Review: Danio Vegan Stracciatella

11 mei 2020 Reviews Smaaktesten 4

Nieuwe producten proeven is een van mijn vele hobby’s. Zo probeerde ik al eerder de Haver Yochurt van Albert Heijn en Activia Haver. Vandaag is weer een vegan product, maar dit keer is het een toetje: Danio Stracciatella. Een plantaardig alternatief voor de befaamde stracciatella yoghurt. Hoe komt dit product uit de test vandaag?

Eerste indruk

Dit nieuwe vegan product van Danio is op basis van kokos en bevat heerlijke stukjes vegan chocolade. Wat als eerst opvalt is dat Danio Straciatella heel dik is. Dikker dan yoghurt. Het heeft haast de dikte van Griekse yoghurt. Daarnaast zitten er grote vlokken chocolade in. Lekker!

Danio Stracciatella is onzettend romig

Maar dan komt natuurlijk het belangrijkste: De smaak. Danio Stracciatella is precies wat je van een “yoghurt” op basis van kokos verwacht: Ontzettend romig. Het mondgevoel is anders dan gewone yoghurt. Het is wat minder glad en iets vetter.

De yoghurt heeft een heel licht zuurtje, maar is minder zuur dan je van yoghurt gewend bent. Of je dat lekker vindt, is een kwestie van smaak. Het romige heeft in ieder geval de boventoon.

Ik had de chocolade graag wat meer terug willen proeven in dit product, maar het is niet volledig afwezig. Met 2% chocoladevlokken zit het op ongeveer dezelfde hoeveelheid chocolade als bijvoorbeeld Almhof Roomyoghurt Stracciatella (2,2% chocolade).

Eindoordeel

Als je op zoek bent naar een romig plantaardig alternatief voor Stracciatella Yoghurt dan zit je met Danio op het goede pad. Dit vegan toetje zou een heerlijke afsluiter zijn van een vegan maaltijd. Het enige nadeel van Danio Stracciatella is de prijs: Je betaalt voor 350 gram bijna € 3. Voor datzelfde bedrag heb je twee verpakkingen dierlijke stracciatella yoghurt van 500 gram. Of je dat ervoor over hebt, hangt natuurlijk helemaal van jouw portemonnee af. Ik vind het product lekker, maar wel te duur.

Waar gekocht: Albert Heijn

Prijs: € 2,99/350 gr

Ingrediënten: kokosmelk (57,8%), water, suiker, chocolade-vlokjes (2%) (cacaomassa, cacaoboter, suiker), verdikkingsmiddelen (gemodificeerd tapiocazetmeel, carrageen), geconcentreerd citroensap, natuurlijke aroma, fermenten.

 

4 Reacties

 1. Deb schreef:

  Klinkt goed, jammer dat het aan de prijzige kant is. Wellicht moeten ze er meer moeite voor doen om yoghurt plantaardig te maken waardoor het duurder wordt. Valt me op dat light producten ook vaak duurder uitvallen dan niet-light producten.

  • My Linh schreef:

   Ja, ik snap het ook niet helemaal. Voor mijn gevoel is de hogere prijs echt puur een marketingsding. Toch vind ik €3 voor een bakje kwark wel heel erg over the top 😅

 2. Mieke schreef:

  Vegan is top. Maaaaaar hoe gezond is het?
  Dat er suiker inzit w1s te verwachten.
  Alleen welke.. en hoeveel?…

  Danio is principe kwark, kaas. Geen yoghurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.