Kleurrijk Eten – Life in Food #1

7 mei 2018 Persoonlijk 2

Vandaag starten we een nieuw segment: Life in Food! Dit is een variatie op Life in Photos. Op mijn oude blog, Writing Temptations, deed ik vroeger weleens Life in Photos. Echter, omdat ik niet zo goed ben in het vastleggen van mijn dagelijkse activiteiten, kwam Life in Photos maar één keer in het halfjaar (of minder) voorbij. Bovendien vind ik ook dat ik weinig spannende activiteiten doe die het delen waard zijn. Omdat ik wél regelmatig veel tijd in m’n eten steek en er foto’s van maak, leek het mij leuk om Life in Food te starten! Let’s go.

Salade Donderdag

Salade van Spinazie met Kipfilet, Avocado, Tomaat en Spiegelei met Glas Water

Op donderdag heb ik meestal meer tijd dan normaal voor het bereiden van eten. Daarom maakte ik die dag deze heerlijke salade voor mijzelf (alhoewel… die heeft eigenlijk ook niet zoveel tijd gekost). In deze heerlijke salad bowl -in het Engels klinkt het wat luxer- deed ik baby spinazie, stukjes gegrilde kalkoen filet, avocado, tomaat en een spiegelei. Ik ben dol op spiegelei. Een écht lekkere salade kan niet zonder een smeuïge dooier als je het mij vraagt! Vitamientjes 💯

Altijd aan het bakken!

Frambozen Cake Roll met Slagroom

Vaak is donderdag ook mijn dag om recepten te testen. Vandaag deed ik een poging tot een cake roll met frambozensmaak! Ik ben de laatste tijd aan het experimenteren met natuurlijke frambozen smaak. Wist je trouwens dat cake rolls mijn favoriete cakejes zijn? Ze zijn niet alleen super luchtig, maar ook nog eens niet te zoet. Deze cake roll had nog wat verbetering nodig, maar de smaak was zeker niet verkeerd! Een heerlijke guilty pleasure.

Maar soms ook bewust bezig..

Mango Blokjes in Kom met Vork

Om de cake roll van donderdag in balans te houden, nam ik vrijdag een bewuste keuze en trakteerde mijzelf op volkoren crackers met mashed avocado, kipfilet en tomaat. Avocado is niet voor iedereen, maar ik vind het zó lekker! Vooral met kipfilet en tomaat. Een vaste combi bij ons thuis. Daarnaast nam ik als snack een heerlijke kom mango! Ik kocht de mango bij AH in de bonus en ze waren zó lekker!! YUM! Nature’s candy. Ik deelde dit trouwens ook in mijn Stories op Instagram.

No Sinful Sunday

Salade van Gemengde Sla met Gerookte Forel, Mozzarella Balletjes, Mais, Tomaat en Spiegelei in Kom met Vork

Aardbeien in Kom op Schoot met Gele Trui

Ook zondag ging ik wederom voor bewuste keuzes, omdat we zaterdag voor Domino’s pizza (Chicken Kebab, anyone?) hadden gekozen. Alles draait om balans, toch? Ik at een goed gevulde forel salade en nam tussendoor deze heerlijke aardbeien van Lidl. Hollandse aardbeien blijven toch echt de beste aardbeien. Ze waren echt mega zoet en dat voor maar €2!

Maandag gewoon weer aan het werk…

Lunch Prep met Yoghurtbowl, Fruit, Volkoren Boterhammen en Plakjes Komkommer

En wat is nou lekkerder dan een goed voorbereide lunch? Ik kan de hele dag uitkijken naar m’n lunch. Het ene broodje (er liggen twee op elkaar) was belegd met spinazie en kalkoenfilet, terwijl op de andere gerookte forel met komkommer lag. Ik at trouwens alleen de broodjes voor lunch en de rest nam ik tussendoor. PS: De tomaat is toch blijven liggen deze dag. Had er minder zin in dan ik dacht haha..

En daarna een mooi einde van de week gehad!

Zeeuwse Bolus op Bord met Vorkjes en Kop Thee van PicWick Turkish Apple

Op vrijdag ontmoette ik voor het eerst de lieve blogster Mei van Ice Pandora. Zij kwam helemaal van het zuiden naar Groningen toe! Super leuk. Ik nam haar mee naar Wadapartja (Gronings voor: Wat Apart, Ja), waar we hebben genoten van een tuinbonensoep, vegan curry en als afsluiter een blauwe bessen cheesecake met lavendel. Ik kreeg tevens van haar een échte Zeeuwse bolus en een zelfgemaakt gehaakt “softijsje”. Je kunt het gehaakte softijsje ook in haar webshop vinden. (Super cute, check it out!) Het was heel gezellig en we gaan zeker nog een keertje afspreken (wellicht dan in het Westen 😉 ).

Zaterdag vierden we de verjaardag van mijn zusje met een uitgebreide lunch, homemade key lime pie en Senor El Toro (niet echt fotogeniek dus niet vastgelegd). We besloten ook de sprong te wagen door een uitje “Bureau Delictus” te doen; een soort van Sherlock Holmes spel door de stad. We haalden 315 punten en liepen zo’n 10km door de stad heen. Al met al een feestelijke afsluiting van twee prachtige weken.

De afgelopen twee weken heb ik weer eens enorm geboft met lekker eten. Een geslaagde eerste “Life in Food” als je het mij vraagt! Zou je het leuk vinden als ik vaker een “Life in Food” zou delen? Laat het mij in de reacties hieronder weten.

Wat was jouw (food)highlight?

NB: Life in Food is geen weergave van mijn eetpatroon. Ik maak alleen foto’s van de highlights of wanneer ik zin heb om foto’s te maken. Ik eet waarschijnlijk dus niet zo (on)gezond als de foto’s wellicht doen lijken.

 

2 Reacties

  1. Deb schreef:

    Heel leuk overzicht en zeker vaker doen! Je brengt me namelijk gelijk op ideeën zoals de volkoren crackers met avocado (ik ben hier ook dol op) met kipfilet/tomaat. Lijkt me heerlijk en weer eens wat anders. Wat een ontzettend leuke dingen maakt Mei van Ice Pandora trouwens, ik kende haar blog/shop nog niet en ben gelijk even gaan kijken 😉

    • My Linh schreef:

      Goed om te horen! Ik ga er binnenkort nog een doen 😉 en oohh yeahh crackers met avocado en kip/tomaat is echt een van mijn favoriete snacks/lunch! Wat vond je trouwens van Mei’s blog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.