Rijkgevulde Kip Salade met Hummus Dressing

20 augustus 2018 Lunch en Diner 2

Gezonde Kip Salade met Hummus Dressing

Toen ik deze salade in mijn Insta stories deelde, kreeg ik verzoekjes voor het recept. Het is een super simpele salade die je volledig naar eigen smaak kunt aanpassen; net zoals de quinoa salade eigenlijk. Omdat het zó simpel is, kun je dit eigenlijk haast geen recept noemen, maar ik deel het natuurlijk graag met jullie! Want salades zijn absoluut niet saai, maar juist hartstikke lekker!

Zoals ik deze salade maak is het high in protein en relatief laag in koolhydraten. Maar dat is niet de reden dat je deze salade moet maken. De reden dat ik deze salade vaak maak, is dat het simpelweg super lekker én gezond is. Op dagen dat ik zin heb ik een gezonde lunch of een lichte avondmaaltijd, staat deze salade vaak op tafel. En ja, ook the boyfriend is fan van deze salade! Can you believe it?!

Gezonde Kip Salade met Hummus Dressing

Zo maak je paprika kippendij reepjes

De meeste smaak in deze salade komt van de kip. Ik gebruik kippendij filet, omdat dit stuk van de kip het sappigst is. Wil je een “magere” variant maken dan kun kipfilet gebruiken. Dit is uiteraard minder sappig dan kippendij.

De kip breng je op smaak met paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en zout. Het is bijna dezelfde mix als ik in het recept voor de gezonde kip wraps gebruik. De combi paprika-, knoflook- en uienpoeder valt bij iedereen altijd in de smaak, vandaar dat ik ‘m vaak gebruik. Never change a winning team, right?

Hier komen de vitamines vandaan

Als basis voor deze salade neem ik een mix van leafy greens. Spinazie is altijd onderdeel van deze mix, omdat in spinazie veel vitamines en ijzer zitten. Om vervolgens wat bite aan de salade toe te voegen, gebruik ik verse edamame boontjes. Deze knapperige boontjes voegen niet alleen structuur maar ook nog eens eiwit toe! Avocado maakt de salade heerlijk smeuïg, en de cherrytomaten en maïskorrels maken de salade kleurrijk en gezonder. Uiteraard kun je nog allerlei andere eigen (gezonde) ingrediënten, die jij lekker vindt, toevoegen.

Gezonde Kip Salade met Hummus Dressing

De makkelijkste dressing maak je met hummus!

Als laatste de dressing. Hier hoeven we niet veel woorden aan vuil te maken. Het enige wat je nodig hebt is hummus en water. That’s it. Gebruik homemade hummus of koop een lekkere (pompoen)hummus bij de supermarkt. Voeg net zoveel water aan de hummus toe, totdat je de dressing dun genoeg vindt. Ik vind een dikke dressing net wat lekkerder dan een dunne dus ik voeg weinig water toe. Daarna kun je deze heerlijke dressing met de salade mengen. Serveren maar….!

Gezonde Kip Salade met Hummus Dressing
5 van 1 stem
Printen

Rijkgevulde Kip Salade met Hummus Dressing

Een heerlijke kip salade gevuld met allerlei vitames en mineralen. De simpele hummus dressing die bij deze salade hoort, is met slechts twee ingrediënten te maken! Heerlijk én gezond.

Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Porties 2

Ingrediënten

Paprika Kip

 • 350 gr kippendij filet zonder bot overtollig vet verwijderd en in reepjes gesneden
 • ½ tl paprika poeder
 • ¼ tl knoflook poeder
 • ¼ tl uien poeder
 • ¼ tl zout of naar smaak
 • 2 tl olijfolie om mee te bakken

Salade

 • 300 gr baby spinazie of andere rauwe bladgroente
 • 100 gr edamame (verse sojabonen)
 • 12 cherry tomaten gehalveerd
 • 150 gr maïs uit blik uitgelekt en gewassen
 • 1 avocado klein
 • 2 eieren gebakken of gekookt

Hummus dressing

 • 2 El pompoen hummus *
 • water

Instructies

 1. Meng de kippendij filet met de paprika poeder, knoflook poeder, uien poeder en zout.

 2. Verhit de olie in een pan op middenhoog vuur.

 3. Bak de kip tot gaar en goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet aan de kant om een beetje af te koelen.

 4. Verdeel de salade over twee borden en voeg de edamame, cherry tomaten, maïs, avocado en kip toe. Doe er desgewenst een gebakken of gekookt ei bij. Zet aan de kant.

 5. Meng de hummus met water. Voeg net zoveel water toe tot de dressing jouw gewenste dikte heeft.

 6. Verdeel de dressing over de salades en serveer onmiddelijk.

Notities

* huisgemaakt of kant-en-klare hummus

 

2 Reacties

 1. Deb schreef:

  5 sterren
  Het ziet er heerlijk en ook zo mooi kleurrijk uit! En helemaal niet moeilijk om te maken, love it ♥! Ik ga jouw recept zeker uitproberen. En laat het je natuurlijk ook even weten hoe het bevallen is 😉.

  • My Linh schreef:

   Dank je wel, Deb! Je weet wat ze zeggen: Taste the rainbow 😉 Ik ben benieuwd of het recept bevalt (en of de rest van het gezin dit ook lekker vindt) 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.