Biefstuk en Ui in Oestersaus

1 mei 2020 Kleine porties Lunch en Diner 0

Iedereen die graag zelf kookt, heeft wel een makkelijk gerecht dat nét wat vaker op tafel staat dan andere gerechten. Deze biefstuk en ui in oestersaus is daar bij mij één van. Ik haal meestal de avond van te voren gesneden biefstuk uit de vriezer om te ontdooien in de koelkast, zodat ik na werk dit gerecht snel op tafel heb. Het is snel, makkelijk en ook nog eens hartstikke lekker!

Zo maak je de saus

Voor de saus heb je oestersaus (duh), maïzena (ook wel maïszetmeel), Chinese rijstwijn, suiker, water en een beetje peper nodig. In plaats van Chinese rijstwijn kun je ook mirin (Japanse rijstwijn) of droge sherry gebruiken. Als je geen alcohol wil gebruiken, kun je de rijstwijn ook helemaal weglaten maar ik vind dat de saus dan wel nèt wat anders smaakt.

Kies biefstuk van goede kwaliteit

Omdat dit gerecht zo simpel is, is het belangrijk om biefstuk van goede kwaliteit te kiezen. De smaak van het gerecht valt of staat namelijk op de kwaliteit van het vlees. Gebruik een biefstuk dat echt lekker mals is. Vlees tien keer herkauwen, maakt sowieso elk gerecht minder lekker. Het liefst gebruik ik ossenhaas, maar je kunt ook een goed stuk kogelbiefstuk van de slager gebruiken.

Close Up Biefstuk en Ui in Oestersaus.

Biefstuk en Ui in Oestersaus

Lekker en makkelijk vleesgerecht dat je in een handomdraai klaar hebt. Deze biefstuk met ui in oestersaus zet je in minder dan 20 minuten op tafel en is heerlijk met rijst. Ook te combineren met noodles en groente.

Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 15 minuten

Ingrediënten

 • 100 gr ossenhaas in dunne plakjes
 • 1 ui in partjes
 • 1-2 tl sesamolie om in te bakken

Voor de saus

 • 1 El oestersaus
 • 1 tl maïzena
 • 1 tl Chinese rijstwijn of mirin of droge sherry
 • 1/8 tl fijne kristalsuiker
 • 2 El water
 • peper naar smaak

Instructies

 1. Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de saus. Zet dit aan de kant.

 2. Verhit de sesamolie in een wokpan op hoog vuur.

 3. Bak de ui tot goudbruin.

 4. Voeg de ossenhaas toe en bak dit in 2-3 minuten tot bijna gaar.

 5. Roer de saus goed door en voeg dit aan de pan toe.

 6. Meng de saus met het vlees en de ui tot alles goed gemengd is en de saus is ingedikt.

 7. Breng het gerecht meteen over op een bord en serveer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept Beoordeling
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.