom? Omdat ik vers fruit té lekker vind om te pureren of in gebak te doen. Vers fruit is namelijk het lekkerst om zo uit het vuistje te eten. Dit betekent natuurlijk niet dat het niet mogelijk is om diepvries fruit te vervangen door verse fruit. Mijn persoonlijke voorkeur gaat gewoon uit naar diepvries fruit. Wil jij vers fruit gebruiken dan is dat geen probleem.

Mascarpone en slagroom combineren

Het geheim van de stevige en luchtige structuur van dit glazuur ligt ‘m in de combinatie van mascarpone en slagroom. Mascarpone voegt vet aan de room toe (dit glazuur is inderdaad niet geschikt voor diëten), waardoor het steviger wordt. De slagroom is verantwoordelijk voor de luchtige structuur. Wanneer je namelijk slagroom opklopt, wordt deze heerlijk luchtig. Omdat slagroom het beste opklopt wanneer het koud is, is het belangrijk dat de mascarpone ook goed koud is. Dit betekent trouwens ook dat de frambozen puree koud moet zijn.

Waar kun je dit frambozen glazuur voor gebruiken?

Omdat dit glazuur goed stevig is, kun je het voor alle doeleinden gebruiken. Je kunt de room als toefjes bovenop cupcakes spuiten, maar je kunt er ook prima een taart met vullen en decoreren. Gebruik het bijvoorbeeld in mijn aardbei slagroomtaart in plaats van gewone slagroom en vervang de aardbeien door frambozen. De volgende keer deel ik het recept met jullie waar ik dit frambozen glazuur graag in gebruik.

Frambozen Glazuur zonder Kleurstof

Luchtig en stevig glazuur met frambozensmaak. Dit glazuur wordt gemaakt van mascarpone, slagroom en verse frambozenpuree. Je hebt geen kunstmatige geur- of kleurstoffen nodig. Geschikt voor taarten en cupcakes.

Voorbereiding 15 minuten
Totale Tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 135 gr frambozen gepureerd en gekoeld
  • 250 gr mascarpone koud
  • 200 gr slagroom (35%)
  • 3-4 El poedersuiker naar smaak

Instructies

  1. Klop de mascarpone en slagroom tot gemengd en lobbig.

  2. Voeg de poedersuiker al kloppend toe en klop het geheel tot luchtig en stevig.

  3. Spatel de frambozenpuree door het glazuur tot goed gemengd.

  4. Gebruik de glazuur meteen of plaats het in de koelkast.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.