Review: 4 x Vegan Broodbeleg

6 januari 2020 Reviews Smaaktesten 2

Zoals ik weleens eerder heb gezegd, zijn er tegenwoordig zoveel vegan alternatieven in de winkel verkrijgbaar. Nu ben ik niet vegan, maar ik vind het wél altijd leuk om nieuwe dingen te proberen. Onder dat mom heb ik de afgelopen tijd vier vegan alternatieven voor broodbeleg geprobeerd. In deze review deel ik mijn mening over deze producten met jullie. Zou ik het weer kopen of kies ik toch voor het dierlijke product?

Kips Vegan Paté

De Kips paté is lekker romig en heeft dezelfde luchtige structuur als echte paté. De smaak ligt verbazingwekkend genoeg dichtbij the real deal (leverpastei). Inmiddels vind ik deze paté zo lekker dat ik ‘m al meerdere keren in huis heb gehaald. Niet alleen lekker op je boterham als lunch, maar doe er wat crackers en schijfjes komkommer bij en je hebt een heerlijke vegan borrelhapje.

Waar gekocht: Albert Heijn

Prijs: € 1,90/125gr

Ingrediënten: gerehydrateerd SOJA EIWIT 33%, plantaardige oliën (kokos, zonnebloem), gerehydrateerd erwteneiwit 16%, groenten (ui, rode bieten, wortelpuree, rode paprika puree), water, maltodextrine, aardappelzetmeel, gemodificeerd zetmeel (mais, tapioca), zout, tomatenpuree, specerijen, gehydrolyseerd maïs eiwit, dextrose, antioxidanten: E300, E301, champignon extract, gistextract.

Vegetarische Slager Petit Filet à l’Americain

Filet à l’Americain, uitjes en wat peper? Count me in! Deze filet van de Vegetarische Slager komt in een zak met handige portie verpakkingen. In één zak zitten vijf bolletjes filet à l’Americain, wat op ongeveer 10 porties uit komt.

Deze filet heeft dezelfde structuur en kleur als echte filet à l’Americain. Qua smaak vind ik wel dat je een verschil proeft. Als ik het zou moeten beschrijven dan zou ik zeggen dat de vegan filet à l’Americain wat minder romig is dan die van dierlijke oorsprong. Echter, het verschil vind ik niet storend. Je went snel aan de smaak. Ik heb dit heerlijke plantaardige alternatief dan ook al meerdere malen in mijn boodschappentas gegooid.

Waar gekocht: Albert Heijn

Prijs: € 2,39/120gr

Ingrediënten: water, 13% plantaardig eiwit (TARWE, aardappel),zonnebloemolie, ui, tomatenpuree, zetmeel (o.a. TARWE), dextrose, kruidenen specerijen, knoflook, natuurazijn, MOSTERDZAAD, specerijenextract,HAVERVEZELS, gekarameliseerde suiker, citroensap, glucosestroop,natuurlijke aroma’s, voedingszuur: citroenzuur, verdikkingsmiddel:guarpitmeel, suiker, kleurstof: ijzeroxide, zout.

Violife Slices (kaas)

Wow. Dat is hoe ik deze plakjes kaas beschrijf. Nooit gedacht dat ik een vegan (lactosevrij) kaasproduct zou vinden dat zo erg op kaas lijkt. Doe een plakje Violife Slices op een boterham met wat soja margarine en je proeft geen verschil met een boterham jonge kaas. Violife Slices zijn wat minder romig dan echte kaas, maar hebben hetzelfde mondgevoel. Uiteraard deed ik ook een tosti test. The verdict? Violife Slices smelten net zo lekker als jonge kaas; een uitstekende vervanger! Ik ben enthousiast! Het enige nadeel? Voor 10 plakjes betaal je € 3,19*. Vrij prijzig.

* Tip: Bij de Jumbo zijn de Violife slices 15 cent goedkoper (ten tijde van schrijven)

Waar gekocht: Albert Heijn

Prijs: € 3,19/10 plakken

Ingrediënten: water, kokosolie (23%), gemodificeerd zetmeel, zetmeel,zeezout, aroma’s, olijfextract, kleurstof: bètacaroteen, vitamine B12.

So Vegan So Fine Hazelnootpasta

Toen ik via de Instagram adverts deze hazelnootpasta van So Vegan So Fine tegen kwam, ben ik ‘m meteen gaan zoeken in de supermarkt. Een plantaardig alternatief voor Nutella? Yes, please! #lactoseintolerant. Na lang zoeken vond ik ‘m eindelijk bij een Jumbo. Helaas verkoopt niet elke Jumbo dit vegan alternatief voor Nutella dus je zult waarschijnlijk wel even moeten zoeken.

De hazelnootpasta van So Vegan So Fine is lekker creamy en smooth. De pasta is wat dikker dan die van Nutella, maar smaakt wel lekker naar chocolade. Vergeleken met Nutella, vind ik dat de vegan hazelnootpasta minder naar hazelnoten smaakt. Van mij mogen ze er dus wat meer hazelnoten in gooien.

Is de vegan hazelnootpasta gezonder dan Nutella? Met zo’n 48% suiker: hell no. Bovendien bevat deze pasta ook nog eens meer caloriën dan Nutella. Voor de gezonde voornemens hoef je de hazelnootpasta van So Vegan So Fine dus niet in huis te halen. Maar is deze hazelnootpasta minstens zo lekker én milieubewust? Dat zeker!

Waar gekocht: Jumbo

Prijs: € 2,99/270gr

Ingrediënten: rietsuiker, zonnebloemolie, hazelnoten 15%, magere cacaopoeder 7,5%, cacaoboter, gedroogde rijststroop, emulgator: zonnebloemlecithine, Bourbon vanillepoeder.

 

2 Reacties

  1. Deb schreef:

    Wat een leuk artikel! Zelfs ik als niet-vegan krijg hier inspiratie van 😊. Ik wil bij voorbeeld wel die vegan paté van Kips halen. Smeerworst vind ik zelf niet zo geweldig, ik houd ook niet zo van leverworst (dochterlief eet de laatste tijd alleen maar lever- en smeerworst!). Komt vooral door het idee waar het van gemaakt is. Ik wil deze dan ook zeker proberen en dan Alexia voorschotelen. Kijken of ze het verschil proeft. Jammer dat ze zoveel suiker en zo weinig hazelnoten in de hazelnootpasta hebben gedaan.

    • My Linh schreef:

      Ahh super leuk om te horen dat je hier inspiratie van krijgt! Dat is helemaal de bedoeling. Je hoeft geen vegan te zijn om af en toe vegan te eten 😉 Ik ben zelf ook niet zo’n fan van “echte” lever- en smeerworst, maar deze vegan paté vind ik écht lekker 😀 Ik hoor graag of Alexia het verschil heeft geproefd. Wel even het kuipje verstoppen haha 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.