Review: Activia Plantaardig Haver

6 april 2020 Reviews Smaaktesten 2

Ik verbaas mij steeds weer over de plantaardige (en dus lactose vrije) alternatieven voor zuivel producten die tegenwoordig in de supermarkt te krijgen zijn! Zo stuitte ik op deze Activia Plantaardig Yoghurt Haver bij de koelschappen van de Jumbo en nam ik ‘m mee naar huis voor een smaaktest. Is dit vegan product het kopen waard? Let’s find out!

Activia Plantaardig Haver is geen Haver Yoghurt

Toen ik deze Activia in de schappen zag liggen, dacht ik dat het haveryoghurt was. Eenmaal in een kommetje geschonken, vond ik het heel erg op mijn favoriete soja yoghurt lijken; het rook zelfs hetzelfde. Bij nadere inspectie blijkt dat dit ook gewoon soja yoghurt is. Het heet “haver” omdat er stukjes haver doorheen zitten. Ik had zelf natuurlijk beter kunnen kijken, maar kan het niet helpen dat ik mij toch iets bedrogen voel.

Goed, het is een soja yoghurt met haver. Ik ben over de teleurstelling heen en moet dit product dan maar zodanig beoordeling. Met die instelling ga ik verder. Helaas vind ik bij inspectie weinig stukjes haver. Je moet goed door het kommetje heen roeren om de stukken te vinden. Speuren als inspector gadget. Een weinig zeggende toevoeging, die mijn gevoel van bedrog alleen maar sterker maakt.

Een dunne plantaardige yoghurt

De yoghurt zelf is aan de dunne kant. In mijn ervaring is dat met de meeste plantaardige yoghurt alternatieven wel zo is. Qua smaak, heeft de yoghurt van Activia een sterke soja smaak. Dat vind ik zelf niet erg (lekker zelfs!), maar het is een smaak waar je van moet houden. Verder is de yoghurt licht zoet, wat komt door de toegevoegde suiker en inuline (voedingsvezel) in Activia Plantaardig Haver.

Ik raad Activia Plantaardig af

Het eindoordeel? Ik zal Activia Plantaardig Haver niet weer kopen. Voor bijna een euro minder, koop je de vergelijkbare soja yoghurt van de Albert Heijn (ook nog eens ongezoet). Bovendien vind ik het een oplichting om dit product “haver” te noemen, omdat het een soja yoghurt is en je diep moet graven voor de havervlokken. Wat mij betreft een dikke “nee”. De volgende keer probeer ik de AH Yochurt Haver Vanille, die is niet op basis van sojabonen.

Waar gekocht: Jumbo

Prijs: € 2,19/400gr

Ingrediënten: water, gepelde SOJAbonen (10%), HAVERvlokken, HAVER siroop, Inuline, suiker(1%), calciumcitraat, zuurteregelaars (natriumcitraat, citroenzuur), stabilisator (pectine), natuurlijk aroma, zout, antioxidanten (Tocopherolconcentraat, Ascorbylpalmitaat), fermenten waaronder bifidus, vitamines (D2,B12).

 

2 Reacties

 1. Deb schreef:

  Erg misleidend dat ze er met grote letters HAVER op schrijven en dat het uiteindelijk gaat om een soja yoghurt met 3 stukjes haver (bij wijze van spreken 😂). Ik vind dat zo slecht van merken want je koopt het misschien 1x en daarna nooit meer omdat je je bedrogen voelt. Lijkt me ook niet de bedoeling van zo’n bedrijf. Vind je foto’s trouwens erg mooi en krijg spontaan zin in een bordje yoghurt met lekker fruit. Had ik je artikel maar een kwartier eerder gelezen want ik heb al ontbeten.

  • My Linh schreef:

   Haha ja, dat vond ik ook! En helemaal met je eens: ik denk nu wel twee keer na voor ik weer iets van Activia koop. Ik koop eigenlijk nooit wat van Activia en nu ga ik gewoon weer terug naar mijn eigen favo merk.
   En dank je wel! Wellicht dat je een van de dagen erna een lekker kommetje yoghurt hebt kunnen eten? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.