Review: AH Soja Topping (slagroom)

26 december 2019 Reviews Smaaktesten 2

Genieten van de vegan trend

Vegan is tegenwoordig helemaal dé trend. Nu ben ik geen vegan, maar ik geniet met mijn lactose intolerantie heerlijk mee met deze trend. Zo kwam ik er een tijdje geleden achter dat Albert Heijn nu een plantaardig alternatief voor slagroom heeft! Perfect voor bij een kop warme chocolademelk (perfect voor dit weer!).

AH Soja Topping: stevig en luchtig

Het eerste wat mij opviel toen ik soja topping gebruikte, is dat de “slagroom” ontzettend stevig is. Het spuit net als “echte” slagroom. Wie weleens de soja slagroom van Alpro heeft opgeklopt, weet dat die vrij slap is. Nou, dat is deze soja topping totaal niet! Met behulp van het drijfgas in de spuitbus, maak je met de AH soja topping mooie, stevige toefjes slagroom.

Smaakt AH Soja Topping net echt?

Ik was in eerste instantie bang dat de AH soja topping een soja-nasmaak zou hebben. Gelukkig is dat niet het geval! De soja topping is zoet van smaak en lekker luchtig. Het is niet zo romig als normale slagroom, maar dat vind ik juist lekker. Doordat het niet zo romig is, smaakt dit plantaardige alternatief voor slagroom veel lichter; dat moet je lekker vinden. Is de AH soja topping net als gewone slagroom? Nee, je proeft wel het verschil. Maar vind ik het een goed alternatief voor slagroom? Dat zeker!

Eindoordeel

Voor de prijs van € 1,59 is de soja topping duurder dan gewone slagroom van Albert Heijn (€ 0,98). Echter, omdat ik zonder buikpijn heerlijk kan genieten van hot chocolate met slagroom vind ik de soja topping het wel waard. Bovendien is slagroom niet iets waar ik dagelijks van geniet dus dan kan het naar mijn mening wel uit.

Waar: Albert Heijn

Prijs: € 1,59

Ingrediënten: water, kokosolie, 11% suiker, palmpitvet, cacaoboter, stabilisator (sorbitol [E420], cellulose [E460], cellulosegom [E466]), soja-eiwit, emulgator (polyoxyethyleensorbitaanmonoöleaat [E433], mono- en diglyceriden van vetzuren, veresterd met monoacetyl- en diacetylwijnsteenzuur [E472e]), zout, aroma, kleurstof (caroteen [E160a]), drijfgas (distikstofoxide [E942])

 

2 Reacties

  1. Deb schreef:

    Wat fijn dat deze slagroom geen soja nasmaak heb, die vind ik namelijk echt vies. Fijn om weer eens een smaaktest te lezen van jou. Zelf eet ik af en toe vegan, maar heb ik gezien dat er harstikke veel te koop is op dit gebied, vooral bij AH. Laatst kregen we iemand te eten die aan het vasten was en op dat moment (Kerstavond) alleen vegan at. Best lastig als je zelf niet zo bekend bent daarmee. Gelukkig bij Appie toch wat weten te scoren 😉

    • My Linh schreef:

      Er zijn inderdaad veel mensen die een afkeer hebben voor de soja nasmaak (ook bij bijv sojamelk en sojayoghurt). De AH heeft inderdaad heel veel vegan producten. Sommige Jumbo’s tegenwoordig ook. We zijn allemaal wat bewuster bezig denk ik. De kans is klein dat ik 100% vegan wordt, maar zo af en toe vind ik geen probleem. Kan mij voorstellen dat je met kerstavond(!!) wel een beetje stress had. Als je het niet gewend bent, kan het heel lastig zijn. Zoveel dingen waar je op moet letten: geen zuivel, geen eieren… Fijn dat de Appie je toch heeft kunnen helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.