Aardbei Monchou Taart zonder oven

15 juli 2019 Cheesecake en Vlaaien 0
Monchou Taart Punt op bordje met Aardbeien

Monchou Taart is een Verjaardagstraktatie

Begin juli was ik jarig en wie jarig is moet natuurlijk trakteren! Een van de lekkernijen die ik voor mijn collega’s maakte was deze aardbei monchou taart. Je hebt voor deze taart geen oven nodig en het is ook nog eens een lust voor het oog! Bovendien gebruik ik voor de topping van deze monchou taart een alternatief op gelatine, waardoor het ook geschikt is voor vegetariërs. Aardbeien zijn momenteel heerlijk zoet en ook nog eens goedkoop dus ik zou zeggen: op tafel zetten, deze taart!

Aardbeien in ramekin

Zo decoreer je zonder gelatine

Om de taart mooi af te werken, gebruik je voor deze taart plakjes aardbeien en aardbeien jam. De aardbeien jam is een truc die ik ook bij mijn aarbeien vlaai gebruikte. Je krijgt hiermee een mooie, rode, glossy bovenkant zonder gelatine te gebruiken. Perfect voor de vegetariërs dus 😉

Monchou Taartpunten op Bordjes met Aardbeien

Als je wil, kun je de taart ook nog afwerken met toefjes slagroom. Ik vond de monchou al romig genoeg en heb ’t daarom hierbij gelaten. Met of zonder slagroom, de taart staat sowieso als een pronkstuk op tafel! Wederom zullen gasten niet geloven dat de taart zelfgemaakt is. Trust me.

Aardbei Monchou Taart zonder Oven

Romige monchou taart met aardbeien die zonder oven wordt gemaakt. De aardbei topping is gelatine-vrij en geeft de taart een prachtige look.

Maaltijd Dessert
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Rusttijd 6 uur
Totale Tijd 6 uur 20 minuten
Porties 8 punten

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 200 gr digestive biscuits verkruimeld
  • 100 gr roomboter ongezouten, gesmolten

Voor de taart

  • 400 gr Monchou kamertemperatuur
  • 70 gr fijne kristalsuiker
  • 200 mL slagroom koud
  • 15 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille pasta

Voor de topping

  • 200 gr aardbeienjam
  • 70 gr aardbeien in plakjes

Instructies

  1. Bekleed de bodem van een 20cm ronde bakvorm met bakpapier. Zet aan de kant.

  2. Meng de verkruimelde Digestive biscuits met de gesmolten boter.

  3. Druk het koekjesmengsel stevig in de bodem van de bakvorm. Zet de bakvorm in de koelkast om de bodem stevig te laten worden.

  4. Klop in een beslagkom de Monchou met de kristalsuiker en vanille pasta. Zet aan de kant.

  5. Klop in een beslagkom de slagroom en poedersuiker tot stevig.

  6. Spatel de slagroom door het Monchou mengsel.

  7. Giet het Monchou mengsel in de bakvorm en zorg dat de bovenkant glad is.

  8. Verdeel de aardbeien over de bovenkant. Zet de taart 3 uur in de koelkast om op te stijven.

  9. Verwarm de aardbeienjam op de laagste stand in de magnetron tot vloeibaar.

  10. Giet de jam over de taart zodra het lauwwarm.

  11. Zet de taart nog 2-3 uur in de koelkast om op te stijven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.