Foodspiration: 6 x Favoriete Broodbeleg

20 januari 2020 Bak Tips en Trucs Foodspiration 2

Hoewel ik bij voorkeur warm eet, neem ik ook regelmatig boterhammen mee naar werk. Een broodje smeren is lekker makkelijk en snel. Inmiddels heb ik een aantal vaste combi’s die ik erg lekker vind. Dit zijn zes van mijn favoriete broodjes om in de broodtrommel te stoppen! Inspiratie voor vlees-eters én vegetariërs/veganisten.

1. Pompoenhumms met chili

Dit broodje is heerlijk smeuïg en lekker pittig! Smeer een royale laag pompoen hummus op een boterham, doe er een aantal schijfjes komkommer bij en strooi naar smaak chili poeder. Ik heb zelf een recept voor pompoen hummus, maar mocht je geen zin hebben om zelf hummus te maken: Pompoen Houmous van de Jumbo is mijn aanrader. De hummus van de Jumbo bevat namelijk geen toegevoegde suiker (in tegenstelling tot die van de AH).

2. Kalkoenfilet met tomatentapenade en koriander

Hmmm ik ben gék op koriander! Het schijnt dat koriander bij sommige mensen naar zeep smaakt, maar ik vind het overal heerlijk bij. Doe voor dit broodje een laagje tomatentapenade op een boterham, voeg een paar plakjes kalkoenfilet toe en maak af met voldoende koriander. Een combi van zuur en zout. Yum! Als je koriander niet lekker vindt, kun je het vervangen door peterselie.

3. Tonijnsalade

Simpel, gezond en bomvol eiwitten! Meng tonijn uit blik met mayonaise en peper, verdeel dit over een broodje en strooi er stukjes augurk en koriander overheen. Heb je zin in iets éxtra lekkers: Probeer het dan met kaas tussen een tosti ijzer. Tuna melt!

4. Vegan filet d’Americain met uitjes en peper

In mijn vegan broodbeleg review zei ik al dat ik de vegan filet d’Americain van de vegetarische slager regelmatig in mijn boodschappenmandje gooi. Combineer de filet met een gesnipperd uitje en wat peper, en je hebt een heerlijk broodje voor werk!

5. Vegan paté met komkommer

Ook de vegan paté verscheen eerder op mijn blog. Dit broodje neem ik minimaal één keer per week mee naar werk. Lekker smeuïg met een knapperige frisse bite van de komkommer.

6. Pindakaas-jam met pompoenpitten

Last maar zeker niet least: De klassieke peanutbutter jelly sandwich. Voor sommige van jullie lijkt dit misschien een gekke combi, maar het is echt zó lekker!! Notige pindakaas met zoete aardbeienjam. Ik gebruik het liefst AH Pindakaas 100% met AH Aardbeien Jam minder suiker. De pompoenpitten voegen vervolgens een lekkere knapperige bite toe en zitten ook nog eens bomvol goede voedingsstoffen.

Hoe beleg jij jouw favoriete broodje?

 

2 Reacties

  1. Deb schreef:

    Hmm dat ziet er goed uit! Pompoenhummus met chili en het broodje met tonijnsalade (de tuna melt moet ik dus nog steeds uitproberen) vind ik het lekkerste. Ik beleg mijn broodjes de laatste tijd graag met ossenworst (weer helemaal herontdekt), komijnkaas en filet americain martino. Maar iets meer variatie is zeker welkom.

    • My Linh schreef:

      Ik moest filet americain martino even googlen en de volgende keer neem ik ‘m ook mee met boodschappen! Zo inspireren we elkaar met lekkers voor op brood haha 😀 Pompoenhummus is echt zoooo verslavend lekker! Wees gewaarschuwd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.