Review: AH Yochurt Haver

13 april 2020 Reviews Smaaktesten 4

Een tijdje geleden probeerde ik Activia Plantaardig Haver, waarna het soort van een missie (obsessie) werd om alle plantaardige yoghurt alternatieven op basis van haver te proberen. Vandaag gaan we het plantaardige alternatief van huismerk Albert Heijn proberen.

Textuur van AH Yochurt Haver

Het eerste waar ik naar kijk is de dikte van de yoghurt. De AH Yochurt op basis van haver is een van de dikste plantaardige yoghurt alternatieven die ik tot nu toe geproefd heb. Ik vind het lekker als een yoghurt wat lobbig is. Echter, deze yoghurt is teveel verdikt met tapiocazetmeel, waardoor de yoghurt wat lijm-achtig is. En dan bedoel ik behanglijm-achtig. Geen pluspunt.

Zo smaakt de Yochurt

De yoghurt is iets romig. Dat vind ik lekker, maar daarmee is alles ook gezegd. De Yochurt Haver heeft niet het zuurtje van yoghurt zoals soja yoghurt vaak wel heeft. Daardoor vind ik het geen alternatief voor yogurt. Als je iets in plaats van yoghurt wil, wil je toch wel dat zure in mijn ogen. De smaak is verder vrij neutraal. Geen sterke nasmaak.

Zou ik AH Yochurt Haver opnieuw kopen?

Helaas is het antwoord “nee”. Ik vind het leuk dat Albert Heijn steeds meer plantaardige alternatieven in het assortiment heeft, maar ze moeten nog even verder brainstormen over de Yochurt Haver. Als ik dit product kort zou moeten beschrijven, zou ik “havermelk verdikt tot behanglijm” zeggen. Het heeft niet de juiste textuur en mist ook nog het zuurtje van yoghurt. Zeker voor € 2,99 vind ik dit plantaardige alternatief voor yoghurt het niet waard.

Waar gekocht: Albert Heijn

Prijs: € 2,89/300gr

Ingrediënten: water, 10% volkorenHAVERvlok, tapiocazetmeel, zonnebloemolie, verdikkingsmiddel (E440, E410, E412), aardappeleiwit, zeezout, yoghurtcultuur.

 

4 Reacties

 1. Deb schreef:

  Ahh jammer dat dit een misser is.. aan de andere kant zit jouw missie er dus nog niet op. Maar je houdt wel van een uitdaging volgens mij 😊. En ik vind het interessant om te lezen. Ps. en off topic: de ‘t’ weggevallen van ‘smaakt’ bij je tweede kopje.

  • My Linh schreef:

   Haha je hebt helemaal gelijk, Deb: I love a challenge! We gaan gewoon gestaag door met het testen. Er moet toch eentje lekker zijn?! (En dank je wel, ik heb de t gevonden en ‘m er weer aangeplakt 😉 )

 2. Mieke schreef:

  Hhhmmm… ik kijk meer naar een goed gevuld ontbijtje dat gezond en voedzaam is. Of het smaakt naar yoghurt maakt mij persoonlijk niet uit .
  Alleen al die verdikkingsmiddelen ,E nummers…

  • My Linh schreef:

   En, wat is jouw oordeel als je naar de ingrediënten kijkt? Vind je dit een goed gevuld ontbijtje dat gezond en voedzaam is, Mieke? Ik ben benieuwd naar jouw oordeel! 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.