Foodspiration: 3 x Yoghurt Bowls

13 januari 2020 Bak Tips en Trucs Foodspiration 2

Wie mijn Instagram volgt, weet inmiddels dat ik gek ben op yoghurt bowls. Het klinkt wat fancy, maar het is niks meer en niks minder dan een kom yoghurt dat opgeleukt is met fruit of ander lekkers. Ter inspiratie deel ik mijn drie favoriete yoghurt combinaties. Lekker als ontbijt of een eiwit-rijk tussendoortje!

Warme blauwe bessen en vanille

Een collega zei een keer tegen mij “blauwe bessen zijn het goud onder fruit”. Hij doelde hierbij op dat blauwe bessen vrij prijzig kunnen zijn. Zelf koop ik vaak gevroren blauwe bessen. Die zijn net wat goedkoper en smaken (ontdooid) hartstikke lekker door yoghurt. En als je de blauwe bessen opwarmt, is het nóg lekkerder door de yoghurt. Geloof mij, de temperatuur maakt echt een verschil. Ik vind de warme bessen het lekkerst door Griekse yoghurt 5%, omdat dat lekker dik en creamy is. Voor een ware traktatie roer je ook nog wat vanille pasta/extract door de yoghurt. Een heerlijk gezond toetje! Zelfs lekkerder dan ijs als je het mij vraagt.

Pure chocolade met banaan en kokosyoghurt

In plaats van gewone (soja)yoghurt gebruik ik ook weleens kokosyoghurt van Albert Heijn. Kokosyoghurt van de AH, omdat de Appie mijn go-to supermarkt is. Maar volgens mij hebben alle supermarkten tegenwoordig wel kokosyoghurt in het assortiment.

De chocolate chips voegen een lekkere bite aan de yoghurt toe. Je kunt wel raden dat dit tussendoortje voor een zoete kick is. Je moet voor deze combinatie echt in the mood zijn voor zoet, zoeter, zoetst. Maar zo af en toe is dat gewoon echt lekker, toch?

Appel-kaneel en pompoenpitten

Deze combinatie vind ik het lekkerst als gezond tussendoortje: Yoghurt met kaneel en pompoenpitten. Het zure van de appel matcht goed met de romige yoghurt. Je kunt de appels ook even in een pan bakken totdat ze zacht en wat gekarameliseerd zijn. Het kost wat extra tijd, maar het maakt dit tussendoortje extra yummy. Herfst in een kommetje!

Wat is jouw favoriete yoghurtbowl combinatie?

 

2 Reacties

  1. Deb schreef:

    Wat een heerlijke combinaties heb je gemaakt en ze zien er ook weer fantastisch uit. Weet je dat ik eigenlijk nooit yoghurt eet of iets na. Ik heb er vaak gewoon geen behoefte aan. Maar als ik dit dan zie… zie ik dat ik écht iets mis haha. Hoe warm je de blauwe bessen op, maakt dat nog iets uit of je dat in de magnetron doet of in een pannetje? Denk dat ik deze combi het eerst wil proberen (lees: mijn tanden in zetten!).

    • My Linh schreef:

      De blauwe bessen warm ik in de magnetron op, want dat duurt maar een minuutje ofzo (#luiaangelegd). Een toetje eet ik ook nooit (thuis), maar tussendoor vind ik yoghurt echt lekker! Vooral Griekse yoghurt ♥ Yoghurt met blauwe bessen en vanille moet je écht geprobeerd hebben. Zo verslavend haha..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.