Ik ging naar Japan! – Life in Food #2

28 juni 2019 Persoonlijk 2

We zijn alweer bijna halverwege 2019 en het is MAANDEN geleden sinds mijn laatste Life in Food! Door omstandigheden lag mijn aandacht even ergens anders dan bij bloggen, maar vandaag is het tijd om jullie te updaten met een nieuwe Life in Food. Het is een bijzondere Life in Food, want ik ben op SOLOREIS naar Japan geweest! 😀 En jongens, wat was het ge-wel-dig! Here we go:

Beginnen met Ichiran

Kom ramen van Ichiran in Japan

Mijn reis begon in Osaka. De eerste maaltijd vond plaats bij Ichiran, een beroemde ramen [ra-mèn, een type Japanse noodles] keten in Japan. Ichiran stond al een tijdje op mijn verlanglijst dus ik was helemaal pumped!! Je bestelt bij deze keten het type ramen dat je wil (via een vending machine!), waarna je de ramen kan customizen middels een formulier. Je kiest bijvoorbeeld voor geen, weinig, veel of extra veel knoflook. Mijn favoriete “keuzemenu”? Extra firm, firm, medium, soft of extra soft noodles. Uiteraard ging ik voor extra firm. Lekker chewy!

Om daarna op daifuku hunt te gaan

Aardbei daifuku van Strawberry Mania

Diezelfde dag liep in tegen Strawberry Mania aan. Bij Strawberry Mania verkochten ze daifuku, een zoete, chewy, rice cake gevuld met rode bonen pasta en een heerlijk zoete Japanse aardbei in het midden. Hebben jullie inmiddels door dat ik van chewy houd? 😉

Rode bonen daifuku
Matcha daifuku
Chocolade ganache daifuku

En toen at ik nog meer daifuku. You guys, ik denk dat ik zo’n beetje alle daifuku’s heb geprobeerd die ik tegen kwam. Hierboven zien jullie er een paar: Rode bonen vulling, matcha (groene thee) met rode bonen en daifuku met chocolade ganache (ZO LEKKER!). Alle drie soorten kocht ik in Kyoto. Funny story: Een aap ging er vandoor met de matcha daifuku… Die heb ik dus niet kunnen proeven -iets minder grappig-. (Uiteraard een nieuwe gehaald!)

En Japanse bakkerijen bezoeken…

Curry pan
Aardappel kroket Japan
Anko pan (rode bonen broodje)

Wie in Japan is, moet natuurlijk ook curry pan eten! Curry pan is gepaneerde donut deeg gevuld met een heerlijke Japanse curry. Deze curry pan kwam vers uit de frituur en was zó lekker. Ik begin alweer te kwijlen bij het schrijven van dit stuk. I love food. Naast curry pan, probeerde ik ook aardappel kroket en anko pan (brood met rode bonenpasta). Carb heaven.

Uiteraard mag sashimi niet missen

Sashimi bowl

Japan is ook het land van sushi. In Osaka haalde ik deze heerlijke, verse schaal met zalm-, tonijn-, inktvis- en zoetwater garnalen sashimi. Wil je mij geloven als ik je vertel dat deze schaal mij slechts ¥650 (~€5,20) kostte? Vind dat maar eens in Nederland!

En wie kan softijs nou weerstaan?

Matcha softijs
Sojamelk softijs

Met het enorm warme weer ontkwam ik er natuurlijk niet aan om verleid te worden door ijsjes. In Japan zijn ze helemaal gek van softijs. Ik nam matcha softijs (I love matcha) bij Nagoya castle en probeerde ook softijs op basis van sojamelk. Dit laatste was verrassend creamy en lekker! Hadden we dit maar in Nederland!

Hitsumabushi kon er ook nog wel bij!

Hitsumabushi, eel rice

In Nagoya trakteerde ik mijzelf ook op Hitsumabushi (aka unagi rice), rijst met gegrilde Japanse paling. Unagi is een relatief dure maaltijd in Japan, maar boy-oh-boy het was het helemaal waard! Ik betaalde ongeveer €30 voor deze complete maaltijd (unagi large set) en heb van elk hapje intens genoten.

Ten slotte zelf in de Japanse keuken!

Kom met udon soep
Tamago yaki, Japanse opgerolde omelet
Zelfgemaakte tempura

In Tokyo heb ik een kookles gevolgd bij Masako. Masako is een ontzettend lieve Japanse vrouw die ons met veel enthousiasme udon noodles, tempura en tamago yaki heeft leren maken. Masako liet de Japanse keuken een stuk makkelijker lijken! In alle eerlijkheid waren er wel wat chopstick skills nodig voor de tamago yaki, maar gelukkig heb ik daar levenslange ervaring mee! De udon noodles ga ik zeker thuis proberen te maken. Fun fact: We werden gefilmd en komen blijkbaar in een heel bekend Japans tv programma.. oh-gosh.

In grote lijnen was dit mijn Japan reis in foto’s. Er is nog veel meer eten naar binnen gewerkt, maar dat zal ik jullie besparen.. (of check mijn Instagram 😉 ) Japan is een geweldig vakantieland. Ik heb niet alleen overheerlijk gegeten, maar ook prachtige natuurgebieden bewandeld. Door alleen te reizen leer je veel nieuwe, leuke mensen kennen uit verschillende landen (Groot-Brittannië, Colombia, Canada, Zweden, Australië). Ik heb prachtige herinneringen mogen maken. Een heerlijke periode om op terug te kijken… Nu maar weer hard aan het werk om een nieuwe reis te verdienen! (Zuid-Korea, Zweden, Hongarije? Who knows! 😉 )

 

2 Reacties

  1. Deb schreef:

    Wat gaaf dat je naar Japan bent geweest. Het lijkt me daar prachtig en zo netjes en ordelijk ook… en natuurlijk al dat heerlijke eten niet te vergeten. Je hebt lekker gesmuld zo te zien. Leuk ook dat je zelf in de keuken hebt gestaan. Lijkt me ook een bijzondere ervaring. Je zult vast een hoop inspiratie hebben opgedaan die je wellicht *hint* met ons gaat delen 😊. Fijn weekend! Liefs 😘

    • My Linh schreef:

      Het is inderdaad een PRACHTIG land. Qua eten heb ik ook niks gemist hoor. Ik heb mij tonnetje rond gegeten in Japan haha 😉 Japan is zeker een inspiratie als het op eten aan komt. Een spannende keuken, die ik nu begin te leren. Geweldig. Fijn weekend alvast, Deb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.