Eenpans Vegan Groente Pasta (voor één)

10 januari 2020 Kleine porties Lunch en Diner Vegan 2

Na de feestdagen proberen de meeste van ons volgens mij weer back on track te komen qua voeding. Een volkoren pasta gerecht vol groente past daar in mijn ogen goed bij. Daarom deel ik vandaag mijn recept voor eenpans groente pasta met jullie (woohooh, weinig afwas!). Dit recept is gemaakt voor één persoon, maar je kunt uiteraard makkelijk meer maken door het recept te verdubbelen.

De truc van eenpans pasta’s

Om pasta in één pan te maken, is het belangrijk dat je voldoende water aan de pasta toevoegt om de pasta te koken. Echter, je moet niet teveel water toevoegen omdat je anders een soepje krijgt.

Ik begin voor deze éénpersoons groente pasta met één kopje water op middenhoog vuur. Als je halverwege ziet dat de pasta nog niet gaar is, maar het water wel bijna verdampt is dan kun je altijd nog een beetje water toevoegen. Doe dit altijd beetje bij beetje om te voorkomen dat je met pasta soep eindigt.

Pasta tjokvol groente

Mijn go-to combinatie van groentes in deze pasta zijn snijbonen, wortels en tomaten. De snijbonen en wortels voeg ik tegelijk met de champignons toe, omdat deze een aantal minuten moeten koken. Als je andere groentes wil gebruiken (lekker!) let dan op dat je groentes die veel water bevatten (bijvoorbeeld courgettes en kool) pas op het laatst kort mee kookt. Voeg je het namelijk vroeg aan de pasta toe dan komt er veel vocht vrij en eindig je alsnog met een pasta soepje.

Violife Creamy

Ten slotte: Om de pasta wat romig te maken, gebruik ik Violife Creamy. Dat is een veganistische variant van roomkaas. Persoonlijk vind ik één eetlepel Violife al vrij romig. Echter, ben je “echte” zuivelproducten gewend dan zul je misschien wat meer willen toevoegen. Doe dit naar smaak.

Trouwens, als ik geen Violife Creamy in huis heb, laat ik het gewoon weg. Dan smaakt de pasta net zo lekker alleen wat minder creamy. Je hoeft dus niet speciaal naar de supermarkt hiervoor wat mij betreft.

5 van 1 stem
Printen

Eenpans Vegan Groente Pasta

Heerlijk romige vegan pasta met champignons voor een persoon. Je maakt voor dit recept slechts één pan vuil! Het volume van deze pasta is erg groot door de hoeveelheid groente. Hierdoor is deze eenpans pasta niet alleen gezond is, maar vult het ook nog eens goed! Probeer dit recept ook met andere soorten pasta's en varieer met groentes.

Porties 1 persoon

Ingrediënten

 • 250 mL water kokend
 • 80 gr volkoren fusili of een andere pasta
 • 1/3 blokje groente bouillon
 • 200 gr snijbonen gesneden
 • 4-6 champignons in kwartjes gesneden
 • 2 winterpenen in blokjes gesneden
 • 100 gr cherrytomaten gehalveerd (of een gewone tomaat in blokjes)
 • 1-2 El Violife Creamy (optioneel)
 • 2 tl sojasaus minder zout
 • edelgist (optioneel)

Instructies

 1. Breng in een pan het water aan de kook.

 2. Voeg de pasta en het bouillon blokje toe. Kook op middenlaag vuur. Roer af en toe om te voorkomen dat de pasta plakt.*

 3. Voeg de champignons, snijbonen en wortels toe zodra de pasta half gaar is en het water half verdampt.

 4. Voeg de tomaten, Violife Creamy en sojasaus toe zodra het water bijna verdampt is.

 5. Roer de pasta goed door en laat het op hoog vuur doorkoken tot al het water verdampt is.

 6. Breng de pasta over op een bord en bestrooi het voor serveren met edelgist.

Notities

* Voeg extra water toe als je ziet dat het water te snel verdampt terwijl de pasta nog niet gaar is.

 

2 Reacties

 1. Deb schreef:

  5 sterren
  Het ziet er heerlijk en zo mooi kleurrijk uit 👌🏻. Fijn dat je kastanje champignons gebruikt. De gewone vinden ze hier niet zo lekker 😂.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.