Mijn Super Simpele Sojasaus Kipfilet

17 april 2020 Kleine porties Lunch en Diner 2

Wie mij op Instagram volgt, ziet mij regelmatig een salade met kip eten. En als je al die salades geliked hebt (waarvoor dank), weet je dat de kip er bijna áltijd hetzelfde uit ziet: Caramel-kleurige buitenkant, in plakjes gesneden. Ik krijg vaak DM’s over mijn go-to chicken, die ik “soja saus kipfilet” noem. En ik dacht als mijn vrienden op Instagram zo geïnteresseerd zijn in deze kip dan willen er vast meer mensen het recept. Nou ja.. recept? Het is zó simpel dat je het eigenlijk geen recept mag noemen.

Waarom je soja saus kipfilet moet maken

Deze kipfilet is super makkelijk te maken. Je hebt slechts twee ingrediënten nodig (kraanwater telt niet mee toch?) en het is klaar binnen 10 minuten. No joke. De kip is een goede toevoeging van mager eiwit aan jouw dag. Is het een culinair hoogstandje? Zeker niet. Maar is het lekker en gezond? You bet.

Dit heb je nodig voor soja saus kipfilet

Voor deze kip heb je alleen een stuk kipfilet en sojasaus nodig. Ik gebruik sojasaus met minder zout van Kikoman. Als je gewend bent om gewone sojasaus te gebruiken, kan dat uiteraard ook; de kip wordt daardoor zouter.

Doordat ik een pan met goede anti-aanbaklaag gebruik, heb ik voor deze kip geen olie nodig. Heeft jouw pan geen (goede) anti-aanbaklaag, dan heb je wellicht een theelepel of twee olie nodig.

Waar eet je sojasaus kip mee?

Ik eet deze kip meestal door een salade met sinaasappel. Kipfilet is van zichzelf namelijk vrij droog en de sinaasappel voegt daar een sappig zoet-zuur element aan toe. Mijn aanraden is om hiervoor perssinaasappelen te gebruiken. De kip is ook heerlijk in een wrap met avocado, kaas en groente of probeer eens een luxe kip sandwich. Gebruik je fantasie en je komt een heel eind.

5 van 1 stem
Printen

Sojasaus Kip

Dit is mijn super simpele recept voor sojasaus kip. Ik gebruik deze kip in salades of wraps. Het is geen culinair hoogstandje, maar wel lekker en gezond.

Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 10 minuten
Porties 1 persoon

Ingrediënten

 • 150-200 g kipfilet
 • 1-2 El soja saus minder zout
 • 250 mL water

Instructies

 1. Bak de kipfilet op midden-hoog vuur tot goudbruin aan beide kanten.*

 2. Doe het water en de sojasaus in de pan en breng het water aan de kook. Voeg eventueel naar smaak gewone zout toe. Zet het vuur lager en dek de pan af met een deksel.

 3. Kook de kip ongeveer 3 minuten aan elke kant met de deksel op de pan.

 4. Haal de deksel van de pan en laat de saus volledig inkoken, terwijl je de kip regelmatig door de saus heen beweegt.

 5. Laat de kip iets afkoelen alvorens in plakken te snijden.

Notities

* Gebruik 1-2 theelepels (zonnebloem)olie als jouw pan niet anti-aanbak is.

 

2 Reacties

 1. Deb schreef:

  5 stars
  Wat een super lekker en kleurrijk gerecht schotel je ons weer voor 🥗 😋!! Ik word er meteen vrolijk van. Fijn dat je het ook in een handomdraai op tafel zet. Ik wil dit gerecht zeker uitproberen!

  • My Linh schreef:

   Jaaa, heerlijk zo’n kleurrijk bord, hè?! Ik word er ook helemaal gelukkig van ❤️❤️❤️ Ik hoop dat de kip goed zal bevallen 😄

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.