Review: Alpro Haver Yoghurt

18 mei 2020 Reviews Smaaktesten 0

Een paar weken terug probeerde ik AH Haver Yochurt. Aangezien dat niet zo’n succes was, wilde ik het vegan haver alternatief voor yoghurt van Alpro proberen: Alpro Absolutely Oat. Is dit A-merk alternatief wél een goed alternatief?

Een vla-achtige textuur

Het grootste probleem van AH Haver Yochurt vond ik de textuur. Alpro Absolutely Oat scoort op dit vlak beter. Dit alternatief is verdikt met gemodificeerd zetmeel, maar roept niet het idee van behanglijm bij mij op. De yoghurt is wat dikker dan dierlijke yoghurt. De textuur is vergelijkbaar met vla. Ik vind het aangenaam.

Alpro Absolutely Oat is lichtzuur

Qua smaak is deze yoghurt lichtzuur. Weliswaar niet zo zuur als dierlijke yoghurt, maar het heeft een zuurtje. De haver yoghurt is verder vrij neutraal van smaak en lichtzoet. Het is het lekkerst om de yoghurt te combineren met wat vers fruit en muesli. Blanco is de yoghurt nogal saai, maar dat maakt het wel een goed alternatief voor mensen die soja yoghurt te sterk van smaak vinden.

Alpro Haver Yoghurt, yay of nay?

Ook Alpro weet mij niet te overtuigen om over te gaan van mijn favoriete AH Soja yoghurt. Echter, ik vind het een beter alternatief dan het product van Albert Heijn. Bovendien is deze yoghurt met € 2,99/350 gram relatief goedkoper dan het huismerk! Wie had dat gedacht? Lust je geen soja (yoghurt) en wil je toch een plantaardig alternatief dan is Alpro Absolutely Oat het proberen waard. Ik lepel ondertussen nog even door uit mijn bakje soja yoghurt als je het niet erg vindt.

Waar gekocht: Albert Heijn

Prijs: € 2,99/350gr

Ingrediënten: HAVERBASIS (water, HAVER (15,5%)), gemodificeerd zetmeel, chicoreivezel, erwteneiwit, zonnebloemolie, natuurlijk aroma, L. lactis, B. lactis, L. acidophilus, yoghurtculturen/ -fermenten (S. thermophilus, L. bulgaricus)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.